Chokecherry vs Chokeberry [+Are These Berries Safe to Eat, or Not?]

52

Chokecherry vs chokeberry! Ποιά είναι η διαφορά?

Με κάποια σκληρή (και μπερδεμένη) συστροφή της μοίρας, έχουμε δύο παρόμοια φυτά – με σχεδόν πανομοιότυπα ονόματα! Το ένα από αυτά έχει βρώσιμους καρπούς, ενώ το άλλο μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα ή ακόμα και θάνατο στα ζώα της φάρμας σας.

Έτσι – επιλέξτε προσεκτικά!

Εάν είστε λάτρης της αναζήτησης τροφής, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε τα σωστά μούρα. Λοιπόν, εδώ είναι ο γρήγορος οδηγός μας για το chokecherry vs chokeberry.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Chokeberries – Ο Πλήρης Οδηγός

ώριμο κλαδί chokeberry που μεγαλώνει παχιά φύλλα
Εδώ μπορείτε να δείτε μαύρα chokeberries να φυτρώνουν στη φύση. Τα chokeberries είναι αυτόχθονα στη Μινεσότα και είναι επίσης ανθεκτικά στο κρύο. Ο καρπός επιμένει μέχρι το χειμώνα – ιδανικό για τροφοσυλλέκτες της τελευταίας εποχής. (Και άγρια ​​ζωή!)

Από τα δύο φυτά που συγκρίνουμε σήμερα, το chokeberry είναι αυτό που δίνει βρώσιμους καρπούς. Δυστυχώς, τα ονόματα είναι τόσο παρόμοια που μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε ποιο είναι ποιο!

Ο πιο εύκολος τρόπος που βρίσκω είναι να σκεφτώ το τσοκμούρο σαν πνιγμός-κοιλιά – εκεί που θέλουμε να καταλήξουν!

Είναι το Aronia Berry και το Chokeberry το ίδιο;

Ναί! Ο φυλλοβόλος θάμνος του Οικογένεια Rosaceae, που φέρει chokeberries, λέγεται Αρώνια μελανόκαρπα. Μπορεί επίσης να ακούσετε τα chokeberries να αναφέρονται ως Aronia berries ή black chokeberries. Με άλλα λόγια – Τα μούρα Aronia είναι chokeberries – και μεγαλώνουν στο Φυτό Aronia melanocarpa. Είναι το ίδιο μούρο!

Πώς να αναγνωρίσετε ένα Chokeberry;

Τα chokeberries είναι μικρά μοβ μούρα περίπου στο μέγεθος ενός μπιζελιού. Κάθε μούρο αναπτύσσεται στο στέλεχος του, συγκεντρωμένο σε ομάδες. Οι ομάδες είναι τριγύρω 2 – 20 chokeberries. Ο ίδιος ο θάμνος είναι χωρίς αγκάθια και τα φύλλα δείχνουν με οδοντωτή άκρη. Κατά τη συγκομιδή, τα φύλλα θα γυρίζουν α χρυσοκόκκινο χρώμα. Οι θάμνοι chokeberry είναι διάσημοι για αντέχει καλά τον χειμώνα και για προσφέροντας ζωοτροφές για πουλιά και άλλα ζώα.

Εάν δεν είστε σίγουροι αν έχετε chokeberry ή chokecherry, ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε είναι να συνθλίψετε ένα από τα μούρα. Το βρώσιμο –το μούρο Αρώνια– θα έχουν αρκετούς μικροσκοπικούς σπόρους μέσα. Τα Chokecherries, από την άλλη πλευρά, έχουν ένα κουκούτσι. Μόλις όπως τα δαμάσκηνα και τα κεράσια!

Διαβάστε περισσότερα – Μπορείτε να καλλιεργήσετε σμέουρα και βατόμουρα μαζί;

Γιατί το λένε Chokeberry;

Τα chokeberries μπορεί να είναι βρώσιμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ωραία γεύση! Τα chokeberries είναι πολύ ξηρό και στυπτικό και δεν έχουν καλή γεύση στην ωμή τους κατάσταση. Συνήθως – χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μαρμελάδων, σιροπιών, πίτας και αρτοσκευασμάτων. Η παρασκευή μαρμελάδας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τα φρούτα του chokeberry σας κατά τους μεγάλους χειμερινούς μήνες. Το chokeberry και η μαρμελάδα άγριων φρούτων έχουν παραδεισένια γεύση που απλώνεται σε σπιτικό ψωμί, τοστ, τηγανίτες ή βάφλες. Μην ξεχάσετε μια δόση βούτυρο!

Είναι τα chokeberries δηλητηριώδη για τον άνθρωπο;

Τα chokeberries δεν είναι δηλητηριώδη για τον άνθρωπο και είναι μια από τις αγαπημένες μου υπερτροφές! Περιέχουν υψηλά επίπεδα ανθοκυανινών, μια αντιοξειδωτική ένωση που βρίσκεται πιο διάσημα στα βατόμουρα.

Chokecherries – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

ώριμα μούρα prunus virginiana chokecherry
Εδώ είναι ένα εκπληκτικό δείγμα από ένα κόκκινο και ώριμο chokecherry prunus virginiana. Τα chokecherries είναι φυλλοβόλα και έχουν εξαιρετική φήμη ότι επιβιώνουν από πολλούς τύπους εδάφους και επίπεδα pH.

Το Chokecherry είναι το κοινό όνομα ενός φυτού που είναι γνωστό ως prunus virginiana. Αυτός ο άγριος θάμνος προέρχεται από την ίδια οικογένεια με άλλα πυρηνόκαρπα, όπως τα δαμάσκηνα και τα κεράσια.

Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις ένα Chokecherry από ένα Chokeberry;

Τα Chokecherries είναι κοκκινωπό-μωβ και μοιάζουν με ένα εξαιρετικά μικρό κεράσι. Σε αντίθεση με τα chokeberries, τα φρούτα του chokecherry αναπτύσσονται σε ομάδες. Συνήθως πέφτουν από το φυτό μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου, ενώ θα βρείτε ακόμα καρπούς chokeberry σε θάμνους Aronia στα μέσα του χειμώνα. Όταν θρυμματιστεί, ο καρπός chokecherry περιέχει μόνο ένα μόνο κουκούτσι. Η πέτρα είναι ο πιο εύκολος τρόπος σύγκρισης chokecherries προς την chokeberries. Τα chokeberries περιέχουν πολλαπλούς μικροσκοπικούς σπόρους. (Περίπου 3-5 σπόροι.)

Η επιλογή μας

Βιολογικά φρέσκα-κατεψυγμένα μούρα αρώνιας – Συσκευασία 32 ουγγιών

Αυτά τα βιολογικά και φρεσκοκατεψυγμένα chokeberries είναι ένας εύκολος τρόπος για να αναβαθμίσετε το επόμενο smoothie φρούτων σας με πολλά αντιοξειδωτικά! Ιδανικό για προσθήκη σε σαλάτες, δημητριακά, χαρμάνια ή γιαούρτια.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 02:49 π.μ. GMT

Είναι τα Chokecherries τοξικά για τα άλογα και τα βοοειδή;

Ναί! Απολύτως! Οι σπόροι και τα φύλλα του Chokecherry περιέχουν κυάνιο και είναι εξαιρετικά τοξικά και μερικές φορές θανατηφόρα για τα άλογα. Τα κοπάδια σας, τα βοοειδή και ειδικά τα άλογα πρέπει να αποφεύγουν τα chokecherries με κάθε κόστος. Το κυάνιο που βρίσκεται στα chokecherries κάνει το άλογό σας να μην μπορεί να αναπνεύσει ή να επεξεργαστεί οξυγόνο. Δυστυχώς, το άλογό σας μπορεί να πεθάνει ξαφνικά μόνο λίγα λεπτά ή ώρες μετά την κατανάλωση μεγάλου αριθμού chokecherries – ή φύλλων.

Είναι τα Chokecherries βρώσιμα για τον άνθρωπο;

Μέρη των chokecherries μπορεί να προκαλέσουν τοξικότητα στον άνθρωπο! Οι μίσχοι, τα φύλλα και τα μπουμπούκια περιέχουν κυάνιο. Τα μαραμένα φύλλα chokecherry φημίζονται ιδιαίτερα για την υψηλή τοξικότητά τους. Σας προτείνουμε να μην τα φάτε. Το αν τα μαύρα chokecherries είναι βρώσιμα φαίνεται να είναι θέμα διαμάχης! Είμαστε σίγουροι ότι η κουκούλα (κουκούτσι) δεν είναι βρώσιμη. Περιέχει πολύ τοξικό υδροκυανικό οξύ.

Κάποιοι τροφοσυλλέκτες προτείνουν ότι μπορείτε να φάτε το κουκούτσι αν έχει μαγειρευτεί ή αποξηρανθεί, αλλά, ειλικρινά, σας προτείνουμε να μην ρισκάρετε!

Διαβάστε περισσότερα – 7 DIY ιδέες για φυτευτή φράουλας!

Μπορείτε να φάτε φρούτο Chokecherry;

Τα μαγειρεμένα φρούτα chokecherry είναι ασφαλή για τον άνθρωπο – και είναι καλύτερα όταν είναι πολύ ώριμα. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι τρομερά πικρός. Πρέπει να αφαιρέσετε το κουκούτσι πριν φάτε το chokecherry. Αυτά τα μικροσκοπικά μούρα είναι πολύ στυπτικά και χρειάζονται άφθονη ζάχαρη για να αναδείξουν τη γεύση. Για το λόγο αυτό, είναι τέλεια σε πουτίγκες, μαρμελάδες και κομπόστες. Θυμηθείτε να μαγειρέψετε τα φρούτα – και ποτέ να μην τρώτε τα κουκούτσια.

Ποια είναι τα οφέλη του Chokecherry;

Έχουν υπέροχη γεύση σε μαρμελάδες και σε φρυγανιές! Πιστεύουμε επίσης ότι τα chokecherries μπορεί επίσης να περιέχουν αντιοξειδωτικά, αν και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να επικυρωθεί αυτό. Όπως όλα τα μούρα, είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και πιστεύουμε επίσης ότι μπορεί να έχουν οφέλη για την υγεία για γαστρεντερικές διαταραχές.

Είναι τα Chokecherries δηλητηριώδη για τους σκύλους;

Ναί. Απολύτως! Οι τοξίνες στα φυτά chokecherry είναι δηλητηριώδεις για τους σκύλους, τις γάτες, τα βοοειδή και άλλα ζώαμικρό. Έτσι, αν έχετε ένα από αυτά τα σκυλιά που τους αρέσει να τρώνε οτιδήποτε, κρατήστε τον μακριά από θάμνους άγριων chokecherry! Ευτυχώς, η πικρή γεύση των chokecherries σημαίνει ότι τα περισσότερα σκυλιά δεν θα τα καταναλώσουν σε αρκετά μεγάλες ποσότητες ώστε να προκαλέσουν δηλητηρίαση.

Επίσης – το κυάνιο στα chokecherries συγκεντρώνεται γύρω από τα φύλλα και τα μπουμπούκια. Δεν πιστεύουμε ότι ο σκύλος σας είναι πιθανό να καταναλώσει πολλά φύλλα chokecherry. Γι’ αυτό τα άλογα, τα βοοειδή, οι κατσίκες και τα ζώα που βόσκουν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο δηλητηρίασης από chokecherry.

συμπέρασμα

Αν έχετε διαβάσει ποτέ Μέσα στη φύσητότε το συνειδητοποιείς Η επιλογή της λάθος τροφής για φαγητό είναι θανάσιμο λάθος!

Γι’ αυτό σας συμβουλεύουμε πάντα να περπατάτε προσεκτικά, να κάνετε διπλό και τριπλό έλεγχο.

Ευτυχώς – chokeberries και chokecherries είναι εύκολο να αναγνωριστούν.

  • Ψάξτε για τα chokeberries σκούρο-μωβ χρώμα – και ανήκουν στην κοιλιά σου. Θυμηθείτε ότι περιέχουν αρκετούς (περίπου 3-5) σπόρους. Έχουν επίσης υπέροχη γεύση στις βάφλες και στο τοστ!
  • Τα Chokecherries είναι πιο ελαφριά – και περιέχουν ένα μόνο λάκκο. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα chokecherries – είναι τοξικά για άλογα, ζώα φάρμας και βοοειδή!

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε αυτόν τον οδηγό.

Εάν έχετε περισσότερες συμβουλές για διάκριση μεταξύ chokeberries και chokecherries – Παρακαλώ ενημερώστε μας.

Οι συμβουλές σας θα μπορούσαν να βοηθήσουν έναν συνάδελφο οικοδεσπότη ή ένα ζώο!

Ευχαριστώ και πάλι για την ανάγνωση.

Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

Η επιλογή μας

Montana Chokecherry Syrup Breakfast – Σιρόπι αληθινών φρούτων

Θέλετε να δοκιμάσετε chokecherry χωρίς φασαρία; Περιχύστε αυτό το σιρόπι άγριας chokecherry που δεν είναι ΓΤΟ πάνω από την επόμενη παρτίδα τραγανών βάφλες ή τηγανίτες! Το σιρόπι παρασκευάζεται 100% στη Μοντάνα των ΗΠΑ.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 12:36 π.μ. GMT