Πώς να παστεριώνετε κατσικίσιο γάλα στο σπίτι [3 Simple Ways]

79

Είναι λίγο πιο νόστιμο από ένα ποτήρι φρέσκο ​​κατσικίσιο γάλα, αλλά, ενώ το νωπό γάλα έχει κάποια πλεονεκτήματα, μπορεί επίσης να περιέχει δυνητικά επιβλαβή βακτήρια και μικρόβια.

Όχι πολύ καιρό πριν, το γάλα που παράγεται από την Valley Milk Simply Bottled της κομητείας Stanislaus ανακλήθηκε αφού διαπιστώθηκε ότι περιείχε ίχνη του βακτηρίου Campylobacter jejuni – τα βακτήρια που ευθύνονται για τα περισσότερα περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης στις ΗΠΑ και Ευρώπη.

Το νωπό γάλα μπορεί επίσης να περιέχει Βακτήρια Salmonella, E. coli και Listeria.

Αν και υποστηρικτές του νωπού γάλακτος είναι πρόθυμοι να επισημάνουν ότι περιέχει περισσότερα καλά βακτήρια παρά κακά, τα ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (FDA) δεν είναι τόσο πεπεισμένος.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Πολλές πολιτείες έχουν καταστήσει παράνομη την πώληση νωπού γάλακτοςενώ άλλοι έχουν θέσει περιορισμούς δηλώνοντας ότι μπορεί να πωληθεί μόνο στη φάρμα στην οποία παρήχθη.

Αν και δεν είχα ποτέ κακή εμπειρία με το νωπό κατσικίσιο γάλα μου, τώρα που η παραγωγή μας αυξάνεται, σκέφτομαι να παστεριώσω το πλεόνασμα, επομένως είναι ευκολότερο και ασφαλέστερο να το πουλήσω.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω μερικές εκατοντάδες δολάρια να ξοδέψω σε ένα μηχάνημα παστερίωσης.

Ευτυχώς, η κατοχή μιας τέτοιας μηχανής δεν είναι απαραίτητη και υπάρχουν άλλοι, πιο οικονομικοί τρόποι για να μετατρέψετε το μη παστεριωμένο γάλα σε ένα ασφαλέστερο, καθαρότερο προϊόν.

Τρεις τρόποι για να παστεριώσετε κατσικίσιο γάλα στο σπίτι

#1 Μηχάνημα Παστερίωσης

Οι οικιακές παστεριωτές δεν είναι φθηνές, αλλά κάνουν τη διαδικασία παστερίωσης του κατσικίσιου γάλακτος πιο γρήγορα και πιο εύκολα από οποιαδήποτε από τις εναλλακτικές μεθόδους.

Μια οικιακή μηχανή παστερίωσης αποτελείται από έναν μηχανισμό θέρμανσης και ένα δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ρίξτε το ωμό, φιλτραρισμένο γάλα σας στο καθαρό δοχείο και τοποθετήστε το μέσα στον μηχανισμό θέρμανσης. Στη συνέχεια, το μηχάνημα θα ζεστάνει το γάλα 165° Fahrenheit για 15 δευτερόλεπτα.

Η επιλογή μας

Μηχανή παστερίωσης γάλακτος Milky FJ 15 (115V) 3,7 γαλόνια

Ο μικρός οικιακός παστεριωτής Milky είναι ένα μηχάνημα διπλής χρήσης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όχι μόνο για να παστεριώνετε κατσικίσιο γάλα (και άλλο γάλα, φυσικά) στο σπίτι αλλά και για να φτιάξετε πράγματα όπως τυρί και γιαούρτι.

Αυτός ο παστεριωτής είναι η μικρότερη μηχανή του. Παστεριώνει 3,7 γαλόνια γάλακτος τη φορά. Προσφέρουν επίσης α Μηχάνημα 7,6 γαλονιών εάν χρειάζεται να παστεριώσετε περισσότερο γάλα. Το FJ 15 της Milky διαθέτει θερμάστρα 2,8 kW που θερμαίνει το γάλα σε μέγιστη θερμοκρασία 194 F μέσα σε 75 λεπτά.

Αγορασε τωρα

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 12:28 π.μ. GMT

Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως παστερίωση βραχυπρόθεσμης υψηλής θερμοκρασίας (HTST) ή παστερίωση φλας.

Ο Γάλλος επιστήμονας, Λουί Παστέρανακάλυψε αυτή τη θερμική επεξεργασία πριν από περίπου 150 χρόνια και συνειδητοποίησε ότι ήταν το μόνο που χρειαζόταν για να «καταστραφούν, να απενεργοποιηθούν ή να εξαλειφθούν τα ανεπιθύμητα βακτήρια και τα παθογόνα».

Μόλις τελειώσει η διαδικασία θέρμανσης, αφαιρέστε το δοχείο από το μηχάνημα παστερίωσης και τοποθετήστε το σε παγόλουτρο όπου θα κρυώσει γρήγορα, δίνοντας στο γάλα πιο φρέσκια γεύση.

#2 Παστερίωση κατσικίσιου γάλακτος στη σόμπα

Εάν δεν αισθάνεστε απαραίτητο να επενδύσετε σε μια μηχανή παστερίωσης, μπορείτε να παστεριώσετε το γάλα σας χρησιμοποιώντας διπλό μπόιλερ ή κατσαρόλα κονσερβοποίησης.

Η επιλογή μας

Διπλός λέβητας από ανοξείδωτο χάλυβα Winware 8 Quart με κάλυμμα

Αυτός είναι ένας ανθεκτικός διπλός λέβητας εμπορικής ποιότητας. Είναι ένα εξαιρετικό μέγεθος για την παστερίωση του κατσικίσιου γάλακτος με την κατσαρόλα 8 λίτρων με διπλό ένθετο λέβητα.

Είναι κατασκευασμένο από καλής ποιότητας βαρύ ανοξείδωτο χάλυβα και περιλαμβάνει κάλυμμα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Αγορασε τωρα

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 12:31 π.μ. GMT

Ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα νερού στην κάτω κατσαρόλα πριν προσθέσετε το νωπό γάλα σας σε μια κατσαρόλα από ανοξείδωτο χάλυβα που αιωρείται πάνω από την κατσαρόλα με βραστό νερό.

Ζεστάνετε το γάλα μέχρι να φτάσει τους 165° F χρησιμοποιώντας ένα τυπικό θερμόμετρο μαγειρέματος για να μετρήσετε και να διατηρήσετε αυτή τη θερμοκρασία για 15 δευτερόλεπτα πριν αφαιρέσετε το γάλα από τη φωτιά και το κρυώσετε σε λουτρό με παγωμένο νερό.

Η επιλογή μας

Θερμόμετρο από ανοξείδωτο χάλυβα 12″ Taylor Precision Products

Εξαιρετικής ποιότητας θερμόμετρο σε εξαιρετική τιμή. Περιλαμβάνει μονωμένη λαβή και ρυθμιζόμενο κλιπ τηγανιού. Έχει μήκος 12″ και είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Μετράει σε Κελσίου και Φαρενάιτ, από 100 έως 400 F.

Υποστηρίζεται με περιορισμένη εγγύηση εφ’ όρου ζωής.

Αγορασε τωρα

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 12:34 π.μ. GMT

Μια εναλλακτική μέθοδος περιλαμβάνει τη θέρμανση του γάλακτος στους 145° F για 30 δευτερόλεπτα πριν από την ψύξη.

#3 Παστερίωση γάλακτος σε κατσαρόλα στιγμής

Η πιο πρόσφατη σειρά από Ηλεκτρικές χύτρες ταχύτητας στιγμιαίας κατσαρόλας είναι εξαιρετικά στην αφαίρεση επικίνδυνων βακτηρίων από το νωπό γάλα και σας επιτρέπουν να εκτελέσετε τη διαδικασία παστερίωσης χωρίς ακριβές θερμόμετρο.

Προσθέστε το φρέσκο ​​κατσικίσιο γάλα σας στην εσωτερική κατσαρόλα, επιλέξτε το πρόγραμμα γιαουρτιούεπιλέξτε τη σωστή θερμοκρασία και ώρα και φύγετε.

Εάν προτιμάτε μια διαφορετική μέθοδο παστερίωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Instant Pot σας παστεριώνετε το γάλα σας σε γυάλινα βάζα προσθέτοντας ένα φλιτζάνι κρύο νερό στην εσωτερική κατσαρόλα, μαζί με τη σχάρα ατμού, και επιλέγοντας τη λειτουργία ατμού.

Αφήστε τον ατμό να απελευθερωθεί φυσικά για ένα λεπτό πριν αφαιρέσετε και κρυώσετε το φρεσκοπαστεριωμένο γάλα σας.

Ηλεκτρική κουζίνα Instant Pot Duo Plus 9 σε 1 8 Τεταρτ

Αυτός είναι ο απόλυτος βοηθός μαγειρικής στο σπίτι σας! Προσφέρει μαγείρεμα υπό πίεση, αργό μαγείρεμα, ρύζι, γιαούρτι, μαγείρεμα στον ατμό, σοτάρισμα, αποστείρωση και ζέσταμα φαγητού, καθώς και 13 Έξυπνα Προγράμματα για μαγείρεμα με ένα πάτημα.

Η λειτουργία μαγειρέματος υπό πίεση μαγειρεύει τα γεύματά σας έως και 70% πιο γρήγορα από τις παραδοσιακές μεθόδους μαγειρέματος και καθαρίζεται γρήγορα και εύκολα.

Κατεβάστε επίσης τη δωρεάν εφαρμογή για πολλές καθοδηγούμενες, βήμα προς βήμα συνταγές!

Αγορασε τωρα

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 12:44 π.μ. GMT

Τα οφέλη της παστερίωσης

Όχι μόνο θα παστερίωση αφαιρέστε τα επιβλαβή βακτήρια από το κατσικίσιο γάλα σας, αλλά θα είναι επίσης παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.

Ακόμη και όταν βρίσκεται στο ψυγείο, το ωμό κατσικίσιο γάλα διαρκεί μόνο τρεις έως δέκα ημέρες (μερικές φορές και περισσότερο) ενώ το παστεριωμένο γάλα θα κρατήσει για δύο έως επτά εβδομάδες!

Το παστεριωμένο γάλα μπορεί επίσης να είναι καλύτερο για τα κατσικάκια σας, καθώς σκοτώνει τυχόν μολυντές, καθιστώντας το γάλα ασφαλέστερο και τα παιδιά πιο υγιή.

Εάν είστε αρκετά άτυχοι να έχετε μια ελαφίνα Ιός της αρθριτικής εγκεφαλίτιδας των Αιγώνη θερμική επεξεργασία του πρωτογάλακτος και η παστερίωση του γάλακτος είναι ο μόνος τρόπος αποτρέψτε τα παιδιά να μολυνθούν.

Σπίτι Παστερίωση: Οι απαντήσεις που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε

Τα υπέρ και τα κατά του ωμού γάλακτος

Πολλοί άνθρωποι πίνουν ωμό κατσικίσιο γάλα χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις, αλλά η παρουσία επιβλαβών βακτηρίων είναι πάντα ανησυχητική.

Η θέρμανση του νωπού γάλακτος στη σωστή θερμοκρασία μπορεί να αφαιρέσει όλα τα δυσάρεστα βακτήρια, όπως το E. Coli και η σαλμονέλα, αλλά αφαιρεί όλα τα καλά βακτήρια ταυτόχρονα.

Το νωπό γάλα μπορεί να είναι ωφέλιμο, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει πιθανά προβλήματα υγείας, ειδικά σε έγκυες γυναίκες και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Είναι αρκετά εύκολο να παστεριώνετε φρέσκο ​​κατσικίσιο γάλα στο σπίτι, με την προϋπόθεση ότι έχετε ένα καθαρό περιβάλλον για να εργαστείτε.

Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παστερίωσης – μόνο δυο γλάστρες, Instant Potή α διπλός λέβητας θα κάνει το κόλπο εξίσου αποτελεσματικά με ένα ακριβό μηχάνημαακόμα κι αν απαιτεί λίγη περισσότερη προσπάθεια και σημαίνει ότι έχετε μερικά ακόμα πιάτα να πλύνετε στο τέλος.