Τα 9 καλύτερα βιβλία αυτάρκειας διαβίωσης για οικοδεσπότες και πρωτοπόρους

72
Τα 9 καλύτερα βιβλία αυτάρκειας διαβίωσης για οικοδεσπότες και πρωτοπόρους

Στο λεξικό της Οξφόρδης, ο ορισμός της λέξης «αυτοεπαρκής» είναι απλός. Εάν είστε αυτάρκεις, τότε δεν χρειάζεστε εξωτερική βοήθεια για να ικανοποιήσετε τις δικές σας ανάγκες, ειδικά όταν πρόκειται για την παραγωγή της δικής σας τροφής.

Εάν ξεκινάτε να ασχολείστε με το homesteading, μπορείτε να δείτε τη δημοσίευσή μας στα 15 κορυφαία βιβλία homesteading.

Ωστόσο, μάλλον θα το κάνετε θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να γίνετε πιο αυτάρκεις. Λοιπόν, τι γίνεται με τα καλύτερα βιβλία αυτάρκειας ζωής; Λοιπόν, ήρθατε στο σωστό μέρος!

Τα καλύτερα βιβλία αυτάρκειας διαβίωσης

1. The Encyclopedia of Country Living

Αυτό το βιβλίο δεν μπορεί να προταθεί αρκετά για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν το σπίτι!

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Εάν θέλετε να μάθετε τις βασικές λεπτομέρειες της βασικής αγροτικής ζωής, τότε θα το αποκτήσετε 928 σελίδες των πληροφοριών. Εάν σκοπεύετε να εκτρέφετε ζώα φάρμας όπως κατσίκες, για παράδειγμα, υπάρχει μια ενότητα σε αυτό το βιβλίο αφιερωμένη σε αυτό το θέμα.

Η Carla Emery κάνει φανταστική δουλειά βγάζοντας όλες τις λεπτομέρειες που θα χρειαστείτε για να κατανοήσετε καλύτερα πώς να εκτρέφετε ζώα φάρμας, πώς να συντηρήσετε τα τρόφιμακαι πώς να αντιμετωπίσετε τα δέντρα, τα αμπέλια, τους θάμνους και τις βούρδους.

Αν ψάχνετε για ένα βιβλίο γεμάτο με επεξηγήσεις για το πώς να εκτελείτε αυτάρκεις εργασίες οικιακής φροντίδας, τότε αυτό είναι το βιβλίο σας.

2. Η αυτάρκης ζωή και πώς να τη ζήσεις

Η βρετανική έκδοση του The Encyclopedia of Country Living σας μεταφέρει μέσα από προσεκτικές εξηγήσεις για το πώς να αναπτύξετε τις πιο βασικές δεξιότητες οικιακής φροντίδας.

Ως πρωτοπόρος του κινήματος «Back to Basics», ο John Seymour θα σας καθοδηγήσει στη φιλοσοφία της αυτάρκειας και στο πώς μπορεί να αλλάξει ζωές και να δημιουργήσει λειτουργικές κοινότητες.

Ένα παράδειγμα για το πώς να γίνεις πιο αυτάρκης, σύμφωνα με τον Seymour, είναι το πώς τα πας φτιάχνοντας κοτέτσι. Κλαδιά, σύρμα πουλερικών, και οι κενές σακούλες ζωοτροφών είναι βασικά το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε το κοτέτσι.

Οι λεπτομέρειες που παρέχονται σε αυτό το βιβλίο είναι αρκετές για να ενδυναμώσει τον αναγνώστη να αναλάβει καθήκοντα οικιακής φροντίδας που προηγουμένως μπορεί να θεωρούνταν αδύνατες.

3. Αειφόρος βιώσιμος: Η χαμένη τέχνη της αυτοδύναμης ζωής

Είτε ζείτε σε πόλη, σε προάστιο ή σε αγροτική τοποθεσία, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να βρείτε τον σωστό ρυθμό διαμονής στο σπίτι.

Όντας το όνομα του Το καλύτερο βιβλίο οδηγιών για το 2020 από την Αμερικανική Εταιρεία Δημοσιογράφων και Συγγραφέων, θα λάβετε πολλές συμβουλές για το πώς να κάνετε υπαίθρια έργα όπως μαγείρεμα από χυτοσίδηρο, μελισσοκομία, και αναζήτηση τροφής για άγρια ​​μούρα.

Θα πάρετε επίσης υπέροχες συνταγές για γεύματα που περιλαμβάνει μια καπνιστή καυτερή σάλτσα και ζυμωτό ψωμί μπαγκέτας.

Σας αρέσουν τα έργα DIY;

Η Kris Bordessa σας έχει καλύψει με χειροτεχνίες όπως βυθίζοντας κεριά και βαφή υφασμάτων. Αυτό το βιβλίο πετυχαίνει υπέροχα το στόχο για το γιατί πρέπει να είστε πιο αυτάρκεις.

4. Έργα DIY για τον αυτάρκη ιδιοκτήτη σπιτιού

Ο τρόπος ζωής του homesteading θα ήταν πιο βαρετός αν δεν είχατε να κάνετε κάποια DIY έργα!

Ευτυχώς, αυτό το βιβλίο θα σας παρακινήσει να αναλάβετε τέτοια έργα. Ειδικά αν έχετε περιορισμένες δεξιότητες DIY, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε κάθε έργο αναλύοντάς το σε μια λίστα ανταλλακτικών και σε ένα σύνολο οδηγιών για την κατασκευή.

Είναι πολύ διασκεδαστικό να μαθαίνεις πώς να κάνεις έστω και ένα έργο DIY, και αυτό το βιβλίο μπορεί ταιριαστά να ονομαστεί “βιβλίο αφετηρίας”, καθώς σε εισάγει στην αυτάρκεια χωρίς να παίρνεις πολλά χτυπήματα στο πορτοφόλι σου.

Η Betsy Matheson το κρατάει απλό και πρακτικό όπως μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε μαζί με τη διαδικασία ενός έργου DIY.

5. Mini-Farming: Αυτάρκεια σε 1/4 Στρεμ

παράγει Το 85% των προμηθειών τροφίμων της οικογένειάς σας σε λιγότερο από ένα στρέμμα δυνατόν?

Σύμφωνα με αυτό το βιβλίο, η απάντηση είναι απολύτως ναι!

Εάν δεν έχετε υπάρξει ποτέ αγρότης ή κηπουρός στο παρελθόν, μην ανησυχείτε! Αυτό το βιβλίο θα μοιραστεί κάθε είδους συμβουλές για το πώς να γίνετε αυτάρκεις με περιορισμένη γη.

Ο συγγραφέας Brett Markham θα εξηγήσει πώς να αγοράσετε και να αποθηκεύσετε σπόρους, πώς να ξεκινήσετε τα σπορόφυτα, να δημιουργήσετε υπερυψωμένα κρεβάτια και πώς να χειριστείτε πιθανά προβλήματα παρασίτων και ασθενειών.

Θέλετε να μεγαλώσετε κοτόπουλα στην πίσω αυλή και να ξεκινήσετε την κονσερβοποίηση; Αυτό το βιβλίο καλύπτει και αυτό. Ως κάποιος που κατέχει κάτω από ένα στρέμμα γης, εγώ ο ίδιος μπορώ να σχετιστώ με ένα βιβλίο σαν αυτό.

Η τιμή του με χαρτόδετο, περίπου 14 $ είναι μια πλήρης συμφωνία!

6. Σπίτια προστατευμένα από τη γη

Θέλετε να πάτε στο υπόγειο και να έχετε ένα χωμάτινο σπίτι που είναι εκτός δικτύου? Έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό για να εργαστείτε; Αυτό το βιβλίο περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί είναι ωφέλιμο να προστατεύεις ένα σπίτι με χώμα.

Ο συγγραφέας Rob Roy έχει πολλή εμπειρία στην κατασκευή και τη ζωή σε σπίτια προστατευμένα από τη γη, και παρουσιάζει ξεκάθαρα τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικού σπιτιού.

Ο Rob ειδικεύεται σε κατασκευή από κορδόνι και ξεκίνησε το Earthwood Building School το 1981 για να εκπαιδεύσει τους οικοδόμους σε υλικά από κορδόνι.

Το να γίνεις αυτάρκης ξεκινά συνήθως με την ίδρυση του σπιτιού σου και θα αποκτήσεις ένα καλογραμμένο βιβλίο που έχει 256 σελίδες πολύτιμου περιεχομένου που θα διαρκέσει για χρόνια.

7. Back-to-Basics 4th Edition

Αρκετά φιλόδοξο για να προσθέσει ένα πηγάδι εκτός δικτύου Σπίτι? Θέλετε να βάψετε το δικό σας μαλλί με φυτικές χρωστικές; Θέλετε να φτιάξετε ένα τραπέζι με εργαλεία χειρός;

Αυτή η 4η έκδοση σε α πλήρης οδηγός ανάπτυξης παραδοσιακών δεξιοτήτων καλύπτει όλα αυτά τα θέματα.

Αυτό το βιβλίο είναι κάτι περισσότερο από πρακτικές συμβουλές όπως σας δίνει εικονογραφημένα παραδείγματα για τον τρόπο εκτέλεσης εργασιών. Οι εικόνες φτάνουν στο σημείο να αναλύουν ακριβείς κατόψεις για ένα νέο σπίτι.

Παίρνετε επίσης νόστιμες συνταγές για υπέροχα πιάτα, κάτι που είναι πάντα χρήσιμο αν σας αρέσει η μαγειρική. Σε 456 σελίδεςλαμβάνετε μια πλήρη εμπειρία για το τι πρέπει να προετοιμάσετε εάν επιλέξετε να ζήσετε από το grid.

8. Ο Πλήρης Οδηγός Αποθήκευσης Νερού

Μια παραμελημένη πτυχή του τι χρειάζεται για να είσαι αυτάρκης είναι η ικανότητα αποθήκευσης νερού. Χρειάζεστε μια φρέσκια πηγή νερού για να επιβιώσετε και θα είναι μια δύσκολη μάχη αν δεν έχετε τρόπο να αποθηκεύσετε γλυκό νερό.

Χρειάζεστε επίσης νερό για να κάνετε καθημερινές δραστηριότητες μέσα και γύρω από το σπίτι, όπως το μαγείρεμα, το καθάρισμα και το κούρεμα του γκαζόν. Η συγγραφέας Julie Fryer σας καθοδηγεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα για την αποθήκευση νερού τόσο για έκτακτη όσο και για μελλοντική χρήση.

Υπάρχουν επίσης κινδύνους που εμπλέκονται στην αποθήκευση νερού για τους οποίους θα μάθετε περισσότερα, οι οποίοι περιλαμβάνουν σφάλματα, τρωκτικά, αποχετεύσεις, εισόδους, εξόδους, και πρόσβαση σε υπηρεσίες. Αν ξεκινήσετε ένα σπίτι εκτός δικτύου, σκεφτείτε να αγοράσετε αυτό το βιβλίο.

9) Ένα στρέμμα και ασφάλεια: Πώς να ζήσετε από τη γη χωρίς να την καταστρέψετε

Αυτό το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1972, αλλά η συνάφειά του με θέματα που σχετίζονται με την αυτάρκεια παραμένει διαχρονική.

Αυτό το βιβλίο περιγράφει τις λεπτομέρειες για το πώς πρέπει να προετοιμαστείτε για βιολογική κηπουρική σε ένα μόνο στρέμμα γης, πώς να το κάνετε εκτρέφετε βότανα για χρήματα και πώς να φτιάξετε το δικό σας κρασί.

Αν ενδιαφέρεστε να εκτρέφετε ζώα όπως πρόβατα, χοίρους, κουνέλια, βατράχους και χελώνες, τότε ο Bradford Angier το καλύπτει στο έξυπνο κείμενό του.

Η κληρονομιά του Angier ζει περισσότερα από 35 βιβλία για το πώς να επιβιώσεις στην άγρια ​​φύση και πώς να είσαι μινιμαλιστής εκτός δικτύου.

Λαμβάνετε ένα βιβλίο που είναι πολύ κατατοπιστικό, έχει στέρεες οδηγίες και παρέχει οδηγίες που είναι εύκολο να ακολουθηθούν.

Η αυτάρκεια δεν είναι μια ολονύκτια διαδικασία

Λάβετε υπόψη ότι η αυτάρκεια δεν είναι μια διαδικασία από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσετε πραγματικά μια αίσθηση του τρόπου ζωής που ζουν στο σπίτι.

Μόλις δημιουργήσετε ένα σύστημα που ταιριάζει στις ανάγκες του εαυτού σας, της οικογένειάς σας και του σπιτιού σας, τότε θα αρχίσετε να βλέπετε τις ρίζες της αυτάρκειας να αναπτύσσονται.

Αυτό που είναι τόσο καλό με την ανάγνωση των καλύτερων βιβλίων αυτάρκειας ζωής, όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω, είναι ότι αποκτάτε διαφορετικές οπτικές γωνίες για το πώς είναι να ζεις εκτός δικτύου και πώς να παραμένεις αυτάρκης αφού κάνεις όλες τις σωστές προετοιμασίες.

Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις δικές σας συμβουλές για το πώς να είστε πιο αυτάρκεις στο σπίτι σας! Θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για το ταξίδι σας!