Πώς να μαζέψετε το λάχανο για να συνεχίσει να αναπτύσσεται [10+ Pro Tips!]

75

Λάχανο είναι ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό που έχει σχεδόν κατάσταση υπερτροφής για το εντυπωσιακό θρεπτικό του προφίλ. Παρά τα στερεότυπα ότι τα φυλλώδη λαχανικά είναι βαρετά, το λάχανο είναι ευέλικτο και μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους – μαγειρεμένο, ψημένο ή ωμό σε σαλάτες.

Για να προσθέσετε στο μεγαλείο του kale, αυτό το λαχανικό είναι πραγματικά εύκολο να αναπτυχθεί, ακόμη και σε περιορισμένους χώρους κήπου.

Ωστόσο, υπάρχει μια ερώτηση που συνήθως κάνουν οι αρχάριοι κηπουροί, ειδικά αυτοί που έχουν δει ολόκληρα φυτά λάχανου να πωλούνται στις αγορές των αγροτών.

Η ερώτηση είναι: Πώς επιλέγετε το λάχανο για να συνεχίσει να μεγαλώνει; Πώς κάνετε να μαζεύετε τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φύλλα του περιστασιακά για προετοιμασία γευμάτων, ενώ διατηρείτε το φυτό ζωντανό;

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Εάν ακολουθήσετε μόνο μερικούς βασικούς κανόνες, θα καταφέρετε εύκολα να συλλέξετε τα φυτά λάχανου σας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν χωρίς να τα σκοτώσετε ή να καταστρέψετε την παραγωγικότητά τους.

Ας μάθουμε πώς να συλλέγουμε λάχανο με βιώσιμο τρόπο!

Πώς να συλλέξετε το λάχανο για να συνεχίσει να αναπτύσσεται

Ο πρώτος κρίσιμος συμβουλή για τη συγκομιδή του λάχανου ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται είναι να ποτέ μην διαλέγετε το εσωτερικό μπουμπούκι. Συγκομίστε πρώτα τα παλαιότερα, εξωτερικά φύλλα. Συγουρεύομαι κάθε φυτό έχει ένα ελάχιστο δέκα φύλλα πριν ξεκινήσετε τη συγκομιδή. Το τέλειο μέγεθος για ένα φύλλο λαχανίδας είναι περίπου όσο το μήκος του χεριού σας.

Όταν μαζεύετε πρώτα τα παλαιότερα φύλλα, θα ενεργοποιήσει το λάχανο σας να παράγει περισσότερα νέα φύλλα. Αυτό, μπορείτε να συνεχίσετε τη συγκομιδή του φυτού σας χωρίς να το σκοτώσετε!

Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες επαγγελματικές συμβουλές σχετικά με το πότε να συλλέγετε λάχανο και πώς να το συγκομίζετε ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Πότε να μαζέψετε το λάχανο

συγκομιδή λαχανίδας σε ξύλινο καλάθι
Το Kale διαρκεί μόνο δύο μήνες από τον σπόρο μέχρι τη συγκομιδή!

Σε γενικές γραμμές, το λάχανο είναι έτοιμο για συγκομιδή περίπου δύο μήνες αφότου έχετε φυτέψει τους σπόρους.

Κάθε φυτό πρέπει να έχει δέκα ή περισσότερα φύλλα. Μικρά, νεαρά, τρυφερά θα είναι στη μέση και τα μεγαλύτερα στο εξωτερικό.

Ωστόσο, Η εποχή του λάχανου σας θα εξαρτηθεί από το πότε θα ξεκινήσετε το λάχανο.

Σπόροι που υπήρξαν απευθείας σπαρμένο στον κήπο σας αμέσως μετά το χώμα γίνει εργάσιμο καθώς το ελατήριο μπαίνει θα είναι έτοιμο για ένα συγκομιδή στις αρχές του καλοκαιριού.

Μπορείτε επίσης να φυτέψετε νεαρά φυτά λάχανου 3 έως 5 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού της άνοιξηςαλλά καλύψτε τα τη νύχτα εάν αναμένονται θερμοκρασίες σημαντικά κάτω από το μηδέν.

Οι σπόροι που έχουν σπαρθεί περίπου τρεις μήνες πριν από τον πρώτο παγετό θα είναι διαθέσιμοι για α φθινοπωρινή ή χειμερινή συγκομιδή.

Στις ζώνες φύτευσης 8, 9 και 10, μπορεί να φυτευτεί λάχανο αργότερα το φθινόπωρο και ακόμη και το χειμώνα – θα συνεχίσει να αναπτύσσεται έως ότου οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από τους 20°F.

Α, και ξέρατε ότι τα φύλλα του λάχανου έχουν την πιο πλούσια γεύση το χειμώνα, αφού τα έχει αγγίξει ο ελαφρύς παγετός;

Συνιστάται

Σπόροι Kale | Μη ΓΤΟ, κειμήλια και βιολογικοί σπόροι λαχανικών κήπου

Πως να Harvest Kale (Επιτέλους!) – Επαγγελματικές συμβουλές και κόλπα

συγκομιδή λαχανίδας από τον κήπο
Το Kale θα σας δώσει μια σχεδόν ατελείωτη συγκομιδή αν έχετε υπόψη σας τις επαγγελματικές συμβουλές μας!
 1. Πρώτη και κρίσιμη συμβουλή: Ποτέ μην τσιμπάτε το λάχανο σας από το μπουμπούκι αν σκοπεύετε να το κρατήσετε ζωντανό!
 2. Η συλλογή του μπουμπουκιού του φυτού θα κάνει ακριβώς αυτό που υποδηλώνει η φράση. Σίγουρα, το μπουμπούκι φαίνεται νέο και νόστιμο, αλλά αν το μαζέψετε ή το καταστρέψετε, το φυτό θα σταματήσει να αναπτύσσεται και τελικά θα πεθάνει.
 3. Για να κρατήσει το λάχανο ζωντανό και παραγωγικό για πολύ, πάντα μαζέψτε τα παλαιότερα, εξωτερικά φύλλα. Ποτέ μην μαζεύετε λάχανο από μέσα προς τα έξω. Βλέπετε την επιλεγμένη εικόνα παραπάνω; Κρατώ ένα φύλλο που είναι υπέροχο για συγκομιδή. Τα λαμπερά πράσινα φύλλα στο κέντρο πρέπει να μείνουν μόνα τους.
 4. Κατά τη συλλογή, περιορίστε την ποσότητα σε περίπου μία χούφτα φύλλα ανά φυτό ανά συγκομιδή. Όπως είπα και πριν, θα πρέπει να ξεκινήσετε με τα παλαιότερα φύλλα και από το χαμηλότερο τμήμα του φυτού.
 5. Από την άλλη πλευρά (χωρίς λογοπαίγνιο), μην γλυτώσετε τα παλιά φύλλα – αν τα αφήσετε για πολύ καιρό, θα κιτρινίσουν και θα μαραθούν ούτως ή άλλως.
 6. Το βέλτιστο μέγεθος των ώριμων φύλλων του λάχανου είναι περίπου το μήκος του χεριού σας.
 7. Κατά τη συγκομιδή, πετάξτε οποιοδήποτε κίτρινο ή άρρωστα φύλλα.
 8. Η συλλογή των παλαιότερων φύλλων θα προκαλέσει το φυτό να αναπτύξει περισσότερα νεαρά φύλλα.
 9. Εάν χρειάζεστε πραγματικά τα νεαρά φύλλα λάχανου (π.χ. για μια ωμή σαλάτα), προσέξτε να διαλέξετε τα «μεσαία» – τα αρκετά νεαρά φύλλα πιο κοντά στα μεγαλύτερα και όχι αυτά που βρίσκονται κοντά στο μπουμπούκι.
 10. Μπορείτε να μαζέψετε φύλλα λάχανου με το χέρι, αν και χρειάζεται κάποια εμπειρία για να το κάνετε τακτοποιημένα και γρήγορα. Ίσως είναι ασφαλέστερο και ευκολότερο να χρησιμοποιούμε ψαλίδια κηπουρικής με μικρο-άκρο (όπως το αγαπημένο μας Κλαδευτήρια Micro Tip Fiskars!) – ειδικά αν σκοπεύετε να μαζέψετε νεότερα φύλλα.

Κορυφαία επιλογή

Κομμάτια κλαδέματος Micro-Tip Fiskars, Αντικολλητικές Λεπίδες, 2 Count

Ένα κομμάτι δεν ταιριάζει σε όλους! Η χρήση του σωστού αποσπάσματος για κάθε εργασία μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο υγιή κήπο. Ξεκινήστε με αποκόμματα πολλαπλών χρήσεων για γερά θεμέλια. Περιορίστε για να ενισχύσετε την ανάπτυξη. Στη συνέχεια, μαζέψτε φρέσκα προϊόντα με αυτά τα αιχμηρά, εύχρηστα κομμάτια!

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 12:24 π.μ. GMT

Πώς να μεγαλώσετε Συχνές ερωτήσεις Kale

Ήταν εύκολο να μάθετε πώς να συλλέγετε λάχανο χωρίς να το σκοτώνετε, σωστά;

Ωστόσο, πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, συμβουλές και κόλπα περιβάλλουν αυτό το νόστιμο φυλλώδες πράσινο με δροσερό καιρό.

Διαβάστε τις Συχνές Ερωτήσεις μας για να γίνετε έμπειρος καλλιεργητής λαχανίδας!

Να Αφαιρέσει

Όπως βλέπετε, η συγκομιδή του λάχανου για να συνεχίσει να αναπτύσσεται είναι εύκολη. Απλώς επιμείνετε στο να μαζεύετε τα εξωτερικά φύλλα και μην κάνετε σκληρή δουλειά με τα νεότερα.

Το Kale είναι ένα γενναιόδωρο λαχανικό και αν έχετε τουλάχιστον μια ντουζίνα φυτά, θα έχετε εύκολα άφθονες εβδομαδιαίες συγκομιδές.

Α, και μην ξεχάσετε να τα δοκιμάσετε θεϊκά πατατάκια λάχανου!