11 Τρόποι αποθήκευσης κρέατος χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

69
11 Τρόποι αποθήκευσης κρέατος χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Λοιπόν, διαλέξατε τα ζώα σας και είναι χαρούμενα στο σπίτι σας τώρα, βόσκουν και ωοτοκούν και κάνουν το δικό τους. Τι γίνεται όταν έρθει η ώρα να σφάξετε τα ζώα και να τα κάνετε κρέας;

Οι οικοδεσπότες που διαθέτουν ψυγείο μπορεί να σφραγίσουν με ηλεκτρική σκούπα τα κομμάτια του κρέατος και να τα βάλουν στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η ώρα του μαγειρέματος, αλλά τι θα συμβεί αν δεν έχετε ρεύμα; Μπορεί να θέλετε να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που σβήσει το ρεύμα. Εάν ζείτε εκτός δικτύου, μπορεί να έχετε περιορισμένη ηλεκτρική ενέργεια για ψυγεία και καταψύκτες.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τρόπους διατήρησης του κρέατος για μελλοντική χρήση όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο ηλεκτρικό ρεύμα.

Αποθήκευση κρέατος χωρίς ψυγείο

Στο παρελθόν, πριν από την ψύξη ή τον ευρέως διαδεδομένο ηλεκτρικό ρεύμα, οι άνθρωποι έπρεπε να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να μην χαλάσουν τα κρέατά τους, καθώς συνήθως δεν υπήρχε μέρος να πάτε για να πάρετε ένα φρέσκο ​​κομμάτι κρέας στη γωνία όταν το ζώο σας σφαγιαστεί και τεμαχιστεί.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Λοιπόν, ποιοι είναι μερικοί τρόποι για να μην χαλάσει το κρέας σας χωρίς πρόσβαση σε ψύξη ή ηλεκτρικό ρεύμα στις μέρες μας; Ας ξεκινήσουμε εξετάζοντας μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι συντηρούν το κρέας για γενιές χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Μέθοδος 1: Pemmican

κατάστημα-κρέας-χωρίς ρεύμα

Το πρώτο που θα εξετάσουμε είναι το pemmican. Σε περίπτωση που δεν το έχετε ακούσει ποτέ, το pemmican είναι ένα μείγμα από λίπος ή λαρδί, ό,τι αποξηραμένο κρέας υπήρχε, και αποξηραμένα μούρα που μπορεί να ήταν διαθέσιμα.

Τχρησιμοποιήθηκε αρχικά από φυλές των ιθαγενών της Αμερικής στις σημερινές βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, αλλά παρελήφθη από Ευρωπαίους αποίκους και χρησιμοποιήθηκε ως σιτηρέσια υψηλών θερμίδων, υψηλής ενέργειας για εξερευνητές και ναυτικούς.

Pemmican λέγεται ότι κρατήσει για αρκετά χρόνιακαι επίσης δεν θα χαλάσει όταν μεταφέρεται σε ακραίες θερμοκρασίες όπου άλλα τρόφιμα είναι σπάνια ή εντελώς μη διαθέσιμα.

Αυτές οι ιδιότητες είναι που έκαναν το pemmican τόσο δημοφιλές πριν εφευρεθεί ή ευρέως διατεθεί ο ηλεκτρισμός και η ψύξη, και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα από πολλές φυλές ιθαγενών της Αμερικής στη Βόρεια Αμερική.

Εάν το pemmican δεν σας αρέσει, υπάρχουν άλλοι εύκολα βρώσιμοι και νόστιμοι τρόποι για να διατηρήσετε το κρέας. Σήμερα, τα αλλαντικά έχουν αναλάβει το ρόλο των ορεκτικών με υψηλή περιεκτικότητα σε φαλουτίνη (φανταχτερά, για όσους δεν είναι από το Τέξας) και τα διάφορα είδη κονσερβοποιημένων κρεάτων, τόσο σκληρά όσο και μαλακά, αποτελούν συχνά το επίκεντρο αυτών των αλειμμάτων.

2. Confit

Ξεκινώντας από την πιο μαλακή πλευρά του κρέατος, μερικές από τις παρασκευές κρέατος με τις οποίες είναι πιο εξοικειωμένοι οι άνθρωποι είναι οι ριγέτες, το κονφί και οι τερίνες. Το πιο παλιό, βασικό και γνωστό από αυτά τα μαλακά παρασκευάσματα κρέατος είναι το confit. Η πιο γνωστή εκδοχή του confit είναι το duck confit, αν και σχεδόν οποιοδήποτε κρέας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του.

Το Confit χρησιμοποιείται για τη συντήρηση κρέατος και περιστασιακά λαχανικών μαγειρεύοντας σιγά σιγά το κρέας σε λάδι ή στο δικό του λίποςκαι μπορεί να αποθηκευτεί για έως και αρκετούς μήνες σε δροσερό και ξηρό μέρος.

3. Ριλλέτες (Κρέατα σε γλάστρα)

Με βάση τα βασικά του κονφί, τα ριγέτες ή το κρέας σε γλάστρα, είναι το κρέας που έχει μαγειρευτεί με τον τρόπο κονφί, στη συνέχεια ψιλοκομμένο ή ψιλοκομμένο, καρυκευμένο με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια διατηρημένα σε ζωικό λίπος ή έλαια όπως το ελαιόλαδο.

4. Πατέ

Ένα πατέ είναι παρόμοιο με το κονφί, εκτός από το ότι σε ένα πατέ, το κρέας που χρησιμοποιείται είναι ένα αλεσμένο μείγμα από κρέατα μυών και κρέατα οργάνων, καθώς και άλλα βότανα και καρυκεύματα ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί επίσης βούτυρο, σε αντίθεση με το πιο απλό confit ή το Gillette.

5. Τερίνα

τερίνα-κατάστημα-κρέας-σπιτικό

Η τερίνα είναι το πιο περίπλοκο από τα πιο μαλακά κονσερβοποιημένα κρέατα, γευστικά μιλώντας. Η τερίνα μοιάζει περισσότερο με το πατέ καθώς φτιάχνεται με κρέας μυών και οργάνων καθώς και με μπαχαρικά και βότανα όπως χρειάζεται, αλλά δεν γίνεται με βούτυρο, μόνο ζωικό λίπος ή λάδι.

Στη συνέχεια τοποθετείται σε καλούπι σε σχήμα καρβέλι, στρώνουμε με ασπική ζελατίνη αν θέλουμε και την επεξεργαζόμαστε μαγειρεύοντάς την σε λουτρό νερού πριν την αποθήκευση ή το φαγητό.

Το κοινό που έχουν όλοι αυτοί οι τρόποι συντήρησης είναι ότι σε όλους το κρέας συντηρείται σε λαρδί. Για να λειτουργήσει καλύτερα η μέθοδος συντήρησης λαρδιού, ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξετε, είναι πρώτα να βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία που θα χρησιμοποιήσετε είναι καθαρίζονται και αποστειρώνονται.

Το κρέας πρέπει επίσης να είναι αλατισμένα και μαγειρεμένα ή επεξεργασμένα σαν να επρόκειτο να το φας πριν τοποθετείται στο δοχείο. Εάν πρόκειται να αποθηκεύσετε το κρέας σε ένα δοχείο με λαρδί χωρίς να το μετατρέψετε πρώτα σε κουκούτσι, τότε θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα ίντσα λαρδί που καλύπτει το κρέας για να αποτρέψετε την είσοδο αέρα και βακτηρίων στο δοχείο και να χαλάσει το κρέας.

6. Αφυδατώστε

Εάν δεν θέλετε να διατηρείτε το κρέας σας με λαρδί, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να διατηρήσετε το κρέας σας για το μέλλον που δεν απαιτούν ρεύμα. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αφυδατώσετε το κρέας σας.

Ανάλογα με το πού στον κόσμο προέρχεστε, ίσως να είστε πιο εξοικειωμένοι σπαστός ή σπασμωδικός. Και τα δύο είναι παρόμοια στο ότι είναι διαφορετικές μορφές αποξηραμένου κρέατος, αλλά προέρχονται από διαφορετικά μέρη του πλανήτη και παρασκευάζονται διαφορετικά.

Το Biltong προέρχεται από τη Νότια Αφρική και παρασκευάζεται μαρινάροντάς το σε ξύδι και μπαχαρικά για να το πολτοποιήσει και να προσθέσει επιπλέον άρωμα, στη συνέχεια κρεμασμένο για να στεγνώσει στον αέρα στην υφή που προτιμάτε.

Το Jerky, από την άλλη, φτιάχνεται βάζοντας το κρέας σε μια μαρινάδα σαν σάλτσα με μπαχαρικά και μετά αφυδατώνοντάς το. Εάν δεν έχετε ρεύμα, αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας:

Διαβάστε περισσότερα: Μαγειρεύοντας με τη γη και τον ήλιο

7. Κονσερβοποίηση υπό πίεση

Για εκείνους τους νοικοκυραίους που μόλις ξεκινούν το ταξίδι της συντήρησης κρέατος ή για εκείνους που θέλουν έναν ευκολότερο τρόπο να διατηρήσουν το κρέας φρέσκο ​​μακροπρόθεσμα, υπάρχουν άλλοι ευκολότεροι τρόποι διατήρησης του κρέατος από το να το αφυδατώσουν ή να το μετατρέψουν σε κουφέτα.

Ο πρώτος τρόπος είναι να πιέσετε το κρέας. Αυτό θα απαιτήσει κάποιον ειδικό εξοπλισμό με τη μορφή κονσερβοποιίας υπό πίεση και βάζων κτιστών, αλλά σε ένα οικόπεδο, αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για άλλα τρόφιμα, όχι μόνο για κρέας.

Δεδομένου ότι το κρέας είναι μια τροφή χαμηλής οξύτητας, πρέπει να είναι διατηρούνται με κονσερβοποίηση υπό πίεση και όχι με κονσερβοποίηση με υδατόλουτρο. Αυτό εμποδίζει τα βακτήρια και άλλα μικρόβια να εισέλθουν στο βάζο και να χαλάσουν το κρέας ή να προκαλέσουν ασθένεια στο μέλλον.

Ανάλογα με την προτίμησή σας, το κρέας μπορεί είτε να είναι σε κονσέρβα ωμό ή ζεστό, είτε ελαφρώς ψημένο. Αφού ετοιμάσετε τα βάζα σας, το δοχείο πίεσης μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τη φορητή σόμπα προπανίου ή άλλη πηγή θερμότητας και η επεξεργασία μπορεί να ξεκινήσει.

Διαβάστε περισσότερα: Οι υψηλότεροι καυστήρες BTU για το 2020

8. Αλάτι για τη θεραπεία του κρέατος

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να επεξεργαστείτε το κρέας σας για μακροχρόνια αποθήκευση χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι χρησιμοποιώντας αλάτι είτε για να πολτοποιήσετε είτε για να αλατίσετε το κρέας ή το ψάρι σας.

Ας δούμε πρώτα μερικές μεθόδους σκλήρυνσης. Η σκλήρυνση είναι μια μέθοδος συντήρησης που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Λειτουργεί χρησιμοποιώντας αλάτι για να τραβήξτε το νερό από το κρέαςκαθιστώντας έτσι ένα αφιλόξενο περιβάλλον για τα ζωύφια που μπορούν να προκαλέσουν την αλλοίωση του κρέατος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το κρέας δεν θα χαλάσει τελικά, απλώς ότι θα πάρει πολύ χρόνο αν γίνει σωστά. Μερικά από τα πιο γνωστά κρέατα με αλάτι είναι το προσούτο, το ζαμπόν Πάρμας, το chorizo ​​και το jamón Ibérico. Αυτά ωριμάζονται χρησιμοποιώντας μόνο αλάτι ωρίμανσης και μετά κρεμάζονται για να στεγνώσουν.

Ένας άλλος τρόπος για να θεραπεύσετε το κρέας είναι να το συσκευάσετε σε αλάτι, μαζί με λίγη μαύρη ζάχαρη, μπαχαρικά και βότανα για να αμβλύνετε τη γεύση του αλατιού. Αυτή η μέθοδος εξυπηρετεί έναν διπλό σκοπό να κρατά τον αέρα έξω καθώς ωριμάζει και στη συνέχεια να διατηρεί το κρέας μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μερικά καλά παραδείγματα κρεάτων που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο είναι το χοιρινό αλάτι και το gravlax.

9. Άλμη

Εάν προτιμάτε να έχετε το κρέας σας υγρό παρά στεγνό όταν χρησιμοποιείτε αλάτι για συντήρηση, μπορείτε να αλατίσετε τα κρέατά σας για να τα διατηρήσετε.

Θα χρειαστείτε ένα δοχείο που έχει καθαριστεί και αποστειρωθεί για αυτό, καθώς θα κρατάτε την άλμη και το κρέας σας στο δοχείο αντί να το συσκευάζετε σε αλάτι ή να το κρεμάτε για να ωριμάσει.

Για να λειτουργήσουν σωστά αυτές οι δύο μέθοδοι και να διασφαλιστεί ότι δεν εισέρχονται επιβλαβή μικρόβια στο κρέας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κρέας παραμένει σε σχετικά δροσερό και ξηρό μέρος που δεν θα ζεσταίνεται πολύ.

10. Χρησιμοποιήστε τον καιρό προς όφελός σας

Εάν ζείτε σε μια περιοχή με λίγο ζεστό ή κρύο καιρό ή και τα δύο, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που θα σας επιτρέψουν να εκμεταλλευτείτε τον καιρό για να διατηρήσετε το κρέας στο σπίτι σας.

Εάν ζείτε σε πολύ κρύο κλίμα ή απλώς έχετε κρύους χειμώνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κρύο για να διατηρήσετε το κρέας σας κρύο χωρίς ρεύμα ή ψυγείο. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται ψυκτική αποθήκευση.

Μπορείτε είτε να κάνετε ένα προσωρινό κρύο κελάρι ή, εάν το κλίμα και η γη σας το επιτρέπουν, μπορείτε να κάνετε α μόνιμο ριζικό κελάρι στο ακίνητό σας για αποθήκευση ψύξης. Αυτό θα σας επιτρέψει όχι μόνο να διατηρείτε καλά αποθηκευμένο το κρέας σας, αλλά και άλλα φρούτα και λαχανικά που χρειάζονται χαμηλότερες θερμοκρασίες για να μην αλλοιωθούν.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κρέας σας για τουλάχιστον ένα μέρος του χρόνου, αν έχετε ζεστά καλοκαίρια αλλά κρύους χειμώνες.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι εάν αποθηκεύετε το φαγητό σας πάνω από το έδαφος, φροντίστε να το κρατάτε κλεισμένο σε δοχεία για να αποφύγετε τα αρπακτικά να έρθουν στην ιδιοκτησία σας για ένα δωρεάν γεύμα.

11. Κάπνισμα κρέατος

Για όσους από εσάς ζείτε σε μέρη όπου είτε το κλίμα δεν είναι αρκετά κρύο για να έχετε ένα κρύο κελάρι είτε η γη σας δεν σας επιτρέπει να σκάψετε ένα ριζικό κελάρι, μπορείτε πάντα να καπνίζετε τα κρέατά σας.

Το κάπνισμα είναι μια δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος, αλλά αυτό που πολλοί μάγειρες της αυλής δεν συνειδητοποιούν είναι ότι αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να διατηρήσετε το κρέας σας για καλό φαγητό στο μέλλον.

Το κάπνισμα απαιτεί κάποιο ειδικό εξοπλισμό με τη μορφή καπνιστή που μπορεί να χειριστεί όποια ποσότητα κρέατος θέλετε να διατηρήσετε, καθώς και αρκετό χώρο έξω για να τρέξει ο καπνιστής.

Δείτε το Pit Barrel Cooker ή Masterbuilt καπνιστή για άριστης ποιότητας καπνιστές.

Το κρέας μπορεί να αρωματιστεί στον καπνιστή εφαρμόζοντας πρώτα ένα τρίψιμο που περιέχει αλάτι, πιπέρι και ό,τι ζάχαρη ή μπαχαρικά επιθυμείτε. Το είδος του ξύλου που θα επιλέξετε θα δώσει επίσης τη δική του γεύση και το κρέας πρέπει να μαγειρευτεί αρκετά ώστε να μοιάζει με σπασμένα ή αλλαντικά.

Μόλις ολοκληρωθεί, το καπνιστό κρέας μπορεί να αποθηκευτεί σε δροσερό, ξηρό μέρος για μελλοντική χρήση.

Ας ελπίσουμε ότι τώρα που έχετε περισσότερες πληροφορίες, θα είστε σε θέση να αποφασίσετε ποια μέθοδος συντήρησης κρέατος θα λειτουργήσει για εσάς, το σπίτι σας και τους γευστικούς κάλυκες σας για να διατηρήσετε το φαγητό σας φρέσκο ​​χωρίς ηλεκτρισμό. Είτε θέλετε να γίνετε φανταχτεροί είτε να παραμείνετε απλοί, υπάρχει μια μέθοδος συντήρησης για όλους.

Τελευταία ενημέρωση στις 14-03-2022 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API