5 εξαιρετικά εύκολοι τρόποι για να καλύψετε τη λάσπη στην αυλή σας

71

Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να βρέξει στην παρέλασή σας σαν ένα γκροτέσκο λασπωμένο μπάλωμα στην αυλή σας. Τα μπαλώματα λάσπης είναι ακόμα μεγαλύτερος εφιάλτης αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια. Και δεν έχουμε καν ξεκινήσει με το κούρεμα του γκαζόν!

Εάν η λασπωμένη αυλή σας σας έχει αγχώσει, τότε μην ανησυχείτε. Σήμερα είναι η τυχερή σας μέρα – πρόκειται να σκεφτούμε τους καλύτερους τρόπους καλύπτουν λάσπη στην πίσω αυλή. Όχι άλλες λακκούβες λάσπης!

Θα συζητήσουμε επίσης μερικούς από τους πιο διαδεδομένους λόγους για τους οποίους η αυλή ή το σπίτι σας είναι αρχικά λασπωμένο. Ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε τη λάσπη είναι να προσδιορίστε την πηγή της υπερβολικής υγρασίας.

Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό – τότε η αυλή σας θα είναι πολύ στεγνή από εδώ και πέρα.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Για το καλό!

Καλύπτει τη λάσπη και αφαιρεί την υπερβολική υγρασία

Πώς να καλύψετε τη λάσπη στην πίσω αυλή;

Υπάρχουν τουλάχιστον έξι μέθοδοι για να καλύψετε τη λάσπη στην αυλή σας. Μπορείτε να φυτέψετε αναρριχητικά φυτά, να χρησιμοποιήσετε χαλίκι ή ροκανίδια, να δημιουργήσετε ένα μονοπάτι, να φτιάξετε έναν κήπο βροχής, να αποστραγγίσετε την υπερβολική υγρασία ή να χρησιμοποιήσετε σκυρόδεμα ως μόνιμη λύση.

Λοιπόν – ποια μέθοδο πρέπει να επιλέξετε; Λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε τη λάσπη στην αυλή σας εξαρτάται από το γιατί η αυλή σας είναι λασπωμένη εξαρχής.

Ας εξετάσουμε πρώτα γιατί η αυλή σας είναι λασπωμένη. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για να καλύψετε τη λάσπη σας και να την αποτρέψετε από το να μειώσει την αισθητική εμφάνιση της αυλής σας.

Διαβάστε περισσότερα – 25 τρόποι για να κάνετε μια τάφρο αποστράγγισης να φαίνεται καλή!

Τι προκαλεί τη λάσπη στην αυλή σας;

Τα πάντα, από υπερβολική υγρασία μέχρι κακή αποστράγγιση! Διάφοροι παράγοντες προκαλούν λακκούβες λάσπης στην αυλή σας. Ευτυχώς, υπάρχουν τόσες πολλές λύσεις για να απαλλαγείτε από αυτά! Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε τη ρίζα πίσω από τα μπαλώματα λάσπης πριν επιλέξετε μια λύση.

Ο εντοπισμός του τι προκαλεί τη συσσώρευση νερού θα βοηθήσει στη λήψη μιας λογικής επιλογής σχετικά με το ποια μέθοδος κάλυψης λάσπης θα είναι πιο αποτελεσματική. Λοιπόν, εδώ είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες λάσπης στην πίσω αυλή:

1. Πολύς βροχερός καιρός

στην πίσω αυλή βροχερές ντους με λάσπη
Η βροχόπτωση δημιουργεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και τροφοδοτεί επίσης τα οπωροφόρα δέντρα, το γκαζόν και τα λαχανικά μας! Όμως, η υπερβολική βροχή μπορεί να καταλήξει να λασπώσει ολόκληρη την αυλή μας. Δεν είναι ιδανικό αν προσπαθείτε να διατηρήσετε ένα τακτοποιημένο γκαζόν και κήπο!

Ο πρώτος και πιο διαδεδομένος λόγος που χρειάζεται να καλύψετε τη λάσπη στην αυλή σας είναι -καλά, μαντέψατε- η βροχή. Πολλοί από εσάς είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε έντονες βροχοπτώσεις κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους.

Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να μουλιάσει το γκαζόν σας σωστά στη βροχή και να στεγνώσει μετά από μια μεγάλη καταιγίδα. Επομένως, το να βρείτε την αυλή σας με μερικά λασπωμένα μπαλώματα δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.

Διαβάστε περισσότερα – Πώς να φτιάξετε ένα DIY σιντριβάνι με φυσαλίδες!

2. Κακή τοποθεσία αποχέτευσης

Τα χαμηλά επίπεδα εδάφους είναι τα δεύτερα στη λίστα μας για τα πιο συνηθισμένα προβλήματα αποστράγγισης που οδηγούν σε λάσπη.

Η τοποθέτηση σωλήνων αποστράγγισης μπορεί να κατευθύνει σκόπιμα το νερό της βροχής προς το γρασίδι. Ωστόσο, ο συνδυασμός μιας επίπεδης αυλής και του υπερβολικού νερού προκαλεί γρήγορα λασπώδεις κηλίδες στην αυλή σας.

Ζητήματα χαμηλού εδάφους εμφανίζονται συχνά σε κήπους όπου δεν υπάρχουν αρκετά δέντρα και φυτά για να απορροφήσουν το νερό της βροχής.

Το ίδιο ισχύει και για τις εκροές από ακάθαρτες και βουλωμένες υδρορροές!

Εάν τα κανάλια της υδρορροής είναι φραγμένα, τελικά θα γεμίσουν μέχρι το χείλος και θα υπερχειλίσουν στην πίσω αυλή σας, αντ ‘αυτού, διαποτίζοντας ένα κομμάτι της πίσω αυλής σας και προκαλώντας τις ευάλωτες και κακής αποστράγγισης περιοχές να γίνουν λασπώδεις.

Σετ αποχέτευσης αυλής

StormDrain Catch Basin Yard Drinage Kit with Debris Trap

Εάν έχετε ανεπιθύμητες πισίνες βρόχινου νερού που παραμονεύουν και λασπώνουν την αυλή σας, τότε αυτό το κιτ αποστράγγισης αυλής είναι το καλύτερο! Αφαιρέστε γρήγορα το υπερβολικό νερό από την αυλή σας. Το κιτ ταιριάζει σε σωλήνες αποχέτευσης 3 ιντσών και 4 ιντσών.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 12:16 π.μ. GMT

3. Χαμηλά επίπεδα εδάφους

Δεν έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιού την τύχη να έχουν την πολυτέλεια ενός ομοιόμορφου, επίπεδου γκαζόν. Δυστυχώς, οι ιδιοκτήτες με λοξό επίπεδο εδάφους θα έχουν το νερό της βροχής να συσσωρεύεται στα χαμηλότερα επίπεδα της πίσω αυλής. Αυτές οι λακκούβες μετατρέπονται σε λασπωμένα μπαλώματα.

Το ίδιο ισχύει για το έδαφος με ανεπαρκή διαβάθμιση, προκαλώντας κατρακυλήσεις στην αυλή σας. Με τη σειρά τους, αυτές οι κοιλότητες δημιουργούν ένα τέλειο περιβάλλον για στάσιμα νερά και λάσπη.

Διαβάστε περισσότερα – 15 ιδέες για κεκλιμένη αυλή με προϋπολογισμό!

4. Συμπαγές χώμα και αχυρόχωμα

Το συμπαγές χώμα εμφανίζεται γενικά σε περιοχές όπου η αυλή σας έχει μεγάλη εμπορία ποδιών. Τα σωματίδια του εδάφους κινούνται πιο κοντά μεταξύ τους και γίνονται συμπαγή όταν μειώνονται τα μικρά κενά μεταξύ των σωματιδίων.

Επιπλέον, οι τύποι εδάφους όπως ο πηλός και η αργιλώδης βρωμιά έχουν μεγαλύτερη τάση να γίνονται συμπαγείς.

Τα συμπαγή εδάφη είναι διαβόητα για την πρόκληση υγρών και λασπωμένων περιοχών στην αυλή σας.

Για την εκκίνηση, η αχυρίδα (οργανικά υπολείμματα) όπως τα αποκόμματα γρασιδιού, τα φύλλα και οι ρίζες καθιστούν πιο δύσκολη την απορρόφηση του νερού στο έδαφος. Έτσι, αντ ‘αυτού, το υπερβολικό νερό θα λιμνάσει πάνω από το αχυρένιο και θα δημιουργήσει μια λασπώδη αυλή.

Εάν έχετε πολύ χιόνι στην περιοχή σας, η λάσπη μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη!

Μετά από μια χιονοθύελλα, το βαρύ χιόνι φαίνεται να συσσωρεύει ακόμη περισσότερο το συμπιεσμένο χώμα. Προσθέστε όλη την επιπλέον υγρασία από τον λιωμένο πάγο και η αυλή σας μπορεί να καταλήξει σε μια λασπώδη ακαταστασία!

Κάλυψη λάσπης στην αυλή σας

Τώρα που ξέρετε τι προκαλεί τις συνθήκες σούπας στο γρασίδι και τον κήπο σας, ήρθε η ώρα να εξετάσετε μερικές λύσεις για να καλύψετε τη λάσπη στην αυλή σας.

Εδώ είναι οι πέντε πιο δημοφιλείς λύσεις για να καλύψετε τη λάσπη:

1. Χρησιμοποιήστε ερπυστικά φυτά για κάλυψη εδάφους

μπλε αστέρι αναρριχητικό φυτό
Τα Blue Star Creepers είναι ένα εξαιρετικό, ταχέως αναπτυσσόμενο κάλυμμα εδάφους που σας βοηθά να καλύψετε τη λάσπη στην αυλή σας.

Τα έρποντα φυτά είναι τραγελαφικά γρήγορα φυτά που καλύπτουν το έδαφος και ευδοκιμούν σε υγρό έδαφος. Ως αποτέλεσμα, τα αναρριχητικά φυτά απαιτούν ελάχιστη φροντίδα και συντήρηση.

Επιπλέον, τα αναρριχητικά φυτά είναι μια φιλική προς το περιβάλλον και προσιτή επιλογή που εμφανίζει μια σειρά από όμορφα λουλούδια όταν είναι ώριμα.

Σημειώστε ότι τα αναρριχητικά φυτά έχουν μαλακά στελέχη και είναι αρκετά εύθραυστα, επομένως είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιείτε μόνο σε μέρη του γκαζόν με χαμηλή κίνηση στα πόδια.

Τα αναρριχητικά φυτά που πρέπει να εξετάσετε για να καλύψετε τη λάσπη στην αυλή σας είναι:

 • Irish Moss
 • Χειμερινό αναρριχητικό φυτό
 • Τριφύλλι
 • Blue Star Creeper
 • Candytuft
 • ερπυστικό θυμάρι
 • Μίνι Kenilworth

Τα αναρριχητικά φυτά είναι σίγουρο ότι θα μετατρέψουν τη λασπωμένη αυλή σας σε παραμύθι σε χρόνο μηδέν!

Βυσσινί Σπόροι Τριφυλλιού

Crimson Clover Seed – Oregon Grown Non-GMO Seeds – 5 Pounds

Οι σπόροι πορφυρού τριφυλλιού είναι η τέλεια καλλιέργεια εδαφοκάλυψης! Βοηθούν στο σβήσιμο των ανεπιθύμητων ζιζανίων και καλύπτουν επίσης λασπώδες έδαφος. Προσελκύουν ακόμη και χρήσιμους επικονιαστές! Αυτοί οι σπόροι είναι Μη ΓΤΟ και δεν περιέχουν πληρωτικά ή επικάλυψη.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 02:09 π.μ. GMT

Διαβάστε περισσότερα – 13 δέντρα που μεγαλώνουν σε βραχώδες έδαφος (περιλαμβάνονται οπωροφόρα δέντρα!)

2. Χρησιμοποιήστε χαλίκι ή τσιπς ξύλου

κομπόστ σάπια φύλλα κόκκινα φύλλα κηπουρική
Εάν η αυλή σας έχει πάρα πολύ λάσπη, τότε η προσθήκη μιας ίντσας στρώμα σανού, ξερά φύλλα, ροκανίδια ή κομπόστ μπορεί να είναι το μυστικό σας όπλο! Μια ή δύο ίντσες από βότσαλα ή χαλίκι κάνουν επίσης θαύματα.

Το χαλίκι είναι μια από τις καλύτερες λύσεις κάλυψης λάσπης για περιοχές διακίνησης μεγάλων ποδιών στην αυλή σας. Επιπλέον, η επένδυση από χαλίκι είναι ευχάριστη στο μάτι και ακατάλληλη για μύκητες και παράσιτα.

Ωστόσο, εάν έχετε εκτεταμένες ποσότητες λάσπης, το χαλίκι μπορεί να θαφτεί στο μαλακό έδαφος.

Μπορείτε να εφαρμόσετε ύφασμα σίτου κάτω από το χαλίκι για να μην αναμειχθεί με τη λάσπη. Ή, βάλτε πρώτα μια αρκετή ποσότητα θρυμματισμένων βράχων για να βοηθήσετε να διαχωριστεί η υγρή λάσπη και το χαλίκι.

Επιπλέον, τα ροκανίδια είναι εξίσου αποτελεσματικά στην κάλυψη της λάσπης διατηρώντας παράλληλα μια τακτοποιημένη και ελκυστική αυλή. Τα τσιπς ξύλου είναι επίσης μια φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που δεν έχουν ούτε μια δεκάρα να περισσέψουν.

Για την εκκίνηση, τα ροκανίδια ή τα σάπια φύλλα δεν χρειάζονται προετοιμασία εκ των προτέρων. το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε την τσάντα και να καλύψετε τη λασπωμένη περιοχή. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λύση περιμετρικά της αυλής σας και όχι στο κέντρο, καθώς μπορεί να σας φανεί λίγο περίεργο.

Διαβάστε περισσότερα – 275+ χαριτωμένα και αστεία ονόματα αγελάδων από τη Moodonna έως τον Donald Rump!

3. Φτιάξτε έναν κήπο βροχής

κήπος βροχής kissimmee park florida
Ένας κήπος βροχής στο πάρκο Kissimmee Lakefront, Φλόριντα

Τα Rainggarden είναι φθηνοί τρόποι για να εκμεταλλευτείτε την περίσσεια νερού και να καλύψετε την απαράδεκτη λάσπη στην αυλή σας. Τα Rainggarden αποτελούν έναν ρηχό χώρο σε σχήμα μπολ που συλλέγει το νερό απορροής από αδιαπέραστες περιοχές.

Ένας κήπος βροχής αποτελείται από χόρτα, φυτά και θάμνους που ευδοκιμούν σε υγρές, υγρές συνθήκες εδάφους. Ακολουθούν μερικές κοινές αγαπημένες επιλογές:

 • Switchgrass
 • Spike Rush
 • Νέα Αγγλία Άστερ
 • Μωβ κωνοφόρα
 • Lady Ferns
 • Βάλτο Milkweed
 • Marsh Marigold
 • Scarlet Bee Balm
 • Ironweed
 • Μπλε αστερι

Συμβουλή: Βάλτε τα είδη που χρειάζονται το περισσότερο νερό στη χαμηλότερη περιοχή του επιθέματος λάσπης.

Μωβ σπόροι κωνοφόρων

Seed Needs, Purple Coneflower Twin Pack των 500 Σπόρους το καθένα

8,85 $7,85 $ (3,92 $ / Καταμέτρηση)

Το μωβ κωνοφόρα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καλύψετε τα αντιαισθητικά μπαλώματα στην αυλή σας! Τα κωνοφόρα φτάνουν έως και 36 ίντσες ύψος και προσελκύουν επίσης μέλισσες, πασχαλίτσες και πεταλούδες. Αυτά τα πακέτα περιέχουν 500 σπόρους το καθένα.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 06:39 π.μ. GMT

4. Δημιουργήστε μια διαδρομή

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φθηνό μονοπάτι χρησιμοποιώντας σάπια φύλλα και πέτρες για να καλύψετε τη λάσπη στην αυλή σας. Ένα πέτρινο μονοπάτι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιοχές με μεγάλη διακίνηση πεζών.

Σημειώστε ότι είναι απαραίτητο να ισοπεδώσετε το έδαφος πριν ανοίξετε το μονοπάτι σας στο γυμνό χώμα. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αμμώδες χώμα για να βοηθήσετε στην απορρόφηση της υγρασίας και να διατηρήσετε το έδαφος στεγνό, κάτι που θα κρατήσει τα σκαλοπατάκια σταθερά στη θέση τους.

5. Χρησιμοποιήστε σκυρόδεμα

Η τελική μας λύση είναι να καλύψουμε τη λασπωμένη περιοχή με μπετόν. Το σκυρόδεμα βοηθά να απαλλαγούμε μόνιμα από το ζήτημα της λάσπης. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετατρέψετε την αναπαλαιωμένη περιοχή σας σε αίθριο, χώρο τζάκι για μπάρμπεκιου, ακόμη και γήπεδο για να παίζουν τα παιδιά σας.

Ωστόσο, σημειώστε ότι πρέπει να προετοιμάσετε το λασπωμένο σημείο πριν ρίξετε σκυρόδεμα απευθείας στη λάσπη. Αρχικά, στραγγίστε το υπερβολικό νερό. Στη συνέχεια, σημειώστε την περιοχή που θέλετε να καλύψετε με σκυρόδεμα με ένα ξύλινο πλαίσιο και επενδύστε την επιφάνεια με μικρά κομμάτια βράχου και μια ίντσα χαλίκι.

Μόλις έχετε μια επίπεδη επιφάνεια, ρίξτε και απλώστε το σκυρόδεμα για να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Πείτε αντίο στο Muddy Backyards. Για το καλό!

λασπωμένο γκόλντεν ριτρίβερ χαρούμενος
Ο σκύλος σας μπορεί να λυπηθεί όταν βλέπει τη λάσπη να φεύγει! Έχετε συναντήσει ποτέ ένα γκόλντεν ριτρίβερ που θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα φρέσκο ​​σωρό λάσπης – ή σε ένα βάλτο; Δεν έχουμε! Συνήθως πηδάνε με την πρώτη ματιά! Ωστόσο, τα Golden Retriever εξακολουθούν να είναι αξιολάτρευτα.

Μια λασπώδης αυλή είναι οι εχθροί κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού!

Ευτυχώς, μπορείτε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις πέντε εναλλακτικές λύσεις για να καλύψετε τη λάσπη στην αυλή σας. Ωστόσο, θυμηθείτε να προσδιορίσετε τι προκαλεί τις λακκούβες λάσπης προτού δοκιμάσετε εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να μην είναι κατάλληλες για τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας.

Τέλος, μπορείτε να σταματήσετε την ταλαιπωρία των λασπωμένων μπαλωμάτων που καταστρέφουν την αισθητική της αυλής σας – Καλή τύχη!

Διαβάστε περισσότερα – Οι 10 καλύτερες επιλογές ψυγείου εκτός πλέγματος! Plus – Πώς να τα εκτελέσετε!

Σπόροι Candytuft

Σετ 50 Πακέτα Σπόρων Λουλουδιού! Σπόροι Candytuft Heirloom

Θέλετε ένα πολύχρωμο εξώφυλλο; Λατρεύω αυτή τη μαζική δέσμη πακέτων σπόρων candytuft! Παίρνετε χιλιάδες σπόρους ποικιλίας κειμηλίων candytuft για έναν ζωντανό, όμορφο κήπο. Συν εξώφυλλο!

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 12:35 π.μ. GMT