Πώς να βελτιώσετε το έδαφος του κήπου κατά τη διάρκεια του χειμώνα

73

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να σκεφτόμαστε την κηπουρική ως ένα χόμπι με ζεστό καιρό, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τους ψυχρότερους μήνες για να βοηθήσουμε τον κήπο μας να συνεχίσει.

Ο χειμώνας είναι η τέλεια εποχή για να σκεφτούμε να βελτιώσουμε το έδαφος του κήπου μας. Είτε είστε λάτρης ενός πανέμορφου παρτέρι είτε θέλετε ο κήπος της κουζίνας σας να είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικός, όποια βήματα κάνετε τώρα θα αποδώσουν οφέλη το καλοκαίρι.

Ας μάθουμε τους καλύτερους τρόπους βελτίωσης του εδάφους στον κήπο κατά τη διάρκεια του χειμώνα!

Πώς μπορώ να βελτιώσω το παλιό έδαφος του κήπου κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

Ο χειμώνας είναι η απόλυτη αγαπημένη μου εποχή του χρόνου για να εργαστώ για τη βελτίωση του παλιού μου εδάφους στον κήπο.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Όλα επιβραδύνονται το χειμώνα και οι περισσότεροι από εμάς θα έχουμε μόνο μερικούς ανθεκτικούς στο κρύο θάμνους και λαχανικά στο έδαφος. Αυτή είναι μια εξαιρετική εποχή του χρόνου για να κάνουμε έναν απολογισμό και να δούμε τι αναπλήρωση χρειάζεται το έδαφος μας.

Αν το έχω, ο αγαπημένος μου τρόπος για να βελτιώσω το έδαφος στον κήπο κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι απλά να προσθέσω ένα κορυφαίο επίδεσμο κομπόστ.

κάδοι κομποστοποίησης
Ένας απλός, σπιτικός στοίβας κομπόστ σας παρέχει εξαιρετικό κομπόστ όλο το χρόνο.

Όπως οι περισσότεροι οικοδεσπότες, δεν μου αρέσει να ξοδεύω άσκοπα χρήματα, επομένως η παραγωγή όσο το δυνατόν περισσότερου δικού μου κομπόστ είναι πάντα κορυφαία προτεραιότητα.

Στον κήπο μας, χρησιμοποιούμε βιολογικές μεθόδους μη άροσης, οι οποίες μειώνουν σημαντικά τη δουλειά που απαιτείται για την προσθήκη κομπόστ στο έδαφος. Δεν χρειάζεται να σκάβουμε εδώ – απλώς απλώνουμε ένα στρώμα κομπόστ στο χώμα και αφήνουμε τη φύση να κάνει τα υπόλοιπα!

Αλλά μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια για να φτάσετε στα μέγιστα επίπεδα παραγωγής κομπόστ, οπότε τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε το έδαφος του κήπου σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα; Ευτυχώς, έχουμε πολλά ακόμα κόλπα στα μανίκια μας!

Πώς μπορώ να βελτιώσω το έδαφος του κήπου μου φθηνά τον χειμώνα;

Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, υπάρχουν μερικές έξυπνες ατάκες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε το έδαφος του κήπου σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Και ενώ το πιο προφανές από αυτά είναι να φτιάξουμε το δικό μας λίπασμα, υπάρχει ένας πολύ πιο γρήγορος τρόπος για να βελτιώσετε το έδαφος του κήπου σας – χλωρές κοπριές!

Οι πράσινες κοπριές, γνωστές και ως καλλιέργειες κάλυψης, είναι σπόροι που σπέρνονται σε γυμνό, αδρανές έδαφος. Αυτά φυτρώνουν και αναπτύσσονται γρήγορα, προστατεύοντας το έδαφος από τη διάβρωση και προσθέτοντας βασική οργανική ύλη και θρεπτικά συστατικά στο έδαφος

No-Till Cover Crop 13-Seed Mix (1 λίβρα)

13 διαφορετικές ποικιλίες από τις πιο δημοφιλείς καλλιέργειες σε 1 σακουλάκι. Εμβολιασμένο με Rhizobium που ενθαρρύνει τους ωφέλιμους πληθυσμούς μυκόρριζων μυκήτων να ευδοκιμήσουν, οι οποίοι κυριολεκτικά βοηθούν στην παροχή θρεπτικών συστατικών στις ρίζες των φυτών σας.

Μια ποικιλία βιοποικιλότητας από ποικιλίες καλυμμένων καλλιεργειών που προσελκύουν μια σειρά από ωφέλιμους οργανισμούς και αρπακτικά – συμβολή στη γονιμότητα του εδάφους και στην ποιότητα του χούμου.

Ιδανικό για υπερυψωμένα κρεβάτια, χωρίς άροση και κηπουρική με κοντέινερ.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 12:30 π.μ. GMT

Και όταν είστε έτοιμοι να φυτέψετε την άνοιξη, η σοδειά κάλυψης είτε θα έχει πεθάνει φυσικά είτε θα μπορεί να κοπεί, να τραβηχτεί προς τα πάνω ή να σκαφτεί στο χώμα.

Φθηνό, εύκολο και πολύ αποτελεσματικό – τι άλλο θα θέλατε!

Τι να προσθέσετε στο χώμα σας για να στραγγίσει καλύτερα τον χειμώνα

λασπώδες χώμα
Το λασπώδες χώμα δεν είναι ιδέα διασκέδασης κανενός. Διορθώστε το με κομπόστ!

Εάν ζείτε σε περιοχή με υψηλή βροχόπτωση ή έχετε βαρύ αργιλώδες έδαφος, θα γνωρίζετε τις δυσκολίες που προκαλεί η κακή αποστράγγιση. Το κρύο, υγρό έδαφος οδηγεί σε δυσαρεστημένα φυτά με κακή ανάπτυξη και χαμηλές αποδόσεις.

Ξέρω ότι θα νομίζετε ότι αυτή είναι η απάντησή μου σε όλα, αλλά το κλειδί για να βοηθήσετε την αποστράγγιση του εδάφους είναι η οργανική ύλη – ναι, περισσότερο κομπόστ!

Εάν το χώμα είναι πολύ συμπιεσμένο, τότε μπορεί να χρειαστεί να το σκάψετε και μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια για να δείτε μεγάλη διαφορά.

Είναι οι αλεσμένοι καφέδες καλοί για τη βελτίωση του εδάφους στον κήπο;

κατακάθι καφέ στον κήπο
Τα κατακάθια του καφέ περιέχουν άζωτο, κάλιο, φώσφορο και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά. Μπορούν επίσης να περιέχουν υπολειμματικά επίπεδα καφεΐνης, ωστόσο, τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη των φυτών. Η προσθήκη του κατακάθιου καφέ σας στον κάδο κομποστοποίησης είναι ο καλύτερος τρόπος χρήσης του καφέ στον κήπο σας.

Το κατακάθι του καφέ περιέχει υψηλά επίπεδα αζώτου, καθώς και κάλιο, φώσφορο και βασικά μικροθρεπτικά συστατικά. Αυτό τα καθιστά ένα εύχρηστο εργαλείο για τη βελτίωση του εδάφους του κήπου, αλλά πρέπει να λαμβάνονται ορισμένες προφυλάξεις.

Πρώτον, η υπολειμματική καφεΐνη στο κατακάθι του καφέ μπορεί αναστέλλουν την ανάπτυξη των φυτών. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να εφαρμόζονται απευθείας γύρω από νεαρά φυτά και σπορόφυτα και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε κομπόστ σπόρων.

Δεύτερον, τα υπολείμματα καφέ μπορούν να συμπιεστούν αρκετά, μιμούμενοι την επίδραση του συμπαγούς, αργιλώδους εδάφους. Για να έχετε το καλύτερο δυνατό από τα χρησιμοποιημένα κατακάθια καφέ σας, θα πρέπει να αναμιγνύονται με άλλες οργανικές ύλες.

Θα πρότεινα να προσθέσετε κατακάθια καφέ στον κάδο κομποστοποίησης σας, αντί να τα χρησιμοποιήσετε ως επίδεσμο για το χώμα. Αυτό θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα από αυτό το χρήσιμο προϊόν απορριμμάτων.

Βελτίωση του Χειμερινού Εδάφους – Συχνές Ερωτήσεις

Γνωρίζουμε τον πόνο της προσπάθειας να μεγαλώσουμε σε έδαφος που δεν είναι τέλειο!

Γι’ αυτό θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις λύσεις μας στις Συνήθεις Ερωτήσεις για τη βελτίωση του εδάφους κήπου – ειδικά για όσους από εσάς προσπαθείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον παραγωγικό κήπο της κουζίνας σας.

Τι μπορώ να προσθέσω στο έδαφος του κήπου μου για να το κάνω καλύτερο;

Μπορεί να δείτε πολλά διαφορετικά χημικά και λιπάσματα να πωλούνται στο κατάστημα του κήπου σας, αλλά το μόνο που χρειάζεται πραγματικά το χώμα σας είναι οργανική ύλη!

Το καλύτερο και πιο παραγωγικό έδαφος είναι αυτό που μιμείται τον φυσικό κύκλο ανάπτυξης των φυτών.

Φανταστείτε τι συμβαίνει στη φύση – τα φυτά μεγαλώνουν, μετά είτε πεθαίνουν είτε ρίχνουν τα φύλλα και τους καρπούς τους τους πιο κρύους μήνες. Αυτά αποσυντίθενται στην επιφάνεια του εδάφους, τοποθετώντας τα θρεπτικά συστατικά ακριβώς από όπου προήλθαν.

Όταν μαζεύουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας και αφαιρούμε την ανάπτυξη των νεκρών φυτών, διακόπτουμε αυτόν τον ουσιαστικό κύκλο. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναδημιουργήσετε τον κύκλο της ζωής, προσθέτοντας κομποστοποιημένο οργανικό υλικό πίσω στο έδαφος!

Πώς εμπλουτίζετε το φτωχό έδαφος του κήπου;

Ο καλύτερος τρόπος για να εμπλουτίσετε το φτωχό έδαφος κήπου είναι με την προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων κομποστοποιημένης οργανικής ύλης. Αυτό μπορεί να είναι το περιεχόμενο του κάδου κομποστοποίησης ή η κοπριά και τα κλινοσκεπάσματα που έχουν σαπίσει καλά.

Μπορείτε να διορθώσετε το έδαφος το χειμώνα;

Ο χειμώνας είναι μια εξαιρετική εποχή για να διορθώσετε το έδαφος!

Μπορεί να φαίνεται ότι δεν συμβαίνει τίποτα πολύ εκεί έξω, αλλά κάτω από την επιφάνεια, δισεκατομμύρια έντομα και μικροοργανισμοί απομακρύνονται για να βελτιώσουν το έδαφος σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τους δώσουμε το κατάλληλο υλικό για να δουλέψουν!

Καθώς δεν τείνουμε να έχουμε τόσα λαχανικά στο έδαφος το χειμώνα, κανονικά θα χρησιμοποιήσω αυτή τη φορά για να προσθέσω ένα κορυφαίο επίδεσμο κομπόστ σε όλα τα άδεια κρεβάτια λαχανικών μου.

Τα σκουλήκια και τα ζωύφια θα το ενσωματώσουν ευχαρίστως στο χώμα σας τους πιο κρύους μήνες, δίνοντάς σας το τέλειο έδαφος για φύτευση την άνοιξη!

Πώς μπορώ να προσθέσω θρεπτικά συστατικά στο χώμα μου τον χειμώνα;

Ο τρόπος με τον οποίο προσθέτετε θρεπτικά συστατικά στο χώμα σας το χειμώνα εξαρτάται από το κλίμα σας και τα είδη των προκλήσεων που αντιμετωπίζετε. Για παράδειγμα, θα ήθελα πολύ να χρησιμοποιήσω σάπια φύλλα όπως μοσχεύματα χόρτου, αλλά στο υγρό χειμωνιάτικο κλίμα μας, το αποτέλεσμα θα ήταν ο γυμνοσάλιαγκος Αρμαγεδδώνας!

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε μεγάλες ποσότητες κομπόστ, τότε ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά στο χώμα σας το χειμώνα είναι να χρησιμοποιήσετε χυτά σκουληκιών. Σκεφτείτε τα σαν εξαιρετικά ισχυρές μικρές βόμβες κομποστοποίησης, γεμάτες με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο κήπος σας!

Dr. Verm’s Premium Worm Castings – Organic Soil Builder and Fertilizer (2 LB)

Οργανικό δομικό εδάφους που ρυθμίζει φυσικά το χώμα ή το μείγμα γλάστρας σας. Κατάλληλο για βιολογική κηπουρική και γεωργία.

Τα χυτά γαιοσκώληκα προάγουν τη δύναμη και το σθένος στα φυτά σας και ενθαρρύνουν μια ισχυρή άμυνα των φυτών.

Είναι γεμάτος με ωφέλιμα μικρόβια που βοηθούν στη διάθεση των θρεπτικών συστατικών στα φυτά σας.

Αμαζόνα

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 12:34 π.μ. GMT

Πρέπει να καλύψετε το χώμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

Πολλοί άνθρωποι πανικοβάλλονται όταν βλέπουν γυμνό χώμα και νιώθουν την επιθυμία να το καλύψουν! Είναι όμως αυτό απαραίτητο;

Αν και δεν είναι απαραίτητο να καλύψετε το χώμα σας το χειμώνα, είναι γενικά καλύτερο να μην έχετε καθόλου «γυμνό» χώμα. Η κάλυψη του εδάφους σας με σάπια φύλλα, καλλιέργειες κάλυψης ή άλλο υλικό το προστατεύει από τη διάβρωση, το ηλιακό έγκαυμα, τον παγετό – τους μικροοργανισμούς στο χώμα σας ευχαριστούμε!

Η κάλυψη του εδάφους σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης ζιζανίων – νικάει το τράβηγμα των ζιζανίων με το χέρι!

Ένας άλλος λόγος που σε μερικούς ανθρώπους αρέσει να καλύπτουν το έδαφος κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι η προστασία του εδάφους και η διατήρηση των θρεπτικών συστατικών. Εάν είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε έντονες βροχοπτώσεις ή ισχυρούς ανέμους, η κάλυψη του εδάφους θα αποτρέψει τη διάβρωση του πολύτιμου φυτικού εδάφους σας.

Πρέπει να καλύψω τα κρεβάτια του κήπου μου το χειμώνα;

Το να καλύψετε το χώμα σας το χειμώνα είναι επίσης μια καλή ιδέα εάν έχετε προσθέσει ένα κάλυμμα από σάπια φύλλα στα κρεβάτια του κήπου σας. Αυτό θα αφήσει τα ζωύφια και τα σκουλήκια στην ησυχία τους να φύγουν στο χώμα σας, χωρίς αυτά τα ενοχλητικά πουλιά να σκορπίσουν το υπέροχο λίπαμά σας παντού!

Ένα κάλυμμα πάνω από ένα κρεβάτι κήπου θα κρατήσει επίσης το χώμα πιο ζεστό και θα το προστατεύσει από τον παγετό. Οι μικροσκοπικοί σας μικροοργανισμοί θα λειτουργούν ευχάριστα υπό την κάλυψη όλο το χειμώνα, έτοιμοι να σας δώσουν όμορφο χώμα χωρίς ζιζάνια την άνοιξη!

Έχετε κάποιες συμβουλές χειμερινής κηπουρικής; Τι σου αρέσει να προσθέτεις στο χώμα σου; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!