Προσθέτει αξία στο σπίτι σας μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού; (Οι ειδικοί αποκαλύπτουν την αλήθεια)

61
Προσθέτει αξία στο σπίτι σας μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού;  (Οι ειδικοί αποκαλύπτουν την αλήθεια)

Οι γεννήτριες ολόκληρων κατοικιών είναι ακριβές στην εγκατάσταση. Είναι απίστευτα χρήσιμα κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος, αλλά μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού προσθέτει αξία στο σπίτι σας όταν έρθει η ώρα να πουλήσετε;

Μίλησα με αρκετούς εμπειρογνώμονες σε ακίνητα και παραγωγούς για να πάρω τις απόψεις τους. Αποδεικνύεται ότι η απάντηση στην ερώτησή μας είναι πιο προσωπική από ό,τι θα περίμενε κανείς και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τοποθεσία του ακινήτου και από το αν οι αγοραστές σας εκτιμούν την αξία και την ευκολία μιας γεννήτριας ολόκληρου σπιτιού.

Για τους αγοραστές που αντιμετώπισαν παρατεταμένες διακοπές ρεύματος (όπως εμείς κατά τη διάρκεια της πλημμύρας δύο εβδομάδων), μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού προσθέτει τεράστια αξία σε ένα σπίτι.

Ωστόσο…

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Φαίνεται ότι στις περισσότερες περιοχές, μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού είναι περισσότερο μπόνους. Θα ξεχωρίσει το σπίτι σας από ένα άλλο σπίτι και μπορεί να διευκολύνει την πώληση. Όταν ένας αγοραστής εξετάζει δύο σπίτια με παρόμοια αξία, το δικό σας μπορεί να ανατρέψει το υπόλοιπο λόγω της γεννήτριας σας. Εκτός από αυτό, θα διαπιστώσετε ότι δεν θα προσθέσει μεγάλη χρηματική αξία.

Με απλά λόγια:

Μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού βοηθά το σπίτι σας να πουλήσει ευκολότερα αλλά όχι απαραίτητα για περισσότερα χρήματα.

Η τιμή του Whole House Generator εξαρτάται από την τοποθεσία σας

Αυτό είναι κάτι που προέκυψε μερικές φορές. Εάν βρίσκεστε σε μια περιοχή επιρρεπή σε ανεμοστρόβιλους, καταιγίδες ή διακοπές ρεύματος, μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού μπορεί να προσθέσει αξία στο σπίτι σας.

Από την άλλη πλευρά, σε «ασφαλέστερες» περιοχές, οι αγοραστές σας μπορεί να μην δουν την αξία μιας γεννήτριας ολόκληρου σπιτιού.

Η Suzanne Pope είναι αδειούχος κτηματομεσίτης και COO του Whiterock Locators, στην ηλεκτρονική υπηρεσία τοποθεσίας διαμερισμάτων. Πούλησε ένα σπίτι με μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού στο Τέξας. Αυτή λέει:

suzanne-pope-hole-house-generator-valueΛόγω της τοποθεσίας και της ευαισθησίας των περιοχών σε ανεμοστρόβιλους και ισχυρές καταιγίδες που θα βλάψουν την ηλεκτροδότηση κατά καιρούς, ορισμένοι πιθανοί αγοραστές είδα την αξία σε αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι ήταν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό/σημείο πώλησης του σπιτιού.

Για τα περισσότερα σπίτια σε προαστιακές περιοχές, μια γεννήτρια δεν πρόκειται να προσθέσει καμία αξία. Μπορεί, ωστόσο, να είναι πιο λογικό σε ορισμένες περιοχές της χώρας που είναι επιρρεπείς σε έντονες εποχικές καιρικές συνθήκες που θα βγάλουν εκτός ρεύματος.

Μπιλ Σάμιουελ, μεσίτης ακινήτων πλήρους απασχόλησης στην περιοχή του Σικάγολαντ, συμφωνεί. Ο Bill λέει ότι, κατά τη γνώμη του, μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού το κάνει δεν προσθέτουν αξία σε ένα σπίτι στην περιοχή του Σικάγολαντ. Αυτός προσθέτει:

Bill-Samuel-hole-house-generator-valueΤο πλέγμα μας είναι αρκετά αξιόπιστο, επομένως η ανάγκη για γεννήτρια είναι πολύ ελάχιστη.

Σε άλλες περιοχές όπου το πλέγμα είναι λιγότερο αξιόπιστο, αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό. Φυσικά, η ύπαρξη αυτής της πρόσθετης δυνατότητας στο σπίτι σας σίγουρα εκτιμάται από κάθε αγοραστή.

Σε γενικές γραμμές, πρόσθετες λειτουργίες μπόνους, όπως μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού, θα βοηθήσουν το σπίτι σας να πουλήσει πιο γρήγορα, αλλά όχι απαραίτητα για περισσότερα χρήματα.

Ο Shaun Taylor προσφέρει μια ενδιαφέρουσα προοπτική. Ο Σον τρέχει Μορίτη Σαφάρις, με έδρα τη Νότια Αφρική. Συμφωνεί σε αυτό οι γεννήτριες ολόκληρου του σπιτιού προσθέτουν αξία.

Αυτό επαναλαμβάνει το γεγονός ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τοποθεσία σας. Οι πρόσφατοι αγοραστές 2 καταλυμάτων σαφάρι ήταν ενθουσιασμένοι με το ότι στην πώληση περιλαμβάνεται ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα γεννήτριας ολόκληρου σπιτιού. Ο Shaun προσθέτει:

shaun-taylor-hole-house-generator-valueΧρησιμοποιώ γεννήτριες ολόκληρου του σπιτιού στα καταλύματα από τα οποία εκτελώ σαφάρι. Είναι απολύτως απαραίτητα για μένα γιατί σήμερα πρέπει να έχουμε ρεύμα.

Προσθέτει αξία από την άποψη ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για διακοπές και επίσης ξεκινά τη διαδικασία σκέψης του να ζούμε εκτός δικτύου και πώς μπορούμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας, κάτι που δίνει μια αίσθηση άνεσης στην εποχή μας. Μπορώ να πω εκ πείρας ότι προσθέτει αξία.

Ο Shaun καθοδηγεί προσωπικά σαφάρι σε όλο το Greater Kruger Park. Η ομορφιά μιας γεννήτριας ολόκληρου σπιτιού είναι ότι μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας την ευκαιρία να ξεφύγουν από το άγχος και τις προσδοκίες – και να επιστρέψουν στην άνεση και την άνεση του ηλεκτρικού ρεύματος, όπου κι αν βρίσκεται η διαμονή τους.

Μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού βοηθά το σπίτι σας να πουλήσει

Μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού μπορεί να μην προσθέτει αξία στην τιμή πώλησης του σπιτιού σας, αλλά σίγουρα μπορεί να την βοηθήσει να πουλήσει πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Όταν οι αγοραστές αναζητούν πολλά σπίτια για αγορά, τα δικά σας θα μπορούσαν να βγουν στην κορυφή λόγω της γεννήτριας.

Σούζαν Μποζίνοβιτς, μεσίτη με την Century 21 Town & Country στο Μίσιγκαν, συμφωνεί. Αυτή λέει:

Έχω πουλήσει σπίτια με ενσωματωμένες γεννήτριες, ωστόσο, η αξία του σπιτιού έγινε δεν αυξηθεί ουσιαστικά ενάντια στην εναλλακτική.

Οι πωλητές ήταν, φυσικά, ευχαριστημένοι που παραδίδουν ένα σπίτι που είναι έτοιμο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ωστόσο, οι περισσότεροι αγοραστές είδαν το χαρακτηριστικό ως απλώς πρόσθετος λόγος γιατί να διαλέξουν αυτό το σπίτι από κάποιο άλλο.

Ως αποτέλεσμα, οι πωλητές, γενικά, ανακτούν πολύ λίγα χρήματα από την επένδυσή τους στη γεννήτρια.

Connie Heintz, πρόεδρος του Προσφορά DIYέχει εκπροσωπήσει πωλητές που έχουν πουλήσει σπίτια με μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού.

Λέει ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, απέκτησαν μόνο το 30-50% της τιμής αγοράς της γεννήτριας τη στιγμή της πώλησης. Η Connie συμφωνεί ότι, εκτός και αν το σπίτι σας βρίσκεται σε περιοχή που τακτικά αποχωρεί από το δίκτυο, πολλοί αγοραστές δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν επιπλέον για τη γεννήτρια. Η ίδια προσθέτει:

Για τους περισσότερους αγοραστές, αυτό είναι απλώς ένα συμπαθητική συσκευή αλλά δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που θα τους ανάγκαζε να υποβάλουν μια προσφορά πολύ γρήγορα.

Για τους πωλητές, θα έλεγα – μην περιμένετε ρεαλιστικά μεγάλη ώθηση στην αξία του σπιτιού, εκτός εάν μπορείτε να πείσετε τους αγοραστές ότι η περιοχή σας είναι επιρρεπής σε παρατεταμένες διακοπές ρεύματος.

Για να προσθέσετε αξία, μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού πρέπει να εγκατασταθεί σωστά

Έχουμε διαπιστώσει ότι μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού μπορεί ενδεχομένως να προσθέσει αξία σε απομακρυσμένες ιδιοκτησίες ή σπίτια σε περιοχές που αντιμετωπίζουν τακτικά διακοπές ρεύματος.

Ashley Baskin, αδειούχος κτηματομεσίτης και μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου για Home Life Digestλέει ότι, όπως και κάθε άλλη αναβάθμιση, η αξία που προσθέτει η γεννήτρια εξαρτάται από την ποιότητα της γεννήτριας και την εγκατάσταση.

Συμφωνεί ότι μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού μπορεί να προσθέσει αξία στο σπίτι σας – αλλά μόνο εάν γίνει σωστά. Μια κακή δουλειά μπορεί πραγματικά να προκαλέσει μείωση της αξίας του σπιτιού σας, ειδικά εάν οι αγοραστές βλέπουν τη γεννήτρια ως ενόχληση αντί για αναβάθμιση!

Η εγκατάσταση μιας γεννήτριας ολόκληρου σπιτιού δεν είναι ένα έργο DIY και θα πρέπει να προσλάβετε έναν κατάλληλο ανάδοχο για να την εγκαταστήσετε σωστά. Διατηρήστε όλες τις αποδείξεις που σχετίζονται με την εγκατάσταση, έτσι ώστε να έχετε ένα αρχείο για εμφάνιση στους αγοραστές.

Η Ashley προσθέτει:

Εάν εγκατασταθεί σωστά, το σπίτι σας θα δει μια αυξημένη τιμή περίπου 3% (κατά μέσο όρο).

Ωστόσο, η αξία της γεννήτριας δεν είναι πάντα γνωστή στον αγοραστή, και σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αγοραστής πρέπει να είναι εκπαιδευμένος. Αυτό μπορεί να είναι μια από τις πιο προκλητικές πτυχές της πώλησης ενός σπιτιού σε αυξημένη αξία και μερικές φορές μπορεί να αποτρέψει τους αμόρφωτους αγοραστές.

Μόνο οι παραγωγοί ποιότητας προσθέτουν αξία στο σπίτι σας

Η τελευταία μας σκέψη σήμερα σχετικά με το αν μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού προσθέτει αξία στο σπίτι σας είναι ο τύπος της γεννήτριας.

Μια μικρότερη γεννήτρια που πρέπει να ενεργοποιήσετε μόνοι σας κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος πιθανότατα δεν θα προσθέσει καμία αξία. Ωστόσο, ένα υψηλής ποιότητας σύστημα αυτόματης μετάβασης σε ολόκληρο το σπίτι μιας αξιόπιστης μάρκας όπως η Kohler ή η Generac μπορεί να προσθέσει αξία.

Η Ashley Baskin συμφωνεί ότι πρέπει να εξετάσουμε τον τύπο της γεννήτριας που εγκαθιστούμε. Συμφωνεί ότι μια γεννήτρια αναμονής θα είναι αυτή που προσθέτει τη μεγαλύτερη αξία σε σχέση με μια φορητή γεννήτρια.

Συνιστά επίσης να λάβετε υπόψη το μέγεθος της γεννήτριας, πόσο δυνατή είναι, πού είναι εγκατεστημένη και αν είναι αποδοτική ως προς το καύσιμο.

Έτσι, μια γεννήτρια προσθέτει αξία στο σπίτι σας;

Η απάντηση δεν είναι ένα απλό «ναι» ή «όχι».

  • Εάν το σπίτι σας βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή, επιρρεπής σε διακοπές ρεύματος, μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού μπορεί να προσθέσει αξία στο σπίτι σας.
  • Εάν το σπίτι σας βρίσκεται σε αστική περιοχή, που δεν είναι πιθανό να βγει εκτός δικτύου, μια γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού δεν θα προσθέσει αξία στο σπίτι σας.
  • Μια γεννήτρια μπορεί να κάνει το σπίτι σας πιο εύκολο στην πώληση, εάν είναι υψηλής ποιότητας γεννήτρια και έχει εγκατασταθεί σωστά.
  • Οι αγοραστές μπορεί να πρέπει να γνωρίζουν την αξία μιας γεννήτριας ολόκληρου σπιτιού – ίσως χρειαστεί να τους εκπαιδεύσετε, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πληρώσουν περισσότερα.

Έχετε πουλήσει ένα σπίτι με γεννήτρια ολόκληρου σπιτιού; Εκτίμησαν οι αγοραστές σας την ευκολία του και πλήρωσαν περισσότερα; Θα ήθελα πολύ να ακούσω τα σχόλιά σας.