Cordyceps Sinensis και Cordyceps Militaris: Μύκητες με σημαντικά οφέλη για την υγεία

74

Το Cordyceps sinensis και το Cordyceps militaris είναι μύκητες και επίσης εξαιρετικά δημοφιλή συμπληρώματα. Μοιράζονται πολλά οφέλη, με τη μεγάλη διαφορά μεταξύ τους να είναι το κόστος και η διαθεσιμότητα. Αυτό το άρθρο ρίχνει μια ματιά σε αυτά που προσφέρουν.

Το Cordyceps αναφέρεται σε μια οικογένεια με πάνω από 400 μύκητες. Το Cordyceps sinensis είναι μέρος αυτής της οικογένειας. Το Cordyceps sinensis έχει επίσης μια φήμη που καλύπτει την παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Πιο πρόσφατα, ένας σχετικός μύκητας που ονομάζεται Cordyceps militaris έχει κερδίσει δημοτικότητα (λόγω μάρκετινγκ) ως φθηνότερη εναλλακτική λύση. Τα δύο έχουν κάποιες διαφορές αλλά μοιράζονται πολλά από τα οφέλη τους.

Ας δούμε πιο προσεκτικά αυτούς τους μύκητες – συμπεριλαμβανομένου του πώς μοιάζουν – και πώς διαφέρουν.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Cordyceps Sinensis και Militaris

Cordyceps Sinensis και Militaris Λεπτομέρειες

Διαβάστε περισσότερα – Το χαμένο βιβλίο των φυτικών θεραπειών! Η ειλικρινής μου κριτική – Αξίζει τα χρήματα;

Cordyceps Sinensis

Ο μύκητας Cordyceps sinensis αναπτύσσεται άγρια ​​στα λιβάδια του Θιβέτ και του Μπουτάν. Σε αυτές τις τοποθεσίες, αναπαράγεται μολύνοντας κάμπιες σκώρων-φαντάσματα.

Είναι ένας παρασιτικός μύκητας που τρέφεται με τον ζωντανό ιστό της κάμπιας. Τελικά, ο μύκητας σκοτώνει και μουμιοποιεί εντελώς τον ξενιστή. Το καρποφόρο σώμα του μύκητα σε σχήμα ρόμπας αναπτύσσεται από το κεφάλι της κάμπιας.

Το καρποφόρο σώμα περιέχει μολυσματικά σπόρια που βοηθούν στη μόλυνση άλλων προνυμφών. Αναδύεται συνήθως κάτω από το έδαφος – μετά το χειμώνα.

Το καρποφόρο σώμα είναι επίσης το ορατό μέρος του μύκητα που μπορεί να δείτε να αναπτύσσεται έξω από το έδαφος. Είναι το εξάρτημα που χρησιμοποιείται από τους καταναλωτές.

(ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εδώ είναι η καλύτερη αναφορά που έχω βρει για το Κύκλος ζωής Cordyceps. Φαίνεται ότι το Cordyceps μολύνουν τον ξενιστή κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή αργά το φθινόπωρο όταν είναι προνύμφες. Και τότε – η μόλυνση γίνεται πιο προοδευτική. Τελικά σκοτώνει τον οικοδεσπότη – και μεγαλώνει α ογκώδες καρποφόρο σώμα! Ανατριχιαστικός!)

Cordyceps Militaris

Το Cordyceps sinensis όχι μόνο είναι δύσκολο να βρεθεί στην άγρια ​​φύση, αλλά μέχρι στιγμής ήταν αδύνατο να καλλιεργηθεί παρά τις καλύτερες προσπάθειες των επιστημόνων.

Το Cordyceps sinensis δεν μπορεί να καλλιεργηθεί σε εργαστήριο, αλλά το συγγενικό του Cordyceps militaris μπορεί να καλλιεργηθεί. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε κριθάρι αντί σε πτώματα συγκεκριμένου είδους κάμπιας.

Αν και είναι διαφορετικός μύκητας, πολλοί πιστεύουν ότι το Cordyceps militaris έχει πολλά από τα ίδια οφέλη.

Διαβάστε περισσότερα – Τα 12 πιο υγιεινά και πιο εύκολα λαχανικά για να καλλιεργήσετε στον κήπο σας!

Αδενοσίνη εναντίον Cordycepin

Cordyceps τρέχει ξέφρενα
Τα Cordyceps είναι παρασιτικοί μύκητες. Αφού μολύνει τον ξενιστή της κάμπιας του, το Cordyceps στήνει ένα μακρύ στέλεχος – που προέρχεται από το κεφάλι του μουμιοποιημένου ξενιστή του. Οζώδης!

Το Cordycepin είναι παρόμοιο με την αδενοσίνη. Στην πραγματικότητα – το Cordycepin (επιστημονική ονομασία 3′-δεοξυαδενοσίνη) προέρχεται από την αδενοσίνη. Η αδενοσίνη είναι νουκλεοζίτης.

Το Cordycepin προέρχεται από την εκχύλιση Cordyceps militaris και μερικές φορές παράγεται συνθετικά. Το Cordyceps sinensis και το Cordyceps militaris έχουν μερικές αξιοσημείωτες διαφορές – ειδικά όσον αφορά τις χημικές ουσίες που τα αποτελούν!

Ωστόσο, μοιράζονται επίσης πολλά από τα ίδια οφέλη.

Επίθεση του μύκητα δολοφόνου!

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Ιστολόγιο του Πανεπιστημίου DePaul μιλάει για το πώς μοιάζει το Cordyceps ανατριχιαστικοί αρπαχτές σώματος! – Γιατί επιτίθενται στους ανυποψίαστους οικοδεσπότες τους. (Κάμπιες.)

Και μετά, αφού μολύνει επιτυχώς τον ξενιστή τους – το Cordyceps αναπτύσσει μίσχους. Ναι!

Τα καλά νέα είναι ότι το Cordyceps μπορεί να αναπαράγει τον τρόπο δράσης της ινσουλίνης – ρυθμίζοντας έτσι το σάκχαρο στο αίμα. Υπάρχουν (δυνητικά) μερικές άλλες ευεργετικές παρενέργειες, επίσης!

Πιθανά οφέλη για την υγεία

Δεν πιστεύουμε ότι τα οφέλη του Cordyceps είναι 100% αποδεδειγμένα από σκληρή επιστήμη.

Επίσης, συμβουλεύουμε όλους τους αναγνώστες να συμβουλευτούν έναν επαγγελματία ιατρό ή έναν έμπιστο οικογενειακό γιατρό πριν δοκιμάσουν οποιαδήποτε νέα ουσία!

Παρόλα αυτά, το Cordyceps έχει μια αναμφισβήτητη φήμη ως ευεργετικό συμπλήρωμα – και θέλουμε επίσης να μοιραστούμε μερικές από τις έρευνές μας παρακάτω.

(Πολλά από τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά!)

Βιολογική σκόνη Cordyceps

Organic Cordyceps Powder – Πραγματικά μανιτάρια

35,00 $29,95 $ (14,13 $ / ουγγιά)

Αυτή η οργανική σκόνη Cordyceps περιέχει 100% μανιτάρια – χωρίς πληρωτικά. Ιδανικό για ανάμειξη στο smoothie, τον καφέ, το ζεστό κακάο ή τον πουρέ πατάτας!

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 05:59 π.μ. GMT

Διαβάστε περισσότερα – 5 νόστιμα φαγητά στον κήπο που είναι πιο υγιεινά από όσο νομίζετε!

Αντιμετωπίστε τα σημάδια της γήρανσης

Το Cordyceps μπορεί δυνητικά αυξάνουν την ενέργεια και μειώνουν την εξάντληση. Έρευνα που διεξήχθη σε ηλικιωμένους έδειξε ότι ο μύκητας μείωσε την κόπωση και βελτίωσε την ικανότητα άσκησης.

Σε μια μελέτη από τη Σχολή Φαρμακευτικών Επιστημών από το Πεκίνο στις ηλικιωμένους και ευνουχισμένους αρουραίουςτο Cordyceps φάνηκε να μειώνει τα σημάδια γήρανσης και να βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και την αρρενωπότητα.

Βρήκα μια άλλη μελέτη εδώ που δείχνει πώς Το Cordyceps βοηθά τις μύγες των φρούτων να ζήσουν περισσότερο. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλό που οι μύγες των φρούτων ζουν περισσότερο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα εξακολουθούν να είναι ενδιαφέροντα.

Ισορροπία του σακχάρου στο αίμα

Το Cordyceps μπορεί να βοηθήσει ρυθμίζουν την ινσουλίνη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί δυνητικά να εξισορροπήσει το σάκχαρο στο αίμα. Το Cordyceps μπορεί να είναι χρήσιμο για άτομα με διαβήτη.

Το Cordyceps μπορεί να μιμείται τις επιδράσεις της ινσουλίνης, που είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να μετριάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Ενισχύστε την υγεία των νεφρών

Το Cordyceps μπορεί δυνητικά να ενισχύσει την υγεία των νεφρών – ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν είναι πειστικά.

Να τι εννοώ.

Μια μελέτη που βρήκαμε έδειξε ότι το Cordyceps θα μπορούσε ενδεχομένως να ανακουφίσει τις επιπλοκές που προκύπτουν σε άτομα που πάσχουν από χρόνια νεφρική νόσο.

Ωστόσο, το Μελέτη για χρόνια νεφρική νόσο Cordyceps δυστυχώς, η αναφορά ήταν αμαυρωμένη με ασαφή δεδομένα.

Παρά τις ελλείψεις της μελέτης, ο συγγραφέας φαίνεται πεπεισμένος ότι το Cordyceps μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην ελαχιστοποίηση των επιπλοκών της χρόνιας νεφρικής νόσου.

Η κριτική επιτροπή εξακολουθεί να είναι έξω στην περίπτωση των πιθανών οφελών του Cordyceps στη χρόνια νεφρική νόσο (ΧΝΝ). Αλλά – τα δεδομένα είναι ενδιαφέρον να ληφθούν υπόψη.

Αντιφλεγμονώδη Οφέλη

Το Cordyceps sinensis και το militaris μπορεί επίσης να έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Αν και δεν μπορώ να βρω αξιόπιστες μελέτες που να αποδεικνύουν αντιφλεγμονώδη επίδραση στους ανθρώπους, ακολουθούν μερικές σημαντικές μελέτες σε ποντίκια.

Ακολουθεί μια μελέτη του Cordyceps που τεκμηριώνει τα ανακουφισμένα συμπτώματα των ποντικών που υποφέρουν φλεγμονή των αεραγωγών και το άσθμα.

Το πιο πολλά υποσχόμενο παράδειγμα, ίσως, είναι αυτό Αντιφλεγμονώδης μελέτη Cordyceps που υποδηλώνει πιθανή χρήση ως αντιφλεγμονώδες συμπλήρωμα.

Διαβάστε περισσότερα – Μπορείτε να φυτέψετε βατόμουρα και σμέουρα μαζί; [Our Complete Guide!]

Είναι τα Cordyceps Sinensis και Cordyceps Militaris ασφαλή στη χρήση;

συνθετικό cordyceps militaris
Η μεγάλη ζήτηση για Cordyceps έχει ως αποτέλεσμα τη μαζική παραγωγή του Cordyceps Militaris. Τα φυσικά Cordyceps είναι συχνά εξαιρετικά (τρελά) ακριβά!

Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο φάρμακο ή συμπλήρωμα.

Καλύτερα ασφαλές παρά συγγνώμη!

Θέλω, όμως, να σας αφήσω και μερικά ανακουφιστικά νέα.

Πολλές από τις μελέτες σχετικά με το Cordyceps sinensis και το militaris επικεντρώνονται στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν τα ποντίκια και τους αρουραίους, γεγονός που μπορεί να κάνει μερικούς ανθρώπους δύσπιστους σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους για τον άνθρωπο.

Ωστόσο, το Cordyceps έχει επίσης μια πλούσια ιστορία παραδοσιακή κινεζική ιατρική που χρονολογείται από αιώνες.

Επίσης – ενώ ο αριθμός των ανθρώπινων μελετών είναι περιορισμένος, οι λίγες που έχω βρει δείχνουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Για άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια κόπωση και άλλες επιπτώσεις της γήρανσης, η προσθήκη Cordyceps στη στοίβα των συμπληρωμάτων τους μπορεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, ρωτήστε έναν έμπιστο γιατρό.

Ρωτήστε εάν έχουν ερευνήσει τα πιθανά οφέλη των Cordyceps sinensis και Cordyceps militaris και αν μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο στη ζωή σας.

Σας ευχόμαστε τα καλύτερα – και σας ευχαριστούμε που διαβάσατε!

Σας παρακαλώ να έχετε μια υπέροχη μέρα!

Κάψουλες Cordyceps

Διαβάστε περισσότερα – Φυλάξτε το ντουλάπι σας με έναν προϋπολογισμό – Το τέλειο ντουλάπι στο σπίτι!