Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αναπτυχθεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο;

75

Έχετε μπει ποτέ στον πειρασμό να μεγαλώσετε το δικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο και αναρωτηθήκατε πόσος χρόνος χρειάζεται; Ή μήπως σκέφτεστε ότι θα μπορούσατε να ξεκινήσετε μια μικρή φάρμα χριστουγεννιάτικων δέντρων;

Εάν έχετε να διαθέσετε γη, τότε η καλλιέργεια χριστουγεννιάτικων δέντρων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση.

Τα δέντρα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τις εορταστικές μας διακοσμήσεις είναι συνήθως μια ταχέως αναπτυσσόμενη ποικιλία, αλλά ακόμη και το δέντρο με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη θα χρειαστεί χρόνο πριν γίνει αρκετά μεγάλο για χρήση.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μεγαλώσει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη χριστουγεννιάτικων δέντρων και κάθε ποικιλία έχει διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης. Το αργά αναπτυσσόμενο Balsam Fire μεγαλώνει 12″ ετησίως, ενώ το ταχέως αναπτυσσόμενο Leyland Cypress μπορεί να μεγαλώσει πάνω από 24″ κάθε χρόνο. Υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μερικά χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορούν να μεγαλώσουν 4 πόδια κάθε χρόνο.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Το πόσο γρήγορα μεγαλώνει το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας εξαρτάται από το στάδιο στο οποίο το αγοράζετε. Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν πολλά στάδια ανάπτυξης. το στάδιο του σπόρου (το οποίο είναι αργό), στη συνέχεια μια έκρηξη ανάπτυξης (από το δενδρύλλιο) και στη συνέχεια ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνεται ξανά όταν φτάσει στο ώριμο ύψος.

Να γνωρίζετε ότι πολλές ποικιλίες χριστουγεννιάτικων δέντρων μεγαλώνουν σε μεγάλο ύψος, έτσι θα δείτε σημαντική ανάπτυξη για αρκετά χρόνια. Μπορούν να διαμορφωθούν με το κλάδεμα, σε κάποιο βαθμό, αλλά μπορεί να χάσετε αυτή την παραδοσιακή «όψη του χριστουγεννιάτικου δέντρου» εάν χρειαστεί να κλαδέψετε την κορυφή.

Μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης του δέντρου αγοράζοντας ένα δενδρύλλιο, σε σύγκριση με την καλλιέργεια του από σπόρους.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις διαφορετικές ποικιλίες χριστουγεννιάτικων δέντρων και πόσο χρόνο χρειάζονται για να αναπτυχθούν.

Πόσο χρόνο χρειάζονται για να αναπτυχθούν διαφορετικοί τύποι χριστουγεννιάτικων δέντρων;

νεαρά χριστουγεννιάτικα δέντρα έτοιμα να φυτευτούν στον κήπο
Κοιτάξτε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που είναι εγγενή στην περιοχή σας, αν είναι δυνατόν. Είναι οι ποικιλίες που θα προσαρμοστούν καλύτερα στο κλίμα σας και θα αναπτυχθούν πιο γρήγορα!

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι διαφορετικοί τύποι δέντρων μεγαλώνουν με διαφορετικές ταχύτητες! Και στις μέρες μας μπαίνουν χριστουγεννιάτικα δέντρα πολλές διαφορετικές ποικιλίεςόλα με συγκεκριμένα επιθυμητά χαρακτηριστικά.

Κάθε ποικιλία δέντρων έχει πολύ συγκεκριμένες συνθήκες ανάπτυξης στις οποίες θα ευδοκιμήσει. ένα δέντρο που φυτεύεται σε λάθος μέρος δεν θα αναπτυχθεί με τον βέλτιστο ρυθμό.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο συνηθισμένα είδη χριστουγεννιάτικων δέντρων και ας μάθουμε πόσο χρόνο χρειάζονται για να μεγαλώσουν!

Βάλσαμο Έλατο

φύλλωμα έλατου βάλσαμου
Όμορφο φύλλωμα της ελάτης βάλσαμου.

Αυτό το δέντρο καλλιεργείται πιο συχνά σε περιοχές με ψυχρότερους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια, όπως οι ανατολικές ΗΠΑ

Το βάλσαμο έλατο είναι ένα από τα τα πιο εύκολα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην καλλιέργειακαθώς απαιτούν λίγη συντήρηση για να έχουν τέλεια εμφάνιση.

Ρυθμός ανάπτυξης – Αργή 12 ίντσες το χρόνο

Ντάγκλας Φιρ

έλατο douglas
Το μεγάλο Douglas Fir, ιθαγενές στη Δυτική Βόρεια Αμερική.

Το έλατο Douglas προτιμά ένα πιο ήπιο κλίμα από το έλατο Balsam και είναι δημοφιλές στις βορειοδυτικές ΗΠΑ

Αυτή η ποικιλία είναι ιδιαίτερα καλή για κρατώντας τις βελόνες του μετά το κόψιμο, αποφεύγοντας την επίφοβη πτώση της βελόνας! Έχει επίσης φυσικά κωνικό σχήμα και χρειάζεται λίγη συντήρηση.

Το έλατο Douglas είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους αγοραστές του χριστουγεννιάτικου δέντρου, καθώς έχει βαθύ μπλε-πράσινο χρώμα και πυκνές βελόνες. Διαθέτει επίσης το κλασικό άρωμα χριστουγεννιάτικου δέντρου που όλοι λατρεύουμε!

Ρυθμός ανάπτυξης – Μεσαίο; 13 έως 24 ίντσες το χρόνο

Scotch Pine

pinus sylvestris scotch πεύκο
Πεύκη Πεύκη (Pinus sylvestris)

Η πεύκη έχει βαθιές ρίζες, γεγονός που την καθιστά ικανή να ευδοκιμήσει σε περιοχές επιρρεπείς στην ξηρασία. Ωστόσο, χρειάζεται τακτικό κούρεμα, καθώς κανονικά δεν θα αναπτυχθεί σε φυσικό σχήμα κώνου.

Το καλύτερο πράγμα για το πεύκο είναι ότι κρέμεται στις βελόνες του για πολλή ώρα, ακόμα και χωρίς νερό.

Ρυθμός ανάπτυξης – Μεσαίο; 12 έως 24 ίντσες το χρόνο

Leyland Cypress

χριστουγεννιάτικα δέντρα κυπαρισσιού Λέιλαντ

Αυτό το άσπρο δέντρο καλλιεργείται συνήθως στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ Το κυπαρίσσι Leyland είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενη ποικιλία χριστουγεννιάτικου δέντρουμε τα νεαρά δενδρύλλια να εκτοξεύονται κατά 3 έως 4 πόδια ετησίως στις κατάλληλες συνθήκες.

Ρυθμός ανάπτυξης – Γρήγορα πάνω από 24 ίντσες το χρόνο

Συμβουλές για την καλύτερη ποικιλία χριστουγεννιάτικων δέντρων

Αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τους τύπους χριστουγεννιάτικων δέντρων – μόνο στις ΗΠΑ, υπάρχουν περισσότερα από 35 είδη χριστουγεννιάτικων δέντρων που καλλιεργούνται συνήθως!

Για να δείτε ποιος τύπος θα αναπτυχθεί καλύτερα στην περιοχή και το κλίμα σας, αξίζει να ρωτήσετε γύρω σας για να δείτε τι καλλιεργούν άλλοι αγρότες και οικοδεσπότες.

Τα δενδρύλλια μπορεί να είναι αρκετά ακριβά, καθώς υπάρχει μεγάλη χρονική δέσμευση όταν αποφασίζετε να διαθέσετε ένα κομμάτι γης για δέντρα. Είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε τη σωστή ποικιλία στην αρχή για να δώσετε στα δέντρα σας την καλύτερη δυνατή ευκαιρία να ευδοκιμήσουν.

Όπως μπορείτε να δείτε, πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το χρόνο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να επιλέξετε τον σωστό τύπο δέντρου για τον τύπο του εδάφους και το κλίμα σας. Δεν υπάρχει νόημα να περιμένουμε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο κυπαρίσσι Leyland να ευδοκιμήσει σε ένα κρύο κλίμα και ένα έλατο Balsam δεν θα σας ευχαριστήσει που φυτεύτηκε σε μια ζεστή περιοχή.

Συχνές ερωτήσεις για το ρυθμό ανάπτυξης του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Αν σκέφτεστε να καλλιεργήσετε χριστουγεννιάτικα δέντρα, είμαστε σίγουροι ότι έχετε πολλές ερωτήσεις! Εδώ είναι ο οδηγός μας για το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και όλα τα άλλα που μπορεί να θέλετε να μάθετε.

Καλλιεργείτε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα δέντρα; Τι είδους ρυθμό ανάπτυξης έχετε δει; Ποια είναι η αγαπημένη σας ποικιλία χριστουγεννιάτικου δέντρου; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια χριστουγεννιάτικων δέντρων, είτε για εσάς είτε ως εμπορική φάρμα χριστουγεννιάτικων δέντρων; Δείτε αυτό το υπέροχο βιβλίο παρακάτω!

Κορυφαία επιλογή

Καλλιέργεια χριστουγεννιάτικων δέντρων για ευχαρίστηση και κέρδος

Χριστουγεννιάτικα δέντρα για την ευχαρίστηση και το κέρδος είναι για όποιον απολαμβάνει να είναι και να εργάζεται σε εξωτερικούς χώρους και αναζητά ένα κερδοφόρο χόμπι ή μια μικρή επιχείρηση.

ΕλαφριάΟ Robert Wray ενημέρωσε αυτήν την τέταρτη έκδοση για να περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες τεχνικές και εργαλεία για τη συγκομιδή δέντρων, νέες μεθόδους μεταφοράς, τα πιο πρόσφατα δεδομένα για τα ζιζανιοκτόνα και συμβουλές για το πώς να διευθύνετε μια επιχείρηση χριστουγεννιάτικων δέντρων σήμερα.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 12:21 π.μ. GMT