5 Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του θερμοσίφωνα χωρίς δεξαμενή για το σπίτι σας

64
5 Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του θερμοσίφωνα χωρίς δεξαμενή για το σπίτι σας

Η κατ’ απαίτηση πρόσβαση σε ζεστό νερό είναι μια αναγκαιότητα από την οποία οι περισσότεροι από εμάς εξαρτόμαστε πολλές φορές την ημέρα. Ωστόσο, πριν αποφασίσετε για έναν θερμοσίφωνα, αξίζει να εξετάσετε μια σημαντική ερώτηση:

Θα πρέπει να αγοράσετε έναν θερμοσίφωνα χωρίς δεξαμενή ή ένα παραδοσιακό μοντέλο που βασίζεται σε δεξαμενή; Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός.

1. Οι θερμοσίφωνες χωρίς δεξαμενή εξοικονομούν ενέργεια

Σε αντίθεση με τους ομολόγους τους που βασίζονται σε τανκ, θερμοσίφωνες χωρίς δεξαμενή ζεστό νερό κατα παραγγελια.

Αν και οι παραδοσιακοί θερμαντήρες είναι πολύ πιο αποδοτικοί από ό,τι στο παρελθόν, ορισμένες απώλειες θερμότητας είναι αναπόφευκτες, που σημαίνει ότι καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Επειδή οι θερμαντήρες χωρίς δεξαμενή χρειάζονται ενέργεια μόνο όταν χρησιμοποιούνται, καταναλώνουν εκτιμώμενη 20 έως 25 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια. Αυτή η αποτελεσματικότητα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

2. Οι θερμοσίφωνες χωρίς δεξαμενή κοστίζουν περισσότερο

χωρίς δεξαμενή-νερο-θερμοσίφωνα

Ωστόσο, πριν εγκατασταθείτε σε θερμοσίφωνα χωρίς δεξαμενή, σημειώστε ότι συνήθως κοστίζουν περισσότερο. Οι θερμοσίφωνες δεξαμενής είναι σχετικά απλοί και αυτή η απλότητα τους καθιστά αρκετά εύκολους στην κατασκευή τους.

Τα σχέδια χωρίς δεξαμενή, από την άλλη πλευρά, έχουν πολύ περισσότερα εξαρτήματα, και το Το κόστος εγκατάστασης μπορεί να είναι υψηλό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ακριβό κόστος εγκατάστασης μπορεί να αυξήσει την τιμή τους. Η αλλαγή δρομολόγησης των γραμμών αερίου, για παράδειγμα, μπορεί να αυξήσει σημαντικά το κόστος εγκατάστασης.

Η μετάβαση σε σχέδιο χωρίς δεξαμενή μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα, αλλά μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ανακτήσετε την επένδυσή σας. Επιπλέον, αξίζει να λάβετε υπόψη πόσο θα κοστίσει η συντήρηση ενός σχεδίου χωρίς δεξαμενή με τα χρόνια.

3. Σχέδια χωρίς δεξαμενή εξοικονομούν χώρο

Οι δεξαμενές θερμοσίφωνα είναι εγγενώς ογκώδεις συσκευές. Εάν θέλετε μεγαλύτερη χωρητικότητα θέρμανσης, χρειάζεστε μεγαλύτερη δεξαμενή.

Τα σχέδια χωρίς ρεζερβουάρ, από την άλλη, καταλαμβάνουν σχετικά λίγο χώρο σε έναν τοίχο και μπορούν ακόμη και να είναι εσοχή για να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο. Εάν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, η επιλογή ενός σχεδίου χωρίς δεξαμενή μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χώρο δαπέδου.

Από αισθητική άποψη, η εξάλειψη μιας ογκώδους δεξαμενής από το σπίτι σας μπορεί να αξίζει τον κόπο.

4. Οι θερμαντήρες δεξαμενής μπορούν να έχουν καλύτερη χωρητικότητα

Οι θερμαντήρες που βασίζονται σε ρεζερβουάρ έχουν περιορισμένη χωρητικότητα, αφήνοντας ενδεχομένως εσάς και την οικογένειά σας να περιμένετε να ξαναγεμίσει η δεξαμενή αφού αποστραγγιστεί.

Τα σχέδια χωρίς δεξαμενή μπορούν να συνεχίσουν να θερμαίνουν το νερό όσο χρειάζεται, αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα: Μπορούν μόνο να ζεσταθούν περιορισμένο όγκο νερού ταυτόχρονα.

Ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε ντους ενώ λειτουργεί το πλυντήριο πιάτων, για παράδειγμα.

Επιπλέον, εάν έχετε πολλά ντους, ο σχεδιασμός σας χωρίς δεξαμενή ενδέχεται να μην μπορεί να παρέχει και τα δύο ταυτόχρονα. Πριν επιλέξετε ένα σχέδιο χωρίς δεξαμενή, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει την χωρητικότητά του.

5. Οι θερμαντήρες χωρίς δεξαμενή μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο

Ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο όταν αποφασίζετε για έναν θερμοσίφωνα είναι η αναμενόμενη μακροζωία.

Τα σχέδια που βασίζονται σε τανκς γενικά αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 10 χρόνια. Τα σχέδια χωρίς δεξαμενή συχνά βαθμολογούνται ως προς τη διάρκεια διπλάσια διάρκεια.

Κατά τον υπολογισμό του κόστους, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πόσο διαρκεί η εγγύηση και εάν το κόστος συντήρησης θα επηρεάσει τις οικονομίες σας, αλλά η μακροζωία των σχεδίων χωρίς ρεζερβουάρ μπορεί να ανατρέψει τη ζυγαριά εάν είστε αναποφάσιστοι.

Η επιλογή του κατάλληλου θερμοσίφωνα για το σπίτι σας μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Ευτυχώς, έχουμε περισσότερες επιλογές διαθέσιμες σήμερα από ποτέ, και πιθανότατα θα έχετε πολλές επιλογές να εξετάσετε που θα εξυπηρετούν καλά το σπίτι σας για τα επόμενα χρόνια.

Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας και μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια.