Πόσο διαρκούν τα φρέσκα αυγά στη φάρμα και πώς να αποθηκεύσετε το αυγό σας

72
Πόσο διαρκούν τα φρέσκα αυγά στη φάρμα και πώς να αποθηκεύσετε το αυγό σας

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχετε μια σταθερή προμήθεια φρέσκων αυγών από το δικό σας κοπάδι κότες. Εάν οι κότες σας παράγουν περισσότερα αυγά από όσα μπορεί να φάει η οικογένειά σας καθημερινά, θα αρχίσετε γρήγορα να συσσωρεύετε αυγά.

Ίσως αναρωτιέστε: Πόσο διαρκούν τα φρέσκα αυγά φάρμας και πώς πρέπει να τα αποθηκεύετε;

Τα φρέσκα αυγά εκτροφής μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου για δύο εβδομάδες έως ένα μήνα εάν είναι άπλυτα. Μετά από αυτό, πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο.

Εάν τα φρεσκογεννημένα αυγά βρίσκονται στο ψυγείο, μπορούν να αποθηκευτούν για τρεις μήνες ή έως και έξι μήνες σε αεροστεγές δοχείο.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Ενώ τα φρέσκα αυγά φάρμας σίγουρα έχουν την καλύτερη γεύση μέσα σε δύο εβδομάδες από τη συγκομιδή τους, μπορούν να αποθηκευτούν για εκπληκτικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εκμάθηση καλών δεξιοτήτων χειρισμού και αποθήκευσης αυγών είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι τα φρέσκα αυγά της φάρμας σας διατηρούνται για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τι να κάνετε με τα φρέσκα αυγά όταν τα πάρετε

φρέσκα αυγά φάρμας άπλυτα
Εάν διατηρείτε το κοτέτσι σας καθαρό και τακτοποιημένο, δεν χρειάζεται να πλένετε φρέσκα αυγά φάρμας!

Εάν διατηρείτε ένα τακτοποιημένο, καθαρό κοτέτσι, ώστε τα αυγά να είναι απαλλαγμένα από λάσπη και λάσπη όταν τα μαζεύετε, δεν θα χρειαστεί να πλύνετε τα αυγά σας. Εκτός αν τα αυγά είναι ακάθαρτοςείναι καλύτερα να μην τα πλύνετε.

Εάν πρέπει να πλύνετε τα αυγά, ξεπλύντε τα χλιαρό νερόκαι χρήση σαπούνι χωρίς άρωμα εάν είναι απαραίτητο να τρίψτε απαλά είναι απαλλαγμένα από βρωμιά ή περιττώματα.

Είτε προμηθευτείτε τα αυγά σας από μια αγορά αγροτών είτε από φίλο ή μέλος της οικογένειας με ένα παραγωγικό κοπάδι στην αυλή, θα θέλετε να αποθηκεύσετε τα αυγά σας στο ψυγείο για να διασφαλιστεί ότι διατηρούν τη μέγιστη φρεσκάδα και γεύση.

Ωστόσο, επειδή τα φρέσκα αυγά της φάρμας είναι γενικά άπλυτα, τους άνθιση ή επιδερμίδα – ένα αόρατο στρώμα που σφραγίζει το αυγό από το οξυγόνο και τα βακτήρια – τα προστατεύει. Επομένως, μπορούν επίσης να αποθηκευτούν με ασφάλεια στον πάγκο σε θερμοκρασία δωματίου.

Πόσο καιρό μπορείτε να αποθηκεύσετε φρέσκα αυγά στον πάγκο

Τα φρέσκα αυγά εκτροφής δεν φέρουν ημερομηνία λήξης όπως αυτά που αγοράζονται από το κατάστημα, επομένως μπορεί να αναρωτιέστε πόσο καιρό παραμένουν φρέσκα και ασφαλή για κατανάλωση.

Η απάντηση είναι περισσότερο από όσο νομίζετε!

Ένα αυγό μπορεί να αποθηκευτεί στον πάγκο ή στο ντουλάπι σε θερμοκρασία δωματίου για έως και ένα μήνα. Μπορεί ακόμη και να είναι ασφαλές για κατανάλωση μετά από αυτό, αλλά θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ φρεσκάδας μόνο και μόνο για να είστε στην ασφαλή πλευρά.

Πόσο καιρό να αποθηκεύσετε τα φρέσκα αυγά στο ψυγείο

φάρμα φρέσκα αυγά στο ψυγείο
Μπορείτε να διατηρήσετε τα φρέσκα αυγά της φάρμας σας στο ψυγείο για 3-6 μήνες. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα αυγά σας φρέσκα αν τα πλύνατε.

Το να διατηρούμε τα αυγά δροσερά στο ψυγείο βοηθάει διατηρούν την ποιότητά τους και επιτρέπει την αποθήκευσή τους για επτά φορές περισσότερο.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τα φρέσκα αυγά στο ψυγείο για τρεις έως έξι μήνες.

Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι διατηρούν τα αυγά στο ψυγείο για οκτώ μήνες ή και ένα χρόνο, αλλά αυτό δεν συνιστάται. Εάν έχετε χάσει την αίσθηση του πόσο καιρό έχουν μείνει τα αυγά στο ψυγείο, απλώς κάντε μια δοκιμή φρεσκάδας αυγών.

Αποθηκεύστε τα σε χαρτοκιβώτιο ή σφραγισμένο δοχείο για να αποτρέψετε τη μόλυνση των αυγών με άλλες μυρωδιές ή γεύσεις από το ψυγείο (όπως σκόρδο και κρεμμύδι, ακαθάριστο!).

Πώς να δοκιμάσετε εάν ένα αυγό είναι ακόμα καλό – Το τεστ φρεσκάδας αυγών

τεστ φρεσκάδας αυγών
Ελέγξτε εάν ένα αυγό είναι ακόμα καλό με το τεστ φρεσκάδας αυγών!

Όταν οι κότες γεννούν πολλά αυγά, μπορεί να είναι εύκολο να χάσετε την ηλικία τους. Ένα καλό κόλπο είναι να γράψτε την ημερομηνία συγκομιδής στο κέλυφος με ένα μολύβι εάν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε τα αυγά σας.

Ευτυχώς, είναι γρήγορο και εύκολο να ελέγξετε εάν ένα αυγό είναι ακόμα καλό για κατανάλωση ή όχι. Δεν υπάρχει λόγος να μάθετε την απάντηση δύσοσμος τρόπος!

Απλώς γεμίστε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ με νερό, τοποθετήστε το εν λόγω αυγό στο νερό απαλά και δείτε αν βυθίζεται ή επιπλέει.

  • Αν το αυγό επιπλέειείναι δεν είναι πλέον καλό να φάω.
  • Αν το αυγό νεροχύτες και βρίσκεται οριζόντια στο πλάι, είναι τέλεια καλό να φας.
  • Αν αυτο νεροχύτες αλλά παραμένει ευθεία, πρόκειται για τριών μηνών και επομένως πρέπει να καταναλωθεί σύντομα

Αυτό συμβαίνει γιατί τα φρεσκογεννημένα αυγά δεν έχουν φούσκα αέρα μέσα. Καθώς το αυγό κρυώνει, σχηματίζεται μια φυσαλίδα μεταξύ της εσωτερικής μεμβράνης και του κελύφους, συνήθως στο φαρδύ άκρο του αυγού.

Τα τσόφλια αυγών είναι πορώδης, και με την πάροδο του χρόνου, ο κρόκος απορροφά υγρό από το λεύκωμα και η υγρασία και το αέριο διαφεύγουν μέσω των πόρων στο κέλυφος. Αυτό προκαλεί την ανάπτυξη της φυσαλίδας αέρα.

Συμβουλές για την αποθήκευση των φρέσκων αυγών της φάρμας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

  • ο βέλτιστη θερμοκρασία για την αποθήκευση των αυγών είναι 7°C ή 45°F. Η διατήρησή τους σε αυτή τη θερμοκρασία θα μεγιστοποιήσει τον χρόνο αποθήκευσης.
  • Μην πλένετε τα φρέσκα αυγά. Αφήστε την ανθοφορία να βοηθήσει στη διατήρηση της φρεσκάδας τους. Εάν ανησυχείτε για την υγιεινή, πλύνετε το αυγό αμέσως πριν το χρησιμοποιήσετε.
  • Διατηρώντας ένα καθαρό κοτέτσιμε φρέσκα απορρίμματα κλινοστρωμνής που προστίθενται τακτικά στις περιοχές φωλεοποίησης, βοηθά κρατήστε τα αυγά καθαράοπότε δεν χρειάζεται να τα πλύνετε.
  • Τα αυγά μπορεί να είναι ραγισμένο, διαχωρισμένο και αποθηκευμένο στην κατάψυξη με ασφάλεια για ένα χρόνο!

Πόσο διαρκούν τα φρέσκα αυγά της φάρμας

Το να έχετε άφθονα φρέσκα αυγά φάρμας είναι μια ευλογία, και σίγουρα θα θέλετε να τα χειριστείτε και να τα αποθηκεύσετε σωστά, ώστε να διατηρηθούν για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τα φρέσκα αυγά μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια στον πάγκο ή μέσα στο ντουλάπι για δύο έως τέσσερις εβδομάδες.

Ιδανικά, τα αυγά δεν πρέπει να πλένονται έτσι ώστε να διατηρούν την προστατευτική άνθιση ή την επιδερμίδα τους, η οποία εμποδίζει τα βακτήρια ή το οξυγόνο να εισχωρήσουν μέσα στο αυγό μέσω των πόρων στο κέλυφος.

Τα αυγά διατηρούν καλύτερα τη γεύση και τη συνοχή τους όταν αποθηκεύονται σε ψυγείο. Ένα άλλο πλεονέκτημα της αποθήκευσης τους στο ψυγείο είναι ότι μπορούν να διατηρηθούν για πολύ περισσότερο – μέχρι έξι μήνες!

Βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε τακτικά νέα απορρίμματα κλινοστρωμνής στο κοτέτσι και καθαρίζετε τα περιττώματα από τις περιοχές φωλιάς, έτσι ώστε τα αυγά να μην κολλάνε ποτέ.

Εάν πρέπει να πλύνετε τα αυγά, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να ξεπλύνετε και τρίψτε απαλά τα υπολείμματα από το κέλυφος. Χρησιμοποιήστε σαπούνι χωρίς άρωμα εάν χρειάζεται. Χρησιμοποιήστε πλυμένα αυγά μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες, καθώς δεν διατηρούνται τόσο καλά όσο τα άπλυτα αυγά.

Συχνές ερωτήσεις για φρέσκα αυγά φάρμας

Πόροι