7 Εκπληκτικά Καταρράκτες Φυτά για Τοίχους Αντιστήριξης

80

Αν έχετε επικλινές κήπο, είναι πολύ πιθανό να σκεφτείτε να βάλετε κάποιους τοίχους αντιστήριξης. Κάντε το όμορφο με αυτά τα εντυπωσιακά φυτά για τοίχους αντιστήριξης!

Οι τοίχοι αντιστήριξης μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ισοπεδώσετε το έδαφος, καθώς και να αποτρέψετε τη διάβρωση του εδάφους και την απορροή του νερού.

Αλλά μερικά από τα καλύτερα υλικά για τοίχους αντιστήριξης είναι όχι το πιο όμορφο!

Οι πιο συνηθισμένοι και ισχυρότεροι τοίχοι αντιστήριξης κατασκευάζονται με τσιμεντόλιθους ή τούβλα, τα οποία μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικά.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Ακόμα κι αν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε έναν όμορφο πέτρινο τοίχο αντιστήριξης, θα ωφεληθεί από κάποια δημιουργική φύτευση.

Τα υπέροχα φυτά με καταρράκτες για τοίχους αντιστήριξης θα προσθέσουν χρώμα και αντίθεση στον εξωραϊσμό του κήπου σας, καθώς και θα σας δώσουν την ευκαιρία να δοκιμάσετε νέες δεξιότητες κηπουρικής!

Ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε έναν τοίχο αντιστήριξης είναι με μια επίδειξη φυτών με καταρράκτη. Και αν ψάχνετε για έμπνευση, έχουμε μερικές όμορφες προτάσεις για εσάς με τη λίστα μας με τα 7 καλύτερα φυτά σε καταρράκτες για τοίχους αντιστήριξης.

Top 7 Cascading Plants για τοίχους αντιστήριξης

  1. ερπυστικό θυμάρι (Thymus praecox)
  2. Trailing Lobelia (Lobelia erinus)
  3. Έρπουσα Phlox (Phlox sp.)
  4. Αναρριχώμενη Φράουλα (Fragaria sp.)
  5. Cascading Rock Cress (Aubretia sp.)
  6. Ντομάτα Losetto (Solanum lycopersicum)
  7. Wave Petunia (Petunia x hybrida)

1. ερπυστικό θυμάρι

ερπυστικό θυμάρι σε τοίχο αντιστήριξης thymus praecox
Αυτό το πανέμορφο ερπυστικό θυμάρι είναι το τέλειο φυτό καταρράκτη για τους τοίχους αντιστήριξής σας!

ερπυστικό θυμάρι είναι εξαιρετικά δημοφιλές ως φυτό με καταρράκτη για τοίχους αντιστήριξης, δεν υπάρχει λόγος!

Αυτό το πολυετές χαμηλής ανάπτυξης θα δημιουργήσει α πυκνό χαλάκι από μικροσκοπικά φύλλα, το οποίο απλώνεται γρήγορα πάνω και κάτω από τοίχους αντιστήριξης. Είναι εύκολο να αναπτυχθεί και θα ευδοκιμήσει στις περισσότερες συνθήκες.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες υφέρποντος θυμαριού διαθέσιμες, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία χρωμάτων και υφών φύλλων για να δημιουργήσετε ένα οπτικό αριστούργημα.

Και όταν ανθίσουν, θα εκπλαγείτε με το εκπληκτική εμφάνιση εκατοντάδων μικροσκοπικών λουλουδιών!

Σπόροι ερπυσμού θυμαριού

Seed Needs, Creeping Thyme Two Pack – 20.000 σπόροι το καθένα

Αυτοί οι σπόροι θυμαριού μεταμορφώνουν γρήγορα την αυλή σας σε μια βαθιά θάλασσα από μοβ! Φτάνουν σε ύψη μόνο 12 ιντσών το μέγιστο, επομένως είναι τέλεια εδάφη. Κάθε κλαδί παράγει χοντρές συστάδες με έως και 30 όμορφα λουλούδια.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

2. Trailing Lobelia

υφέρπουσα λομπέλια μωβ ανθισμένο φυτό σε τοίχο αντιστήριξης
Τα πίσω φυτά Lobelia θα καλύψουν τον τοίχο αντιστήριξής σας με υπέροχα λουλούδια σε χρόνο μηδέν!

Πολλοί λάτρεις της κηπουρικής θα είναι ήδη εξοικειωμένοι με τις λομπέλιες, καθώς είναι δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο! Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πάνω 415 διαφορετικοί τύποι λομπέλιαμε διαθέσιμες επιλογές που ταιριάζουν στις περισσότερες ζώνες ανάπτυξης.

Παρασυρόμενες λομπέλιες θα δημιουργήσει μια εκπληκτική οπτική απεικόνιση μικροσκοπικών λουλουδιών σε σχήμα αστεριού καθώς πέφτουν στον τοίχο αντιστήριξής σας.

Αυτά τα φυτά αγαπούν τη ζεστασιά, επομένως τοποθετήστε τα στον ήλιο για καλύτερα αποτελέσματα. Σε ορισμένες ζώνες, μπορούν να αντιμετωπιστούν ως πολυετή, αλλά σε ψυχρότερα κλίματα, καλλιεργούνται ως ετήσια.

Η επιλογή μας

Lobelia Cascade Blend [Twin Pack of 5,000 Seeds Each]

8,85 $6,85 $ (3,42 $ / Καταμέτρηση)

Το Lobelia Cascade Mixture θα παράγει υπέροχες ανθοφορίες σε αποχρώσεις του μπλε, λιλά, μωβ, κόκκινο και λευκό. Η λομπέλια είναι ένα δημοφιλές συρόμενο φυτό που είναι τέλειο για κρεμαστά καλάθια και χρησιμοποιείται ευρέως και ως φυτό για κλινοσκεπάσματα.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 12:27 π.μ. GMT

3. Έρπουσα Phlox

ερπυστικό phlox stolonifera στην κορυφή του τοίχου αντιστήριξης
Εάν βρίσκεστε στις ζώνες 3 έως 9, το Creeping Phlox είναι ένα πανέμορφο ανθισμένο φυτό με καταρράκτη για εσάς!

Το Creeping Phlox είναι ένα ημι-αειθαλές πολυετές φυτό που θα ευδοκιμήσει στις ζώνες 3 έως 9. Αυτό το όμορφο φυτό μπορεί να είναι μια εκπληκτική προσθήκη στην επικαλυπτόμενη λουλουδάτη σας οθόνη, καθώς λουλούδια νωρίτερα από τις περισσότερες από τις άλλες προτάσεις μας.

Η χαρά του Creeping Phlox είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε μια σειρά διαφορετικών χρωμάτων, από μπλε και μοβ έως ροζ, κόκκινο, ακόμη και λευκό.

Τα μαλακά φύλλα που μοιάζουν με βελόνα διατηρούνται για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, δίνοντάς σας το τέλειο κάλυμμα για τον τοίχο αντιστήριξής σας.

Η επιλογή μας

4. Αναρρίχηση Φράουλα

αναρρίχηση φραγκαριά φράουλα σε τοίχο αντιστήριξης
Τα φυτά με καταρράκτη για τους τοίχους αντιστήριξής σας μπορούν επίσης να είναι βρώσιμα!

Ποιος είπε ότι τα φυτά κάλυψης τοίχων αντιστήριξής σας πρέπει να είναι απλώς διακοσμητικά;

Αυτά τα υπέροχα αναρριχώμενα φυτά φράουλας είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε κάλυψη, καθώς και να προσφέρετε εσύ με νόστιμα και θρεπτικά φρούτα από τον κήπο.

Εάν επιλέξετε μια σειρά από διαφορετικές ποικιλίες, θα πρέπει να μπορείτε να συλλέγετε φράουλες για πολλούς μήνες το χρόνο.

Τα φυτά φράουλας έχουν ρηχές ρίζες και ευδοκιμούν στις περισσότερες εδαφικές συνθήκες. Φυτέψτε μια σειρά κατά μήκος της κορυφής ενός τοίχου αντιστήριξης, καλύψτε τα καλά και θα δείτε καλά αποτελέσματα σε χρόνο μηδέν.

Τα φυτά φράουλας σας θα εξαπλωθούν στέλνοντας δρομείς για να πολλαπλασιάσουν νέα φυτά – αν είστε τυχεροί, αυτά θα ριζώσουν σε κενά στον τοίχο σας και θα δημιουργήσουν κάθετος κήπος με φρούτα!

Η επιλογή μας

5. Cascading Rock Cress (Aubretia sp.)

Το Rock Cress, γνωστό και ως Aubretia, είναι ένα από εκείνα τα φυτά που μπορεί να καλλιεργήσει ο καθένας!

Αυτό το ποώδες πολυετές φυτό ευδοκιμεί σε δύσκολες συνθήκες και θα αγκαλιάσει την επιφάνεια των βράχων και των τοίχων. Με τα χρόνια, αυτό το φυτό χαμηλής συντήρησης θα σας δώσει ένα τεράστιο στρώμα πρασίνου και λουλούδια με υπέροχο άρωμα!

6. Αναδιπλούμενη ντομάτα Losetto (Solanum lycopersicum L.)

φυτό ντομάτας λοστότο που πέφτει στον τοίχο
Ζουμερές, γλυκές ντομάτες που καλλιεργούνται στον δικό σας τοίχο αντιστήριξης!

Μια αναδιπλούμενη ντομάτα δεν θα σας καλύψει όλο το χρόνο για τον τοίχο αντιστήριξής σας, αλλά αξίζει να την καλλιεργήσετε μόνο για νόστιμα φρούτα!

Μια σειρά από ντομάτες που έχουν φυτευτεί κατά μήκος της κορυφής του τοίχου σας θα σας προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση με ζωντανά πράσινα φύλλα, υπέροχα κίτρινα λουλούδια και, φυσικά, χυμώδεις και γλυκές κόκκινες ντομάτες.

Κορυφαίοι σπόροι

Τεράστια συλλογή από σπόρους ντομάτας |  Μη ΓΤΟ, Υβριδικό, Κειμήλιο, Βιολογικό

7. Wave Petunia

κύμα πετούνια ανθισμένο φυτό καταρράκτη
Οι πετούνιες θα καλύψουν τον τοίχο αντιστήριξής σας σε ένα χαλί με εκπληκτικά όμορφα λουλούδια.

Αν θέλετε να καλύψετε γρήγορα έναν τοίχο αντιστήριξης, τότε τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την ταχύτητα μιας πετούνιας!

Αυτά τα πολύχρωμα και χαμηλής συντήρησης ετήσια θα απλώνεται έως και 4 πόδιαπαρέχοντας μια ζωηρή πινελιά χρώματος.

Οι πετούνιες αγαπούν ένα ηλιόλουστο σημείο με καλή αποστράγγιση, έτσι θα είναι πολύ χαρούμενοι στην κορυφή ενός τοίχου αντιστήριξης. Και το καλύτερο από όλα, θα συνεχίσουν την ανθοφορία τους χωρίς να χρειάζεται κουραστική νεκροκεφαλή!

Η επιλογή μας

Σπόροι σειράς Petunia Easy Wave, σειρά χρωμάτων

Σπόροι σειράς Petunia Easy Wave, σειρά χρωμάτων

Ένα από τα πιο διάσημα και συναρπαστικά φυτά κλινοσκεπασμάτων, συρόμενων και κρεμαστών του καλοκαιριού. Ανθοφορίες με έντονη αντίθεση που διατίθενται σε μια ποικιλία κλασικών και σύγχρονων εποχιακών χρωμάτων. Έχουν πλάτος 24 – 36″ και είναι ιδανικά για να κρεμαστούν από βεράντες, περβάζια παραθύρων ή τοίχους αντιστήριξης.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Συχνές Ερωτήσεις για Καταρράκτες για Τοίχους Αντιστήριξης

Ποια είναι τα αγαπημένα σας φυτά με καταρράκτη; Έχετε φωτογραφίες να μοιραστείτε; Θα θέλαμε να τους δούμε – αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω!