8 καλύτερα βιβλία παρασκευής σαπουνιού για αρχάριους [Pros and Cons Review]

64

Το να ξεκινήσετε με την παρασκευή σαπουνιού μπορεί να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία, ένας εφιάλτης ή ακόμα και τα δύο! Το βιβλίο που χρησιμοποιείτε για να μάθετε για την παρασκευή σαπουνιού θα παίξει μεγάλο ρόλο στο πώς θα πάει η πρώτη σας προσπάθεια.

Τα καλύτερα βιβλία παρασκευής σαπουνιού θα αναλύσουν τα πράγματα και θα εξηγήσουν τους κοινούς όρους παρασκευής σαπουνιού για να κατανοήσετε.

Αν και μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες σχετικά με τα σαπούνια στο Διαδίκτυο τις περισσότερες φορές, το κυνήγι τους – και στη συνέχεια το να θυμάστε σε ποια ιστοσελίδα ήταν στην οποία τα βρήκατε – μπορεί να είναι επιβαρυντικό.

Έχοντας ένα βιβλίο σαπουνιού που έχει όλα όσα πρέπει να ξέρετε σε αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Πάμε!

Τα καλύτερα βιβλία μας για την παρασκευή σαπουνιού

σαπουνοποιία-κοπή-τελειωμένο σαπούνι-σε-κομμάτια
Λατρεύω την παρασκευή σαπουνιού. Είναι απίστευτα ικανοποιητικό και μπορείτε να δημιουργήσετε εξαιρετικά βασικά, απλά σαπούνια ή να προσθέσετε βότανα, χρώματα και άλλα συστατικά. Είναι εύκολο να ξεκινήσετε με την παρασκευή σαπουνιού, ειδικά με τη λίστα μας με τα καλύτερα βιβλία παρασκευής σαπουνιού για αρχάριους!

1. Εύκολα σπιτικά σαπούνια λιώνουμε και ρίχνουμε

Αυτός ο τίτλος καθιστά προφανές τι είδους σαπούνια σας διδάσκει να φτιάχνετε. Εστιάζει περισσότερο σε αποξηραμένα άνθη και βότανα αντί για έλαια, για να ξέρετε.

Έχει επίσης εικόνες σχεδόν αποκλειστικά από έτοιμα σαπούνια, ώστε να μην λαμβάνετε πραγματικά τις φωτογραφίες βήμα προς βήμα που ίσως αναζητάτε.

Αν θέλετε α πραγματικά φοβερό μάθημα παρασκευής σαπουνιού που περιλαμβάνει 4 ώρες εκπαιδευτικών βίντεο, δεν μπορείτε να χάσετε το «Make Your Own Bath and Body Products» του The Soap Queen! Μπορείτε να το αποκτήσετε μόνο με 7 $, Τσέκαρέ το!

2. Κατασκευή σαπουνιού

Αυτό το βιβλίο είναι της δικής μας (πολύ σύντομα;) Anne-Marie Faiola, από το παραπάνω μάθημα «Φτιάξε το δικό σου μπάνιο και προϊόντα σώματος»!

Αυτό το βιβλίο έχει μια σειρά από εντελώς διαφορετικές συνταγές, σχεδόν όλες σε σαπούνια ψυχρής επεξεργασίας. Αυτό μπορεί να είναι ωραίο, αλλά σημαίνει επίσης ότι δεν μπορείτε να βασιστείτε στις πληροφορίες σας.

Στη συνέχεια, κάθε συνταγή χρησιμοποιεί υλικά από το κατάστημα του συγγραφέα. Αυτό κάνει πολύ πιθανή την αγορά των συστατικών του σαπουνιού σας από φθηνότερα μέρη, επειδή μπορεί να κάνει τις συνταγές της να μην βγαίνουν σωστά.

3. Ο πλήρης οδηγός για την παρασκευή φυσικού σαπουνιού

Αυτό το καλύτερο βιβλίο παρασκευής σαπουνιού εστιάζει περισσότερο στην παρασκευή σαπουνιού ψυχρής διαδικασίας. Μου άρεσε το γεγονός ότι είχε πολλά γραφήματα που οι αρχάριοι θα βρουν χρήσιμο να κοιτάξουν.

Αυτό που δεν βοηθάει τόσο πολύ είναι η έλλειψη εικόνων. Οι εικόνες μπορεί να μην είναι απολύτως απαραίτητες, αλλά θα έπρεπε να υπήρχαν περισσότερες από μισή ντουζίνα σε ολόκληρο το βιβλίο.

Επίσης, ορισμένες από τις συνταγές δεν αναφέρονται σωστά. Για παράδειγμα, μερικά από αυτά αναφέρονται ως vegan, όταν μόνο μια ματιά στα συστατικά θα σας πει ότι δεν είναι. Επίσης, δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος με το γεγονός ότι πολλές από τις συνταγές χρησιμοποιούσαν αλκοόλ.

4. Απλή & Φυσική Σαπουνοποιία

Αυτό το βιβλίο παρασκευής σαπουνιού απευθύνεται σε αρχάριους και είναι από βοτανολόγο. Έχει μερικές πολύ απλές συνταγές μέσα, εστιάζοντας στη μέθοδο λιώνουμε και ρίχνουμε.

Μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για μερικές απίστευτες κριτικές στο Amazon!

Δυστυχώς, έχει πολύ λίγες συνταγές μέσα και αυτές γράφονται περισσότερο ως ιστορία παρά ως συνταγή.

Επίσης, αντί να σας δώσει τον τύπο που χρειάζεστε για να υπολογίσετε την αλισίβα που χρειάζεστε, αυτό το βιβλίο σας λέει στην πραγματικότητα να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο και να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή αλισίβας. Αυτό δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό για μένα, και η γραμματοσειρά που επέλεξαν είναι τρομερή που μπορεί να βλάψει τα μάτια σας.

5. Το βιβλίο παρασκευής φυσικού σαπουνιού για αρχάριους

Αυτό το βιβλίο δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι για αρχάριους, κάτι που είναι μια καλή αρχή όταν εξετάζουμε τα καλύτερα βιβλία παρασκευής σαπουνιού για αρχάριους…

Το γεγονός ότι τα τρία πρώτα κεφάλαια είναι γεμάτα πληροφορίες και όχι μία συνταγή είναι επίσης αμφισβητήσιμο. Οι συνταγές σαπουνιού, όταν τις φτάσετε, μοιάζουν περισσότερο με λίστες συστατικών με λίγες πραγματικές οδηγίες.

Αυτό που δεν μου άρεσε σε αυτό το σαπουνοποιητικό βιβλίο ήταν η έλλειψη έρευνας. Για παράδειγμα, η συνταγή για σαπούνι για κατοικίδια περιλαμβάνει αιθέριο έλαιο γεράνι, το οποίο είναι στην πραγματικότητα τοξικό για τους σκύλους…

Ένα κεφάλαιο είχε τον τίτλο «22 Καλύτερες Χειροποίητες Συνταγές για το Bennere», οπότε υποθέτω ότι παρέλειψαν επίσης να κάνουν διόρθωση.

6. Κατασκευή σαπουνιού από την αρχή

Αυτό είναι για αρχάριους καθώς και για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση στη σαπωνοποιία χρησιμοποιώντας την ψυχρή διαδικασία. Ωστόσο, λείπει σχεδόν εντελώς σε διαγράμματα ή εικόνες και οι οδηγίες δεν είναι τόσο σαφείς.

Έχει πολλές καλές πληροφορίες μέσα, αν μπορείτε να το ξεπεράσετε τα πολλά λάθη. Αυτά περιλαμβάνουν γραμματικά λάθη, προτάσεις που συνεχίζονται και επαναλαμβάνονται λέξεις, σκέψεις και φράσεις.

7. Το Βιβλίο Τα πάντα για τη Σαπουνοποιία

Πρώτον, δεν μου άρεσε ο τίτλος αυτού του σαπουνοποιητικού βιβλίου. Αν και ισχυρίζεται ότι έχει τα πάντα, δεν έχει καμία πληροφορία για τίποτα άλλο εκτός από βίγκαν/χορτοφαγικά σαπούνια.

Όλες οι εικόνες που ομαδοποιούνται στο κέντρο δεν είναι και πολύ ωραίες. Η έκδοση Kindle δεν έχει καν φωτογραφίες.

Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτό το βιβλίο είναι πιο περιεκτικό από άλλα όσον αφορά τεχνικές πληροφορίες, όπως ο χρόνος σκλήρυνσης και οι διαδικασίες καθαρισμού. Περιλαμβάνει επίσης συμβουλές για τη συσκευασία του σαπουνιού σας και την πώλησή του με σκοπό το κέρδος.

8. Σαπούνια γάλακτος

Αυτή η επιλογή σας διδάσκει πώς να κάνετε σαπούνι χρησιμοποιώντας όλα τα είδη γάλακτος. Ακόμη και στην περιγραφή του, λέει ότι χρησιμοποιεί γάλα που κυμαίνεται από γάλα κατσίκας έως γάλα αμυγδάλου και ακόμη και μερικά λιγότερο κοινά όπως γάλα καμήλας, κάνναβη και ρύζι.

Ωστόσο, με όλα αυτά τα είδη γάλακτος και μόνο ένας συγκεκριμένος αριθμός συνταγών, είτε θα πρέπει να λάβετε υλικά που είναι δύσκολο να βρείτε, είτε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ορισμένες συνταγές.

Πολύ χρήσιμο όμως, αν έχετε πολλά γαλακτοπαραγωγά ζώα στη φάρμα σας!

Τι να ψάξετε στα καλύτερα βιβλία παρασκευής σαπουνιού

βιβλία-σαπωνοποιίας-για-σπιτικά-σαπούνια
Μια υπέροχη παρτίδα χειροποίητο σαπούνι! Φωτογραφία του συγγραφέα

Τα καλύτερα βιβλία παρασκευής σαπουνιού προφανώς θα σας εξηγήσουν τα πράγματα λεπτομερώς, ώστε να ξεκινήσετε να φτιάχνετε σαπούνι αμέσως.

Ως αρχάριος, θέλετε εικόνες, γραφήματα και άλλες λεπτομέρειες, ώστε να μπορείτε να δείτε τι λένε οι οδηγίες αντί να το διαβάσετε και να προσπαθήσετε να το καταλάβετε στο μυαλό σας.

Αλλά υπάρχουν μερικά άλλα κύρια πράγματα που θέλετε να αναζητήσετε και στα βιβλία παραγωγής σαπουνιού.

Τι είδους σαπούνι Θέλετε να κάνετε

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι παρασκευής σαπουνιού,ψυχρή διαδικασία‘ και ‘λιώνουμε και ρίχνουμε.’

Μερικοί πιστεύουν ότι το σαπούνι ψυχρής επεξεργασίας είναι ο μόνος αληθινός τρόπος για να φτιάξεις πραγματικά σαπούνι.

Ωστόσο, οι περισσότεροι βρίσκουν ότι το να ρίχνεις σαπούνι σε καλούπια φαίνεται πολύ όμορφο για να το χάσεις, ακόμα κι αν ως επί το πλείστον απλώς προσθέτεις αιθέρια έλαια ή άλλα συστατικά σε αυτό που ήταν ήδη ένα σαπούνι.

Ορισμένα βιβλία παρασκευής σαπουνιού θα έχουν συνταγές αποκλειστικά για το ένα ή το άλλο (σκεφτείτε «σαπούνια γάλακτος»!). Τα περισσότερα από τα καλύτερα βιβλία παρασκευής σαπουνιού θα έχουν συνταγές και για τους δύο τύπους, ώστε να μπορείτε να τα δοκιμάσετε.

Τα συστατικά

σαπωνοποιία
Η παρασκευή σαπουνιού είναι ένα υπέροχο χόμπι! Όταν επιλέγετε το καλύτερο σας βιβλίο παρασκευής σαπουνιού, βεβαιωθείτε ότι παίρνετε ένα που εστιάζει στα συστατικά που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε. Το σαπούνι με λίπος είναι ένα αγαπημένο στο νοικοκυριό μας, αλλά αν δεν έχετε σταθερό απόθεμα στέατος ή δεν σας αρέσει η ιδέα να το χρησιμοποιήσετε, αυτά τα βιβλία δεν θα είναι για εσάς.

Ορισμένα βιβλία παρασκευής σαπουνιού επικεντρώνονται σε ορισμένα συστατικά και μπορεί να υπάρχουν ορισμένα συστατικά που θέλετε να αποφύγετε.

Για παράδειγμα, σαπούνι στέατος μπορεί να είναι πολύ ωραίο για το δέρμα σας, και μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε το δικό σας λίπος αν έχετε ζώα και θέλετε να το προσθέσετε στο σαπούνι σας. Ωστόσο, οι vegans δεν θα θέλουν κανένα είδος στέατος στο σαπούνι τους. Όλα εξαρτώνται από το τι θέλετε.

Φτιάξτε το δικό σας σαπούνι

Η παραγωγή σαπουνιού μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό χόμπι, και μπορείτε ακόμη και να το κάνετε επιχείρηση αν θέλετε.

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο όταν φτιάχνω το δικό μου σαπούνι είναι το γεγονός ότι γνωρίζω όλα όσα περιέχει. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από τα σαπούνια που αγοράζονται από το κατάστημα που δεν μπορώ καν να προφέρω μερικά από τα συστατικά.

Επομένως, μη διστάσετε να δοκιμάσετε οποιοδήποτε από αυτά τα βιβλία παραγωγής σαπουνιού. Τουλάχιστον θα μπορείτε να τα αγοράσετε με τα μάτια ορθάνοιχτα για το τι ελαττώματα έχουν. Και πάλι, μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνατε.