Σακούλες σκουπιδιών για προστασία φυτών από παγετό

76

Ο χειμώνας μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος για την κηπουρική – ειδικά όταν ο παγωμένος καιρός σας αφήνει απρόθυμους!

Πολλά φυτά δεν θα επιβιώσουν από την έκθεση στον κρύο καιρό, οπότε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε τα πολύτιμα φυτά μας ζεστά και ασφαλή;

Πρόκειται να μοιραστούμε τις αγαπημένες μας μεθόδους για να διατηρήσετε τον κήπο σας ασφαλή κατά τη διάρκεια του παγετού κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Θα μοιραστούμε επίσης τις συμβουλές μας για το πώς να προστατεύσετε τα φυτά σας χρησιμοποιώντας σακούλες απορριμμάτων.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Ακούγεται καλό;

Ας ξεκινήσουμε!

Μπορώ να καλύψω φυτά με σακούλες σκουπιδιών;

Η κάλυψη των καλλιεργειών και των φυτών σας με σακούλες απορριμμάτων μπορεί να τα προστατεύσει από τον παγετό. Καλύψτε όμως καλά τα φυτά σας για να μην μπορεί να διαφύγει η θερμότητα! Επίσης – χρησιμοποιήστε πασσάλους για να αποτρέψετε το πλαστικό να αγγίξει τα φυτά. Άλλα κατάλληλα υλικά για την προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις ζημιές από τον παγετό τη νύχτα περιλαμβάνουν υφασμάτινα σεντόνια, παγοκουβέρτες και ένα παχύ στρώμα σάπια φύλλα.

Τι συμβαίνει όταν καλύπτετε ένα φυτό με μια πλαστική σακούλα;

προετοιμασία για το χειμώνα με φυτική κάλυψη
Τα υφασμάτινα, πολυεστερικά ή πλαστικά καλύμματα φυτικών σακουλών κάνουν εξαιρετική δουλειά στην πρόληψη του παγετού και στην προστασία των φυτών σας. Βεβαιωθείτε ότι το φυτικό κάλυμμα φτάνει στο έδαφος! Το εργοστάσιο καλύπτει την εργασία δεσμεύοντας και διατηρώντας τη θερμότητα.

Τα φυτά του κήπου μας είναι ζωντανά πράγματα που χρειάζονται τις σωστές περιβαλλοντικές συνθήκες για να επιβιώσουν. Έτσι, ενώ το να καλύπτετε τα φυτά σας με σακούλες σκουπιδιών μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Το πρώτο πρόβλημα με το πλαστικό είναι ότι δεν έχει καλές μονωτικές ιδιότητες. Θα μπορούσε να αυξήσει τη θερμοκρασία κατά μερικούς βαθμούς και να προστατεύσει από έναν ελαφρύ παγετό. Αλλά – θα είναι αναποτελεσματικό σε θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν.

Αυτό το πρόβλημα είναι ακόμη χειρότερο αν το πλαστικό αγγίζει τα φύλλα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα δύο έχουν παγώσει μαζί!

Για το λόγο αυτό, πρέπει χρησιμοποιήστε πασσάλους και κρίκους για να δημιουργήσετε ένα πλαστικό κουβούκλιο πάνω από τα φυτά – αντί να στρώσετε το πλαστικό πάνω στα φύλλα.

Τα φυτά χρειάζονται επίσης υγρασία, ηλιακό φως, αέρα και τις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας για να ευδοκιμήσουν! Έτσι, η πλαστική σακούλα σκουπιδιών σας μπορεί να κρατά τα πάντα ζεστά και άνετα τη νύχτα. Αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, η τσάντα δημιουργεί ένα ζεστό, σκοτεινό και υγρό περιβάλλον.

Το θέμα είναι να αποφύγετε να πνίγετε τα φυτά σας κάτω από τον ήλιο. Χρειάζονται άφθονο οξυγόνο – και δεν θέλετε να τα καταπονήσετε.

Θα πρέπει να αφαιρέσετε τη σακούλα σκουπιδιών από το εργοστάσιο το συντομότερο καθώς ο ήλιος αρχίζει να ζεσταίνει τον αέρα το πρωί. Αντικαταστήστε ξανά την πλαστική σακούλα τη νύχτα, εάν ο κίνδυνος παγετού επιμένει.

Διαβάστε περισσότερα – Τα 7 καλύτερα καλύμματα φυτών για χειμερινές καλλιέργειες και χειμερινό παγετό!

Πώς μπορώ να προστατέψω τα φυτά μου από την ανοιξιάτικη κατάψυξη;

φορητό κρεβάτι κήπου μέσα σε βαγόνι με κάλυμμα παγετού
Μας αρέσει αυτό το υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου σε βαγόνι! Τώρα μπορείτε να βάλετε το βαγόνι σας στο υπόστεγο ή στο γκαράζ σας όταν έρχεται ένας μεγάλος παγετός ή χιόνι. Προσέξτε επίσης το προστατευτικό κάλυμμα στο βαγόνι. Τέλειος!

Η άνοιξη είναι μια λεπτή πράξη εξισορρόπησης για εμάς τους κηπουρούς! Ενώ θέλουμε οι ζεστές μέρες της άνοιξης να ενθαρρύνουν τους σπόρους μας να φυτρώσουν και τα φυτά να μεγαλώσουν, οι κρύες νύχτες μπορεί να επιφέρουν τον κίνδυνο παγετού.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε τα φυτά να ευδοκιμήσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μέχρι την άνοιξη:

Επιλέξτε φυτά χαμηλής ανάπτυξης

Καλύψτε φυτά χαμηλής ανάπτυξης το φθινόπωρο. Ένα παχύ στρώμα σάπια φύλλα θα συγκρατήσει το νερό και τη θερμότητα, δίνοντας στα φυτά σας τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Παρέχετε φυτικό κάλυμμα

Χρησιμοποιήστε cloches, κρύα πλαίσια και fleece κήπου για να αυξήσετε τη θερμοκρασία των φυτών σας. Θα εκπλαγείτε με το τι μπορεί να λειτουργήσει για να κρατήσει τα φυτά ζεστά – το αγαπημένο μου κομμάτι εξοπλισμού κήπου είναι ένας ψυχρός πολλαπλασιαστής πλαισίου που κατασκευάσαμε χρησιμοποιώντας παλιά παράθυρα!

Η επιλογή μας

Φυτέψτε την κατάλληλη στιγμή

Σπείρετε φυτά την κατάλληλη στιγμή. Το χρονοδιάγραμμα μπορεί να ακούγεται προφανές! Όμως, πολλοί από εμάς παθαίνουν φαγούρα σποράς την άνοιξη! Το να ξεκινήσετε πολύ νωρίς τα ευαίσθητα στον παγετό φυτά συχνά έχει ως αποτέλεσμα κάθε περβάζι του σπιτιού να καλύπτεται με ποδαράκια σπορόφυτα, περιμένοντας να περάσει ο κίνδυνος παγετού.

Προστατέψτε από τους παγετούς της νύχτας

Καλύψτε μεγαλύτερα φυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας με μονωτικά υλικά για να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν πιο ζεστές συνθήκες. Καλλιεργούμε μερικά νεαρά δέντρα αβοκάντο κατά τη διάρκεια ενός παγωμένου χειμώνα με τη βοήθεια σάπια φύλλα γύρω από τις ρίζες, χαρτόνι γύρω από τον κορμό και ένα μονωμένο θόλο στην κορυφή. Σταυρωμένα δάχτυλα που αυτοί οι ευαίσθητοι τύποι περνούν μέχρι την άνοιξη!

Φέρτε τα μικρά φυτά στο εσωτερικό

Φέρτε μέσα γλάστρες και δοχεία για το χειμώνα. Μπορείτε να τα μετακινήσετε σε πολυτούνελ ή θερμοκήπιο. Ή ακόμα και ένα σκοτεινό υπόστεγο εάν τα φυτά είναι σε λήθαργο.

Έτσι, εάν έχετε φυτά ευαίσθητα στον παγετό, κάποιος προσεκτικός προγραμματισμός μπορεί να σας βοηθήσει να τα αναθρέψετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο χρόνος και η προσπάθεια που καταβάλετε θα σας ανταμείψουν με υγιή, ακμάζοντα φυτά με υψηλές αποδόσεις.

Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να κοιτάξετε γύρω από τον κήπο σας και να δείτε ποια από τα αγαπημένα σας φυτά μπορεί να ωφεληθούν από μερικά άνετα χειμωνιάτικα ρούχα!

Διαβάστε περισσότερα – Πώς να προστατέψετε τα φυτά της τομάτας κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

Συχνές ερωτήσεις για το εξώφυλλο για το χειμώνα

χειμερινό υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου με πολυσήραγγα παγετού
Έχω διασώσει πολλές καλλιέργειες χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια πολυτούνελ και στεφάνες! Τα πολυτούνελ δεν κάνουν θαύματα – αλλά μπορούν να σας προστατεύσουν από έναν αιφνιδιαστικό παγετό εάν μεταμοσχεύσετε νωρίς τα ανθεκτικά στο κρύο λαχανικά σας. Ή αργά!

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε για την καλύτερη μέθοδο προστασίας των φυτών σας, επομένως έχουμε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε εδώ!

Η κάλυψη των φυτών με πλαστικό θα προστατεύσει από τον παγετό;

Η κάλυψη των φυτών με πλαστικό θα προσφέρει κάποια προστασία από τον παγετό, αλλά το πλαστικό δεν πρέπει να αγγίζει τα φυτά ή τα φύλλα. Η προστασία του φυτού σας από τον παγετό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε πασσάλους ή καλάμια για να σχηματίσετε μια δομή πάνω από το φυτό για να στηρίξετε το πλαστικό. Στην πραγματικότητα, φτιάχνετε ένα μίνι θερμοκήπιο ή πολυτούνελ για να κρατάτε τα φυτά σας ζεστά!

Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να καλύψω τα φυτά μου;

Το χρονοδιάγραμμα είναι το παν αν θέλετε η φυτική σας κάλυψη να σώσει τον κήπο σας! Χρησιμοποιήστε το φυτικό σας κάλυμμα όποτε η θερμοκρασία απειλεί να πλησιάσει στο πάγωμα. Να θυμάστε ότι η πρόβλεψη δεν είναι πάντα ακριβής, επομένως είναι καλύτερο να κάνετε λάθος στο ασφαλές μέρος εδώ.

Τα πιο ευαίσθητα φυτά (όπως οι ντομάτες) καταστρέφονται σοβαρά από τις θερμοκρασίες 32 βαθμοί και πιο κρύο. Μερικά πιο ανθεκτικά φυτά, όπως το σπανάκι και το σέσκουλο, θα επιβιώσουν σε έναν ήπιο παγετό αλλά θα σκοτωθούν από θερμοκρασίες χαμηλότερες 28 μοίρες.

Με τι μπορώ να καλύψω τα φυτά μου με ασφάλεια;

Οι ελαφριές κουβέρτες, τα υφάσματα και τα σεντόνια παγετού κάνουν θαύματα. Εάν ανησυχείτε για τον κίνδυνο ζημιάς από τον παγετό στα φυτά σας, τότε μπορεί να είναι καλή ιδέα να τα καλύψετε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το καλύτερο υλικό κάλυψης θα αυξήσει τη θερμοκρασία του αέρα γύρω από τα φυτά κατά αρκετούς βαθμούς, δίνοντάς τους πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να μπορέσετε να καλύψετε τα φυτά σας με υλικά που έχετε ξαπλωμένα γύρω από το μέρος ή να επαναχρησιμοποιήσετε κάτι που προορίζεται για άλλο σκοπό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σακούλες σκουπιδιών για να καλύψετε φυτά;

Ναι – εάν ασφαλίσετε σωστά το φυτό. Οι σακούλες σκουπιδιών λειτουργούν για να καλύπτουν τα φυτά και να προστατεύουν από τον παγετό, αλλά δεν πρέπει να αφήνονται να αγγίζουν την επιφάνεια του φυτού. Χρησιμοποιήστε πασσάλους και στηρίγματα για να δημιουργήσετε μια δομή σαν σκηνή πάνω από το φυτό, η οποία θα διατηρεί τον ζεστό αέρα. Βεβαιωθείτε ότι η σακούλα απορριμμάτων πηγαίνει μέχρι το έδαφος.

Αφαιρέστε τις σακούλες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η άμεση αφαίρεση αποτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας και επιτρέπει στο φυτό να έχει πρόσβαση στη θερμότητα του ήλιου.

Η επιλογή μας

Καλύμματα φυτών για χειμερινή προστασία από παγετό με κορδόνι

Αυτά τα μαλακά υφασμάτινα καλύμματα φυτών κρατούν τα φυτά σας ασφαλή σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το ύφασμα είναι επίσης αναπνεύσιμο και επιτρέπει στα φυτά να πάρουν το φως του ήλιου και να πραγματοποιήσουν φωτοσύνθεση. Η συσκευασία περιέχει δύο φυτικά καλύμματα περίπου 72 ίντσες επί 72 ίντσες.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

03/12/2022 01:19 π.μ. GMT

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουτιά από χαρτόνι για να προστατέψετε τα φυτά από τον παγετό;

Ναί! Ένα κουτί από χαρτόνι μπορεί να προσφέρει τέλεια προστασία από τον παγετό. Το χαρτόνι έχει καλές μονωτικές ιδιότητες και θα κρατήσει τα φυτά σας ζεστά και ασφαλή όλη τη νύχτα. Επιλέξτε ένα κουτί από χαρτόνι που είναι μεγαλύτερο από το φυτό σας. Τοποθετήστε το κουτί πάνω από την κορυφή του φυτού και στερεώστε το στη θέση του με πέτρες ή τούβλα. Φροντίστε να παρακολουθείτε και να αφαιρείτε το χιόνι από την κορυφή του κουτιού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πετσέτες για να καλύψετε τα φυτά από τον παγετό;

Εάν το φυτό είναι αρκετά μικρό, τότε σίγουρα! Οι παλιές πετσέτες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να αποκτήσουν νέα πνοή ως κάλυμμα παγετού για τα φυτά! Οποιοδήποτε ύφασμα, όπως τα παλιά καλύμματα κρεβατιού, θα λειτουργήσει επίσης καλά. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ παλιές μαξιλαροθήκες για να μαζεύω τους μικρότερους θάμνους μου τη νύχτα.

Τι είναι μια κουβέρτα παγετού για φυτά;

Εάν βρίσκεστε σε μια ζώνη υψηλού κινδύνου για παγετό, ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μερικές κουβέρτες παγετού. Αυτά τα ανθεκτικά και ελαφριά φλις κήπου μπορούν να τυλιχτούν πάνω από νεαρά σπορόφυτα ή να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα κλοσέ με τη βοήθεια πλαστικών κρίκων. Δουλεύουν για να θωρακίσουν νεαρά δενδρύλλια και προσφέρουν ισχυρή προστασία από τα παράσιτα, επίσης!

Το καλύτερο πράγμα για μια παγωμένη κουβέρτα; Σε αντίθεση με άλλες λύσεις προστασίας από τον παγετό, παραμένει στη θέση του ανά πάσα στιγμή. Αυτός ο παράγοντας ευκολίας εξοικονομεί πολύ χρόνο κάθε μέρα. Σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε κάθε φορά που προβλέπεται παγετός!

συμπέρασμα

Η οικιακή στέγαση είναι μια σκληρή δουλειά – είτε αντέχετε την καταιγιστική ζέστη είτε τους ψυχρούς χειμώνες!

Εάν παλεύετε να κρατήσετε τα φυτά σας ζωντανά κατά τη διάρκεια των βαθιών παγετών της νύχτας – τότε η κάλυψη τους βοηθάει!

Μπορείτε να καλύψετε τα φυτά σας με σακούλες σκουπιδιών για να τα κρατήσετε ζωντανά. Αλλά να θυμάστε – μην αφήνετε το πλαστικό να έρθει σε επαφή με το φυτό σας!

Συνιστούμε επίσης να χρησιμοποιείτε υφασμάτινο κάλυμμα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την κάλυψη των κήπων, των θάμνων ή των φυτών σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα – ενημερώστε μας!

Έχουμε μεγάλη εμπειρία στην κηπουρική σε όλα τα κλίματα – και στην προστασία κάθε είδους φυτών από το κρύο.

Επιπλέον, μας αρέσει να ακούμε νέα σας.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Διαβάστε περισσότερα – Πώς να βελτιώσετε το έδαφος στον κήπο τον χειμώνα!