Πόσο ζυγίζει ένα δέμα σανού [It Depends!]

81

Τα δέματα σανού διατίθενται σε μεγάλες τετράγωνες μπάλες, μικρές τετράγωνες μπάλες και στρογγυλές μπάλες.

Το μικρότερο βάρος είναι λιγότερο από 45 κιλάκαι τα μεγαλύτερα ζυγίζουν πάνω από έναν τόνο!

Έτσι το βάρος των δεμάτων σανού ποικίλλει. Μεγάλη ώρα! Δεμάτια σανού χόρτου είναι ελαφρύτερα και πιο αδύνατα από άλλα χόρτα. Τα δέματα σανού μηδικής είναι βαρύτερα.

Επίσης – δεν υπάρχει δέμα σανού κανονικού μεγέθους. Το μέγεθος εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες. Τι είδους δέμα σανού είναι; Είναι μικρό τετράγωνο, τρίχορδο, στρογγυλό δέμα, α τρεις-τρεις, τρία επί τέσσεραή ένα από τα μεγάλα αγόρια, α τέσσερα επί τέσσερα?

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Τι υπάρχει μέσα στο δέμα σανού; Είναι άχυρο, γρασίδι, μηδική πρώτης κοπής, δεύτερης κοπής ή τρίτης κοπής;

Και τέλος, ίσως η πιο κρίσιμη σκέψη από όλες, τουλάχιστον με μικρές τετράγωνες μπάλες που στοιβάζετε με το χέρι.

Πότε μαζεύεις το δέμα; Είναι σίγουρο ότι είναι πολύ πιο βαρύ στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας Ιουλίου από ό,τι όταν σηκώσατε το πρώτο λίγο πριν ο ήλιος σκάσει στον ανατολικό ορίζοντα νωρίς το πρωί.

Έχοντας αυτές τις ιδέες στο μυαλό – ας δούμε μερικά από τα ζωτικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πόσο ζυγίζουν τα δέματα σανού.

Εμείς;

My Hay Weighting History

παχιά δέματα σανού συγκομίζονται και κυλίονται
Ποτέ δεν ξέρεις πόσο ζυγίζει σίγουρα το δέμα σανού μέχρι να το δεις με τα μάτια σου. Ούτε ο αγρότης μπορεί να ξέρει το σωστό βάρος – εκτός και αν πετάξει το δέμα σανού σε μια ζυγαριά!

Είμαι γύρω από δέματα σανού για πολύ καιρό, και η πλάτη μου μπορεί να πιστοποιήσει αυτή την εμπειρία.

(Ωχ!)

Ο μπαμπάς μου είχε ένα Δεματοποιητής συρμάτινων ελαστικών International Harvester όταν στο γυμνάσιο. Αγόρασε ένα βαγόνι με δέματα όταν πήγα στο κολέγιο. Σοφή επιλογή από την πλευρά του! Αυτά τα μικρά τετράγωνα δέματα ήταν βαριά.

Οι δεματοποιητές συρμάτινων ελαστικών είναι κάτι σπάνιο στις μέρες μας με το υψηλό κόστος του χάλυβα. Ο πολυεστερικός σπάγκος και το σιζάλ έχουν αντικαταστήσει τα χορτοδετικά ελαστικών!

Θα μπορούσατε να ρυθμίσετε την ένταση σε μια χορτοδετική δεματοποιία τόσο ψηλά που θα έκανε καρφίτσες διάτμησης σαν ποπ κορν.

Όμως έφτιαξαν πολύ σκληρά, πολύ βαριά, εύκολα στη στοίβα δέματα σανού.

Είναι εύκολο να στοιβάζετε, όχι εύκολο να το σηκώνετε.

Μια χορτοδετική συρμάτινη δεματοποίηση μπορεί να βγει Τετράγωνες μπάλες 110 λιβρών όλο το πρωί μέχρι να στεγνώσει η δροσιά στο χωράφι και έπρεπε να κλείσεις.

Μια χορτοδετική συρμάτινη δεματοποίηση μπορεί να βγει Τετράγωνες μπάλες 110 λιβρών όλο το πρωί μέχρι να στεγνώσει η δροσιά στο χωράφι και έπρεπε να κλείσεις.

Διαβάστε περισσότερα – Πόσο σανό χρειάζονται οι αγελάδες κατά τη διάρκεια του κρύου χειμώνα; Τόσο πολύ!

Μπάλες σανού κατά βάρος

δέματα ξηρού σανού που αναπαύονται στην αποθήκευση
Η αποθήκευση δεμάτων σανού σε εξωτερικούς χώρους έχει ως αποτέλεσμα την αβέβαιη απώλεια φυσικής ύλης. Με άλλα λόγια – τα δέματά σας μπορεί να χάσουν βάρος μετά από μακροχρόνια αποθήκευση. Μεταβλητές όπως η βροχή, το χιόνι, ο παγετός, η υγρασία, η κάλυψη του εδάφους, η υγρασία σανού και η απόσταση επηρεάζουν τη συνολική ποσότητα απώλειας δεμάτων σανού.

Ας αναλύσουμε μια μεγάλη ποικιλία από μπάλες σανού και στυλ συσκευασίας.

Θα συλλέξουμε επίσης μεταβλητές που βοηθούν στον προσδιορισμό του βάρους διαφορετικών τύπων δεμάτων σανού.

Ετοιμος?

Ας ξεκινήσουμε!

Μικρά τετράγωνα μπάλες

Στη σύγχρονη εποχή του πολυεστέρα και του σιζάλ, τα μικρά τετράγωνα δέματα μπορούν να ζυγίζουν από 45 λίβρες για ελαφρύ σανό χόρτου προς την Μπάτια μηδικής τρίτης κοπής 85 λιβρών.

Πόσο ζυγίζει ένα τετράγωνο δέμα σανού είναι όλα στο ρύθμιση έντασης!

Όσο μεγαλύτερη είναι η πίεση, τόσο πιο βαριά είναι η μπάλα.

Θα σπάσετε πολλά, θα σπάσετε καρφίτσες ψαλίδας στον σφόνδυλο και περιστασιακά στην αλυσίδα χρονισμού του χορτοδετικού σας όταν ρυθμίσετε την ένταση πολύ ψηλά ή χτυπήσετε σε μια μάζα βρεγμένου σανού.

Στις καουμπόισσες αρέσει το ελαφρύ γρασίδι σε μικρά τετράγωνα δέματα σανού. Είναι πιο εύκολο στο χειρισμό, πιο απλό στη μέτρηση με τα άλογά τους και γενικά πιο στεγνά από τα βαρύτερα συσκευασμένα δέματα.

Ο ξηρός σανός είναι εξαιρετικός σανός για άλογα. Η μούχλα και το ωίδιο προκαλούν προβλήματα με τα άλογα που δεν επηρεάζουν τα περισσότερα βοοειδή.

Τα τετράγωνα δέματα από ελαφρύ γρασίδι δεν στοιβάζονται καλά με ένα βαγόνι με δέματα.

Τι ζυγίζει ένα μικρό τετράγωνο δέμα που μπορεί να στοιβαχτεί μηχανικά; Ένα καλό μέγεθος είναι 70 έως 80 λίβρες. Είναι συμπαγείς, σφιχτές, μαζεύονται χωρίς πίεση με τον φορτωτή χορτοδεμάτων και συσκευάζονται σφιχτά σε στοίβες.

Η επιλογή μας

Garden Elements Straw Bale από Shady Creek Farm 36″

Αυτά τα 100% φυσικά, μη ΓΤΟ δέματα σανού σιταριού είναι τέλεια συστατικά για σάπια φύλλα! Κάθε δέμα είναι περίπου 36 ίντσες και περίπου 30 λίβρες. Ιδανικό για κολοκύθες, φράουλες, θάμνους και κήπους!

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

03/12/2022 12:06 π.μ. GMT

Three Strings Hay Bales – But It Is No Guitar

Το επόμενο μέγεθος είναι το τρίχορδο δέμα. Τι ζυγίζει ένα τρίχορδο δέμα; Αυτό εξαρτάται από την πίεση για άλλη μια φορά, και αν είναι γρασίδι ή μηδική.

Ζυγίζει ένα τυπικό δέμα σανού τριών χορδών μηδικής πρώτης κοπής περίπου 125 λίβρες. Δεύτερη κοπή με λίγα περισσότερα φύλλα και λίγους λιγότερους μίσχους μπορεί να ζυγίσει έως 135 λίβρεςκαι το βαρύ φυλλωμένο σανό τρίτης κοπής αιχμαλωτίζει τα λέπια περίπου 145 λίβρες.

Στρογγυλές Μπάλες

Πολλές εμπορικές δραστηριότητες χρησιμοποιούν μεγάλα στρογγυλά δέματα σανού. Τα δέματα σανού ξετυλίγονται πίσω από ένα φορτηγό ή τρακτέρ με ένα δόρυ.

Τα στρογγυλά δέματα λειτουργούν καλύτερα με χόρτο σανό ή μηδική πρώτης κοπής. Πόσο ζυγίζει ένα στρογγυλό δέμα σανού; Λοιπόν, στην περίπτωση του χόρτου, θα γέρνουν τη ζυγαριά 700 έως 900 λίρες.

Η ένταση, η πυκνότητα του γρασιδιού και η μηδική ή το τριφύλλι στο μείγμα κάνουν μεγάλη διαφορά στο συνολικό βάρος.

Το γρασίδι Timothy ή οπωρώνα κάνει σανό υψηλής ποιότητας σε μεγάλη στρογγυλή μπάλα και θεωρείται από πολλούς το καλύτερο δυνατό γρασίδι μπορείτε να ταΐσετε ζώα, ιδιαίτερα άλογα.

Μεγάλα τετράγωνα

τεράστια δέματα σανού από ένα αγρόκτημα στη Δανία
Εδώ μπορείτε να δείτε πανέμορφους κόλπους στοιβαγμένους φρέσκους από ένα αγρόκτημα στη Δανία. Διαφορετικοί αγρότες σε όλο τον κόσμο επεξεργάζονται το σανό τους σε διαφορετικά ύψη και διαστάσεις. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που είναι δύσκολο να πούμε εάν ένα δέμα σανού ζυγίζει 100 λίβρες – ή 1.000!

Τα μεγάλα τετράγωνα δέματα σανού διατίθενται σε τρεις ποικιλίες. 3x3x8, 3x4x8και 4x4x8. Αυτοί οι αριθμοί είναι όλοι σε πόδια.

3×3 Υπάρχουν Μπάλες

Τι κάνει α Ζυγίζει 3×3 δέματα σανού? Ενα καλό μείγμα από 40% χόρτο και 60% μηδική σε μια πρώτη κοπή θα ζυγίζουν 3×3 μόλις 1.000 λίρες. Ίσιο κουτί σανό τρίτης κοπής γύρνα τη ζυγαριά στα 1.100 κιλά εάν συσκευαστεί σωστά με τέλεια περιεκτικότητα σε υγρασία.

3×4 Hay Bales

ο Μπάλα 3x4x8 έχει γίνει αγαπημένο για πολλούς λόγους. Συσκευάζει πολύ σανό σε μια εύκολα μεταφερόμενη συσκευασία και στοιβάζεται εύκολα με ένα τρακτέρ.

Τι κάνει α 3x4x8 δέμα σανού ζυγίζει? Θα συζητήσουμε το βάρος σε όρους μηδικής. Ο σανός πρώτης κοπής είναι η κύρια τροφή για βοοειδή.

Υπάρχει πολλή χονδροειδής ύλη στα κοτσάνια. Όμως, πολλές πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά υπάρχουν στα φύλλα του σανού που κοπεί πρώτη φορά.

Ένα δέμα σανού 3x4x8 πρώτης κοπής μπορεί να ζυγίζει μεταξύ 1.100 και 1.400 λίβρες.

Τι κάνει α μηδική δεύτερης κοπής 3×4 δέματα σανού ζυγίζουν? Το δεύτερο κόψιμο ζυγίζει λίγο περισσότερο αφού υπάρχουν περισσότερα φύλλα και ελαφρύτεροι μίσχοι από το πρώτο. Περισσότερα φύλλα συσκευάζονται πιο σφιχτά δημιουργώντας ένα δέμα που ζυγίζει 1.150 έως 1.450 λίρες.

σανό τρίτης κοπής είναι επικίνδυνο να ταΐζετε για τα βοοειδή. είναι μια ζεστή τροφή, δηλαδή τροφοδοσία υψηλής ενέργειας. Τα βοοειδή μπορούν να φουσκώσουν σε χορτονομή τρίτης κοπής και να απαιτούν φουσκώματα μαζί με ειδικές προφυλάξεις σίτισης. (Καμία πλάκα!)

Αλλά – τι κάνει α τρίτης κοπής δέμα 3×4 ζυγίζει? Αυτά είναι τα πιο βαριά σε αυτή τη διάσταση με διαφορά, ζυγίζοντας περίπου 1.500 λίρες.

Διαβάστε περισσότερα – Ποιος είναι ο καλύτερος σανός για κατσίκες; Διαβάστε τον Οδηγό μας για το Hay Goat!

4×4 Hay Bales

πεινασμένες κατσίκες που εισβάλλουν στην αποθήκευση δεμάτων σανού
Τα ζώα σας λατρεύουν να τρώνε μπάλες μηδικής και σανού κατά τον τόνο. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να ζυγίσεις αυτά τα δέματα σανού. Φαίνεται ότι οι πεινασμένες κατσίκες έχουν ήδη καταλάβει τον έλεγχο πριν έχουμε την ευκαιρία!

ο 4x4x8 δέμα από σανό είναι το μεγαλύτερο στην αγορά. Συχνά αναφέρεται ως μπάλες ενός τόνουσυνήθως δεν έρχονται τόσο βαριά.

Τι κάνει α Βάρος 4x4x8 δέματος? Τα βάρη ποικίλλουν πολύ ανάλογα με την περιεκτικότητα σε υγρασία, το μείγμα ζιζανίων και τη συγκέντρωση της μηδικής. ΕΝΑ Μπάλα πρώτης κοπής 4×4 Έρχεται σε περίπου 1.650 λίβρες κατά μέσο όρο αλλά μπορεί να ζυγίζει έως και 100 λίβρες παραπάνω.

Ενα δεύτερο-κόψιμο 4×4 είναι συνήθως περίπου 1.800 λίρες και συσκευάζεται σε ωραία σφιχτά κομμάτια.

Οι πιο βαριές μπάλες που μπορείτε να αγοράσετε είναι δέματα τρίτης κοπής 4×4. Μπορούν να ζυγίζουν έναν τόνο ή λίγο περισσότερο. Η υψηλή συγκέντρωση των φύλλων, με λιγότερους μίσχους, συσκευάζει ένα πολύ σφιχτό δέμα.

Όσο πιο συμπαγές είναι το δέμα, τόσο πιο ελαφρύ το βάρος! (Αν και, οι σφιχτά συσκευασμένες μπάλες φαίνονται πιο πυκνές.)

Η προειδοποίηση με αυτά τα μεγάλα αγόρια είναι η χερσαία ιστιοπλοΐα Κάνετε μερικές φορές με ένα ελαφρύτερο τρακτέρ. Μπαλάκια τρίτης κοπής μπορεί ρίξτε ή κυλήστε ένα μικρότερο τρακτέρ ή σηκώστε το πίσω άκρο από το έδαφος εάν δεν έχετε συνδεδεμένα βάρη τρακτέρ.

Μετά το μικρά δέματα και το μπάλες τριών χορδώνεάν έχετε ένα καπέλο μεγέθους δύο και ένα πουκάμισο νούμερο 50όλα τα άλλα εξαρτώνται από τα μηχανήματα για στοίβαξη, μετακίνηση και τροφοδοσία.

Ο σανός είναι το μεγαλύτερο εμπόρευμα για τη διατροφή των ζώων, αλλά μπορεί να ποικίλλει σε μέγεθος – ειδικά σε βάρος.

Η επιλογή μας

Ο καλύτερος παππούς Timothy Hay Mini Bale, 10 λίβρες

Οι φίλοι των ζώων σας πεινάνε; Αυτά τα δέματα σανού Timothy των 10 κιλών έχουν τόνους φυτικών ινών και χαμηλής πρωτεΐνης – ιδανικά για την πέψη! Ιδανικό για φαγητό με ζώα – χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

03/12/2022 10:24 π.μ. GMT

Ζυγίζοντας μπάλες σανού – Ένα καλαμάκι τη φορά!

Γνωρίζουμε ότι το ζύγισμα των δεμάτων σανού είναι πολλή δουλειά.

Είναι επίσης δύσκολο να γνωρίζεις πόσο θα ζυγίζει το δέμα σου χωρίς να το πετάξεις μόνος σου στη ζυγαριά.

Εάν έχετε ερωτήσεις, σχόλια ή συμβουλές σχετικά με το βάρος του δέματος σανού – μοιραστείτε τις!

(Τι είναι το μέσο βάρος ενός δέματος σανού στο σπίτι σας; Παρακαλώ ενημερώστε μας!)

Μας αρέσει να ακούμε τις γνώσεις σας και να περνάμε όλη την ημέρα σκεπτόμενοι αυτά τα πράγματα.

Ευχαριστώ και πάλι για την ανάγνωση – να έχετε μια υπέροχη μέρα!

Διαβάστε περισσότερα – Δείτε πώς να διατηρήσετε τα κοτόπουλα σας ζεστά τον χειμώνα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!