Πρόσληψη μαθημάτων από τον Λευκό Οίκο

88
Πρόσληψη μαθημάτων από τον Λευκό Οίκο

Μαθήματα πρόσληψης

Μπορείς να προσληφθείς για μια δουλειά για την οποία δεν έχεις τα προσόντα;

Σίγουρα, μπορεί να συμβεί, αλλά δεν είναι εύκολο.

Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να κάνουν κάτι διαφορετικό και να πηδήξουν σε μια διαφορετική καριέρα. Για να κάνετε αυτό το άλμα, πρέπει να αποδείξετε ότι κατά κάποιο τρόπο η προηγούμενη εμπειρία σας σας επιτρέπει να εκτελέσετε τη νέα δουλειά. Οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας συνιστούν την επισήμανση «μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων» – πράγματα όπως η επικοινωνία, η επίλυση προβλημάτων και άλλες γενικές δεξιότητες για τη σύνδεση των ικανοτήτων με τις απαιτήσεις της νέας εργασίας.

Ακολουθούν τρεις απλές ερωτήσεις που κάνουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων/HR/εργοδότες για να φιλτράρουν τους υποψηφίους εργασίας:

 • Μπορεί να κάνει τη δουλειά; (εμπειρία/δεξιότητες)
 • Θέλει να κάνει τη δουλειά; (κίνητρο)
 • Μπορώ να δω τον εαυτό μου να δουλεύει μαζί του/της; (πολιτισμική προσαρμογή)

Οποιοσδήποτε υποψήφιος εξετάζει γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη και ότι η πρόσληψη δεν είναι ακριβής επιστήμη. Κατώτατη γραμμή… η ποιότητα της πρόσληψης είναι η πιο σημαντική μέτρηση πρόσληψης.

Αυτό που είδαμε πρόσφατα από τον Λευκό Οίκο σας κάνει να αναρωτιέστε ποιος παίρνει τις αποφάσεις πρόσληψης.

Χρειάζεται χρόνος για να τεθούν σε λειτουργία τα πράγματα και να εφαρμοστούν επιτυχώς οι αλλαγές. Θα παρακολουθήσω, θα μάθω και θα περιμένω. Τι γίνεται με εσάς; Εν τω μεταξύ, εδώ είναι μαθήματα που μπορούμε όλοι να μάθουμε από τις πρόσφατες αποφάσεις πρόσληψης του Λευκού Οίκου.

Ξεκίνησε στην κορυφή

Η επιλογή ενός νέου Διευθύνοντος Συμβούλου για την εφαρμογή της αλλαγής σε έναν οργανισμό συμβαίνει αρκετά τακτικά. Αλλά εδώ είναι η διαφορά. Ο υποψήφιος Διευθύνων Σύμβουλος που θα επιλεγεί έχει σχετική εργασιακή εμπειρία είτε στην εργασία είτε στον κλάδο. Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος Διευθύνων Σύμβουλος έχει εφαρμόσει την αλλαγή – κάτι που δεν είναι ποτέ εύκολο να γίνει.

Εκλέξαμε κάποιον που είναι δήθεν έξυπνος επιχειρηματίας. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναπτύξει την επιχείρησή του και τον προσωπικό του πλούτο μέσω της ανάπτυξης ακινήτων και μιας σειράς άλλων δευτερευουσών επιχειρήσεων. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αυτό μπορεί να μην ταίριαζε καλά. Πρώτον, ο Πρόεδρος ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών που ξεκίνησε ο ίδιος και η οικογένειά του. Στη συνέχεια, δεν ήταν Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας που αναφερόταν στους μετόχους. Και τέλος, η κυβέρνηση δεν λειτουργεί σαν επιχείρηση. Δεν είχε σχεδιαστεί για να. Η κυβέρνησή μας λειτουργεί με το δικό της σύνολο κανόνων και πολιτικών, πολλοί από τους οποίους ορίζονται στο Σύνταγμα και δεν αλλάζουν εύκολα.

Ανεπαρκής και ανεπαρκής εξοπλισμός

Ορισμένες εργασίες έχουν κανόνες ή διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται. Χωρίς την κατανόηση αυτών των κανόνων, θα είναι δύσκολο να εκτελεστεί σωστά η εργασία. Μόλις είδατε τι μπορεί να συμβεί όταν κάποιος χωρίς προηγούμενη εμπειρία επικοινωνίας προσλαμβάνεται για έναν ρόλο που απαιτεί τέτοιες γνώσεις. Μερικές φορές οι μεταβιβάσιμες δεξιότητες απλώς δεν αρκούν. Αυτός είναι ο λόγος που οι εργοδότες φοβούνται τόσο πολύ να προσλάβουν κάποιον χωρίς σχετική εμπειρία.

Βασίζεται σε ποιους γνωρίζετε

Όπως λέει και η παροιμία, δεν είναι αυτό που ξέρεις, είναι ποιον ξέρεις (και ποιος σε ξέρει).

Εάν δεν έχετε τα προσόντα για μια θέση εργασίας, ένας τρόπος για να παρακάμψετε το σύστημα παρακολούθησης αιτούντων και να προχωρήσετε στη φάση της συνέντευξης είναι να συναντήσετε άτομα που εργάζονται εντός του οργανισμού. Αυτό σίγουρα φαίνεται ότι λειτούργησε για ορισμένες πρόσφατες προσλήψεις στον Λευκό Οίκο.

Πραγματοποιείτε πάντα διεξοδικούς ελέγχους ιστορικού

Οι πολιτικές Ανθρώπινου Δυναμικού συνήθως απαιτούν έλεγχο ιστορικού για έναν εκκρεμή υποψήφιο για εργασία και ομιλία με πολλές αναφορές. Υπάρχει καλός λόγος για αυτά τα βήματα. Αυτός ο έλεγχος είναι ένας τρόπος για να αποκαλύψετε τυχόν σκελετούς που μπορεί να υπάρχουν στην ντουλάπα του υποψηφίου.

Όταν ξεκινάς μια νέα δουλειά…

Εάν ξεκινάτε μια νέα δουλειά, θέλετε μια προαγωγή ή απλά θέλετε να διατηρήσετε τη δουλειά που έχετε αυτήν τη στιγμή, ακολουθούν τα μαθήματα που μπορείτε να μάθετε από τον Λευκό Οίκο φέτος:

 • Αντιμετωπίστε τους πάντες με σεβασμό.
 • Γνωρίστε τους κανόνες του παιχνιδιού και πότε να τους παραβιάσετε.
 • Χτίστε εμπιστοσύνη με το να είστε ειλικρινείς.
 • Γίνετε πηγή έμπνευσης και θετικότητας.
 • Μην πυροβολείτε από το ισχίο.
 • Ακούστε προσεκτικά.
 • Μην τα καταφέρνετε με φόβο και εκφοβισμό.
 • Αποφύγετε τη χρήση βωμολοχιών.