Πώς να διατηρήσετε δροσερά τα ζώα στο σπίτι το καλοκαίρι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

63
Πώς να διατηρήσετε δροσερά τα ζώα στο σπίτι το καλοκαίρι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Το καλοκαίρι, κάνει πολύ, πολύ ζέστη εδώ. Μπορούμε να μπούμε μέσα στο σπίτι ή να χρησιμοποιήσουμε κλιματισμό για να δροσιστούμε, αλλά τι γίνεται με τα ζώα μας; Τα κοτόπουλα βουρκώνουν στο κοτέτσι τους, τα άλογα ιδρώνουν στη μάντρα και τα σκυλιά μας σκάβουν τρύπες για να προσπαθήσουν να βρουν λίγη ανακούφιση.

Πώς μπορούμε να το κάνουμε πιο άνετο για τα ζώα στο σπίτι μας, χωρίς να χρησιμοποιούμε ρεύμα; Είτε είστε εκτός δικτύου είτε όχι, η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι πάντα καλό. Και, είναι δύσκολο να περνάς καλώδια ρεύματος σε μια μάντρα ή στο κοτέτσι! Το καλοκαίρι, βλέπουμε μήνες με ζεστό καιρό, οπότε έχω βρει μερικές λύσεις που θα κρατήσουν τα ζώα μας δροσερά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ιδέες για να παραμείνετε ψύχραιμοι!

1. Σύστημα ομίχλης εκτός δικτύου

Παρακάτω είναι ένα βίντεο της Marjory στο Τέξας στα μέσα Ιουλίου – 102F στον ήλιο. Είναι πιο δροσερό στη σκιά, αλλά εξακολουθεί να είναι 94-98 F. Αυτό είναι καυτό!

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Μας δείχνει ένα σύστημα ομίχλης που χρησιμοποιεί για τα κουνέλια της. Η Marjory εκτρέφει κουνέλια στην πίσω αυλή για κρέας. Λέει ότι είναι μικρά, εύκολα στη φροντίδα, εύκολο στην επεξεργασία και περιέχουν καλή ποσότητα πρωτεΐνης και λίπους.

Τα κουνέλια συνήθως δεν μπορούν να αναπαραχθούν όταν κάνει ζέστη. Για να τα διατηρήσετε παραγωγικά, χρειάζεστε μια λύση όπως το σύστημα ομίχλης στο βίντεο. Η Marjory κράτησε τα κουνέλια της ευτυχισμένα και υγιή μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

Αυτό το σύστημα ομίχλης εκτός δικτύου χρησιμοποιεί την ίδια ιδέα με μια τουαλέτα που ξεπλένει. Η Marjory πειραματίζεται με την πίεση. Ο ευκολότερος τρόπος, προς το παρόν, ήταν να ανεβάσει το νερό ψηλά. Με έναν μικρό πύργο ή μια δεξαμενή στον τελευταίο όροφο, δημιουργείτε αρκετή πίεση για να τρέξετε μερικά μίστρα.

Τώρα, αν έχετε ζέστη – γιατί να μην χρησιμοποιήσετε ένα ντους εκτός δικτύου για να δροσιστείτε!

Πειραματίζεται επίσης με αντλίες ποδηλάτου, χειροκίνητες αντλίες και ηλιακούς συλλέκτες για να ανεβάσει λίγο την πίεση. Περισσότερη πίεση – περισσότεροι κύριοι. Με αρκετή πίεση, μπορείτε να το ρυθμίσετε σε μεγαλύτερη κλίμακα και για τον εαυτό σας. Ένα ωραίο εφεδρικό για διακοπές ρεύματος ή ζεστά καλοκαίρια εκτός δικτύου!

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το σύστημα ομίχλης εκτός δικτύου.

2. Δημιουργήστε σκιά και δροσιά με τα φυτά

Υπερθερμασμένες πάπιες;  Κανένα πρόβλημα

Τα φυτά είναι καταπληκτικοί μονωτές. Δημιουργούν το δικό τους μικροκλίμα όταν τα καλλιεργείτε μαζί. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα ζώα στο σπίτι σας πιο άνετα το καλοκαίρι!

Καλλιεργήστε τα γύρω από τις καλύβες κουνελιών, τα κοτέτσια και τα σπίτια σκύλων σας. Χρησιμοποιήστε κληματαριές για να καλύψετε τους τοίχους και την οροφή. Χρησιμοποιήστε τα φυλλοβόλα φυτά (που πέφτουν τα φύλλα τους το χειμώνα) για να δημιουργήσετε σκιά το καλοκαίρι και να αφήνετε τον ήλιο να περάσει το χειμώνα.

Δείτε περισσότερα: Δροσερή σκιά με φυτά που αναπτύσσονται γρήγορα

3. Χρησιμοποιήστε καφασωτά

Έχετε κάποια πάνελ φράχτη βοοειδών που δεν χρησιμοποιούνται; Κάποιο σύρμα ή ξύλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια πέργκολα ή μια κληματαριά; Αυτά είναι τέλεια για να δημιουργήσετε ένα δροσερό μέρος για τα ζώα του σπιτιού σας.

Εδώ είναι ένας έξυπνος τρόπος για να διατηρείτε τις πάπιες σας δροσερές, παρέχοντας παράλληλα έλεγχο των παρασίτων, ενώ δημιουργείτε θρεπτικό λίπασμα!

4. Πολύ Νερό

διατήρηση-ζώα-δροσερή-καλοκαίρι-πισίνα

Το νερό δροσίζει την περιοχή γύρω του. Όσο περισσότερο νερό έχετε τριγύρω, τόσο περισσότερη δροσιά δημιουργείτε. Τοποθετήστε μερικές παιδικές πισίνες γύρω από την αυλή για να παίζουν τα σκυλιά. Τα σκυλιά μου απλώς στέκονται σε αυτήν – τα σκυλιά δροσίζονται από τα πόδια και τη γλώσσα τους.

Τα κοτόπουλα μου αγαπούν επίσης μια παιδική πισίνα, κάθονται στην άκρη και πίνουν ένα ποτό. Τοποθετήστε μια μπανιέρα γεμάτη νερό σε θερμοκήπια για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία σταθερή. Προσθέστε μερικά χρυσόψαρα για έλεγχο σφαλμάτων και δωρεάν λίπασμα ψαριού-νερού!

Ενα πράγμα…

Μην πάτε για τα φουσκωτά. Εμπιστεύσου με σε αυτό! Μόνο σκληρά, μη τρυπήσιμα υλικά.

Πώς διατηρείτε τα ζώα σας δροσερά το καλοκαίρι;