Τρίψιμο κολοβωμάτων έναντι αφαίρεσης κολοβωμάτων – Ποιο είναι το καλύτερο;

74

Έχετε ένα αντιαισθητικό κούτσουρο δέντρου που σαπίζει στην αυλή ή στην ιδιοκτησία σας – αλλά δεν έχετε ιδέα πώς να το αφαιρέσετε;

Ίσως σχεδιάζατε το τέλειο αίθριο στην πίσω αυλή – ή έχετε βαρεθεί το χιόνι να φυσάει (ή να κουρεύει γκαζόν) γύρω από το ανεπιθύμητο κούτσουρο δέντρου;

Αν ναι – τότε διαβάστε αυτόν τον οδηγό λείανσης κολοβωμάτων! Θα μοιραστούμε τις καλύτερες συμβουλές λείανσης κολοβωμάτων, ώστε να μπορείτε να απαλλαγείτε από το κούτσουρο του δέντρου σας χωρίς δεύτερη μαντεία.

Μοιραζόμαστε και τα δικά μας Συχνές ερωτήσεις για το τρίψιμο κορμού δέντρου για κάθε κατάσταση – είτε έχετε ένα μικροσκοπικό κούτσουρο – είτε για πολλές.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Ας ξεκινήσουμε!

Το τρίψιμο κούτσουρων δέντρου έγινε εύκολο

περιστρεφόμενη λεπίδα μύλου κολοβώματος
Οι μύλοι κολοβωμάτων κόβουν βαθιά το κούτσουρο του δέντρου και αφήνουν πίσω τους μια μεγάλη κοιλότητα. Αναμένετε μια τρύπα στο χώμα μετά, που κυμαίνεται από 8 ίντσες έως και 2 πόδια.

Τα πρέμνα δέντρων μπορούν να παραμείνουν σε ένα ακίνητο για χρόνια χωρίς να προκαλούν προβλήματα. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα!

Μαζί με το γεγονός ότι ένα κούτσουρο δέντρου μπορεί να είναι ένας κίνδυνος παραπατήματος και να προκαλεί στα μάτια, τα κούτσουρα δέντρων μπορούν να φιλοξενούν εξαιρετικά καταστροφικά παράσιτα όπως τερμίτες και μυρμήγκια ξυλουργών.

(Υπάρχουν λίγα έντομα τόσο ανησυχητικά όσο τα μυρμήγκια ξυλουργών – ειδικά αν δείτε πολλές εκατοντάδες – ή χιλιάδες από αυτά!)

Εάν ένας ιδιοκτήτης σπιτιού αποφασίσει ότι ένα κούτσουρο δέντρου δημιουργεί πρόβλημα για το σπίτι του, η αφαίρεση κούτσουρων μπορεί να είναι η σωστή επιλογή.

Υπάρχουν πολλές επιλογές όταν πρόκειται να απαλλαγούμε από κούτσουρα δέντρων.

Η επιλογή μας

Fertilome (11485) Brush Killer Stump Killer (32 oz)

Εάν η πρόσληψη ενός επαγγελματικού μύλου κολοβωμάτων είναι εκτός του προϋπολογισμού σας – τότε έχετε ακόμα τη χημική επιλογή. Το Fertilome μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλάξετε την αυλή σας από ανεπιθύμητα κούτσουρα, θάμνους και ζιζάνια.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 12:05 π.μ. GMT

Τρίψιμο κολοβωμάτων εναντίον Αφαίρεσης Κοτσομπούρων

σπρώξτε πίσω από το μύλο κολοβώματος
Ορισμένοι μύλοι κούτσουρων είναι μοντέλα push-back. Ωστόσο, ακόμη και οι μύλοι κούτσουρου με ώθηση μπορεί να προκαλέσουν συμπύκνωση του εδάφους λόγω του βάρους τους. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα ταξίδια σε ευαίσθητα εδάφη κήπου!

Το κούτσουρο τρίβει τα τσιπάκια στα κούτσουρα δέντρων κάτω από το επίπεδο του εδάφους. Όμως, η λείανση των κολοβωμάτων αφήνει τις ρίζες ανέπαφες.

Αφ ‘ετέρου – Η αφαίρεση κολοβώματος δέντρου αφαιρεί ολόκληρο το κούτσουρο – ρίζες και όλα.

Με άλλα λόγια, οτιδήποτε ξεφορτωθεί ένα κούτσουρο δέντρου μπορεί να θεωρηθεί αφαίρεση κούτσουρου. (Η αφαίρεση κολοβώματος είναι ένας γενικός όρος για την αφαίρεση ενός κούτσουρου δέντρου ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιούν.)

Όλες οι τακτικές αφαίρεσης κολοβωμάτων θα πρέπει να εμποδίζουν το δέντρο να αναπτυχθεί ξανά. Χρησιμοποιώντας εκσκαφέα ή τραβώντας τον κορμό έξω με ένα φορτηγό είναι και οι δύο τρόποι για να αφαιρέσετε ένα κούτσουρο δέντρου, επομένως εμπίπτουν στην κατηγορία αφαίρεσης κολοβωμάτων.

Συγκριτικά, η λείανση κολοβωμάτων αναφέρεται σε έναν συγκεκριμένο τρόπο αφαίρεσης ενός κούτσουρου δέντρου ξεκολλώντας τον υπόλοιπο κορμό.

Συνήθως, η λείανση των κολοβωμάτων περιλαμβάνει τη χρήση α μύλος κοτσαδόρου κοπής με αέριο κίνησης. Οι μύλοι κολοβωμάτων είναι εξαιρετικά ισχυροί και αναπτύσσουν λεπίδες που περιστρέφονται γρήγορα.

Το τρόχισμα των κολοβωμάτων αφήνει πίσω του α τρύπα και συλλογή από ροκανίδια. Αφαίρεση κολοβωμάτων αφήνει πίσω μια τρύπα – μείον τα ροκανίδια!

Πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι η λείανση των κολοβωμάτων είναι συνήθως λιγότερο ακριβό παρά αφαίρεση κορμού δέντρων. Αλλά – και τα δύο είναι ακριβά.

Διαβάστε περισσότερα – Πώς να φτιάξετε μια καμπίνα εκτός δικτύου! Ακόμη και με έναν μικροσκοπικό προϋπολογισμό!

Τρίψιμο κολοβωμάτων έναντι άλλων μεθόδων

βαρύ κούτσουρο μύλος σε δράση
Όταν η λείανση της μηχανής κολοβώματος είναι σε πλήρη γκάζι – προσέξτε! Ο τροχός λείανσης κούτσουρων φέρνει ροκανίδια, συντρίμμια και μικρούς βράχους να πετούν. Φοράτε προστασία ματιών ανά πάσα στιγμή – και μείνετε καθαροί!

Η λείανση κολοβωμάτων είναι μια μέθοδος αφαίρεσης κολοβωμάτων που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την πρόληψη της εκ νέου ανάπτυξης.

Ενώ όλες οι μέθοδοι αφαίρεσης κολοβωμάτων υποτίθεται ότι είναι μόνιμες, δεν λειτουργούν όλες εξίσου καλά. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν σχετικά με την αναγέννηση, συμπεριλαμβανομένου του τύπου του δέντρου.

Η λείανση των κολοβωμάτων έχει το πλεονέκτημα ότι είναι σχετικά γρήγορη. Αλλά – το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για άλλες μεθόδους. Για παράδειγμα, καίγοντας ένα κούτσουρο δέντρου μπορεί να είναι μια εξαιρετικά αργή (και επικίνδυνη) μέθοδος.

Η εκσκαφή είναι μια άλλη δημοφιλής μέθοδος αφαίρεσης κολοβωμάτων αλλά δεν είναι πάντα ιδανική. Ο βαρύς εξοπλισμός μπορεί να πάρει α σημαντικό φόρο στις γύρω περιοχές.

Για παράδειγμα – αν έχετε λασπωμένο κήπο; Τότε ο βαρύς εξοπλισμός προκαλεί τον όλεθρο και συμπυκνώνει το χώμα σας. Δεν είναι ιδανικό για καλλιέργειες.

Είναι δύσκολο να είμαστε ακριβείς, ακόμα και με έναν μίνι εκσκαφέα. Η ανασκαφή είναι επίσης χρονοβόρος.

Άλλες δημοφιλείς μέθοδοι περιλαμβάνουν χημικές ουσίες αφαίρεσης κολοβωμάτων, οι οποίες μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο για να λειτουργήσουν. (Μερικά χρειάζονται μερικά χρόνια ή περισσότερα.)

Αλλά – δεν μας αρέσει να χρησιμοποιούμε χημικά για την αφαίρεση κολοβωμάτων!

Προτιμάμε χειροκίνητη αφαίρεση κολοβωμάτων – Είχαμε μικτά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας χημικά.

Ανησυχούμε επίσης για τα τεχνητά χημικά που τρέχουν στο νερό μας – και στις καλλιέργειές μας!

Γι’ αυτό συνιστούμε την λείανση κολοβωμάτων για την αφαίρεση κολοβωμάτων.

Η επιλογή μας

Frienda 20 τεμάχια μεγάλα χάλκινα καρφιά 3,5 ιντσών

Αυτές οι αιχμές αφαίρεσης κολοβωμάτων βοηθούν να τελειώσετε τα κούτσουρα των δέντρων σας – για τα καλά! Οι ακίδες του κολοβώματος έχουν μήκος 3,5 ίντσες και διεισδύουν βαθιά στο κούτσουρο. Είναι επίσης καθαρός χαλκός και χάλυβας.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 06:09 π.μ. GMT

Πώς λειτουργεί το Stump Grinding

Ο μύλος κολοβωμάτων είναι ένα κομμάτι εξειδικευμένου εξοπλισμού που έχει σχεδιαστεί για να σπάει τα κούτσουρα δέντρων. Χρησιμοποιεί μια κεφαλή μύλου που περιστρέφεται – όπως η λεπίδα ενός κυκλικού πριονιού.

Η βασική διαφορά είναι ότι η κεφαλή του μύλου είναι ευρύτερη παρά μια λεπίδα κυκλικού πριονιού.

Αντί να κόβετε στο ξύλο σαν λεπίδα κυκλικού πριονιού, την κεφαλή του μύλου σπάει το κούτσουρο του δέντρου σε κομμάτια αρκετά λεπτά για να χρησιμοποιηθούν ως σάπια φύλλα.

Η κεφαλή του μύλου κινείται μπρος-πίσω στην επιφάνεια του κολοβώματος για να το τρίψει.

Το αν ένας ιδιοκτήτης σπιτιού θα επιλέξει το τρίψιμο κολοβωμάτων ή κάποια άλλη μορφή αφαίρεσης κολοβωμάτων εξαρτάται από την παρούσα κατάσταση του τοπίου του και τα σχέδιά του για το μέλλον του.

Ένας ιδιοκτήτης σπιτιού που δεν είναι σίγουρος ποια διαδρομή να ακολουθήσει θα πρέπει να συζητήσει την αφαίρεση κολοβωμάτων έναντι της λείανσης με έναν έμπειρο επαγγελματία δενδροκόμο.

Διαβάστε περισσότερα – Πώς να κάνετε το κούτσουρο έναν πάγκο κορμού DIY! 10 δωρεάν σχέδια για κατασκευαστές DIY!

Συχνές ερωτήσεις για λείανση κολοβωμάτων

Γνωρίζουμε ότι η λείανση και η αφαίρεση κολοβωμάτων είναι πιο δύσκολη από ό,τι φαίνεται.

Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι απαντήσεις θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε τη δουλειά χωρίς φασαρία!

Πρέπει να προσλάβω κάποιον για το Stump Grinding ή να το κάνω μόνος μου;

Εξαρτάται από το επίπεδο εξειδίκευσής σας ως δενδροκόμος! Επίσης – είτε είστε έτοιμοι για ένα υπαίθριο έργο – είτε όχι. Η λείανση κολοβωμάτων περιλαμβάνει εξοπλισμό υψηλής ισχύος που περιστρέφεται και κόβει με αιχμηρές λεπίδες.

Έτσι, εάν δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε εξοπλισμό υψηλής ισχύος, είναι πιθανώς πιο εύκολο να προσλάβετε κάποιον να κάνει το τρόχισμα για εσάς.

Αλλά – σκεφτείτε επίσης το κόστος λείανσης κολοβωμάτων.

Το τρίψιμο κολοβωμάτων μπορεί να σας κοστίσει οπουδήποτε από μερικές εκατοντάδες δολάρια έως πολύ υψηλότερα – ειδικά αυτές τις μέρες που η διαθεσιμότητα των εργολάβων κυμαίνεται, μεγάλη ώρα!

Το μέγεθος και η διάμετρος του κολοβώματος καθορίζουν το κόστος λείανσης του κολοβώματος.

Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα μύλο κολοβωμάτων σε ένα τοπικό κατάστημα υλικού για πενήντα έως εκατό δολάρια. Το τοπικό σας κόστος μπορεί να διαφέρει με κάθε τρόπο!

Λοιπόν – υπάρχουν μερικοί αριθμοί για να τσακίσετε.

Τι συμβαίνει μετά το τρίψιμο των κολοβωμάτων;

καθαρισμός σάπια φύλλα μετά την άλεση κούτσουρο

Αφού εσείς – ή ένας φιλικός δενδροκόμος αλέσει το κούτσουρο δέντρου, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Πρώτον – είναι τα υπόλοιπα ροκανίδια! Τα ροκανίδια κάνουν εξαιρετικές τροποποιήσεις εδάφους για το έδαφος του κήπου σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα ροκανίδια ως σάπια φύλλα για τα παρτέρια σας.

Θα έχετε επίσης μια τρύπα εκεί που κάποτε βρισκόταν το κούτσουρο του δέντρου σας. Συνιστούμε καλύπτοντας την περιοχή με φρέσκο ​​φυτόχωμα ώστε να μπορείτε να γεμίσετε την κοιλότητα του κολοβώματος και να αποτρέψετε τον κίνδυνο σκοντάφτωσης!

Μπορείτε επίσης να αναμίξετε μια χούφτα (ή δύο). φρέσκος σπόρος χόρτου με το φυτόχωμα αν θέλετε.

Είναι καλύτερο το τρίψιμο κολοβωμάτων από την αφαίρεση κολοβωμάτων;

Να θυμάστε ότι Το τρίξιμο των κολοβωμάτων αφήνει τις ρίζες ανέπαφες. Η αφαίρεση κολοβώματος αφαιρεί τον κορμό και τις ρίζες του κολοβώματος μαζί. Λοιπόν – κάντε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας σχετικά με το εν λόγω κολόβωμα.

Οι ρίζες των κολοβωμάτων επηρεάζουν αρνητικά την ιδιοκτησία σας; Ή – είναι το κούτσουρο αρκετά μακριά ώστε να μην ενοχλεί το υπόστεγο, το σπίτι, το θεμέλιο, το πηγάδι, τη σηπτική δεξαμενή – κ.λπ.;

Εάν οι ρίζες δεν ενοχλούν τίποτα, προτείνω να τις αφήσετε ήσυχες – λείανση κολοβώματος θα κάνει ωραία. Αλλά, εάν οι ρίζες προκαλούν προβλήματα – το συνιστώ αφαίρεση κολοβώματος.

συμπέρασμα

Γνωρίζουμε την απογοήτευση του να έχεις αντιαισθητικά κούτσουρα δέντρων στην αυλή σου – ειδικά αν είναι άβολα κοντά στο σπίτι σου!

Ελπίζουμε να έχετε τώρα μια ιδέα για το πώς να αντιμετωπίσετε τα ανεπιθύμητα κούτσουρα δέντρων σας!

Ενημερώστε μας πώς πάνε όλα.

Επίσης – αν έχετε συμβουλές ή εμπειρία για το τρίψιμο ή την αφαίρεση κούτσουρων δέντρων, μας αρέσει να τις ακούμε!

Ευχαριστώ και πάλι για την ανάγνωση – και να έχετε μια υπέροχη μέρα.

Διαβάστε περισσότερα – Πόσο μακριά το να φυτέψετε οπωροφόρα δέντρα! Οδηγός Φύτευσης Οπωροφόρων Δέντρων!