Μυρμήγκια ξυλουργών εναντίον Τερμίτες – Πώς να τους αναγνωρίσετε και να αποτρέψετε τη ζημιά

72
Μυρμήγκια ξυλουργών εναντίον Τερμίτες – Πώς να τους αναγνωρίσετε και να αποτρέψετε τη ζημιά

Τα μυρμήγκια και οι τερμίτες ξυλουργοί είναι έντομα που μπορούν και θα προκαλέσουν σημαντική ζημιά σε ξύλινες κατασκευές. Είτε στο σπίτι είτε στον χώρο της επιχείρησής σας, αυτά τα έντομα θα αναγκάσουν την αντικατάσταση όλων των επηρεαζόμενων κατασκευών, εάν αφεθούν ανεξέλεγκτα.

Σε ένα μη εκπαιδευμένο μάτι, η ζημιά μπορεί να μοιάζει παρόμοια, αλλά το καθένα επιτίθεται στη δομή με διαφορετικό τρόπο.

Η έγκαιρη αναγνώριση των σημείων και των συμπτωμάτων είτε της προσβολής από μυρμήγκι ξυλουργού έναντι τερμιτών είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή ολικής απώλειας δομών.

Με την κατανόηση του πού να κοιτάξετε και τα σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε και τη βοήθεια ενός επαγγελματία ειδικού ελέγχου παρασίτων, μπορεί να αποφευχθεί εκτεταμένη ζημιά.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Μυρμήγκια ξυλουργών εναντίον Τερμίτες – Πώς να πεις τη διαφορά

Μυρμήγκια ξυλουργών

ξυλουργός-μυρμήγκι
Αυτή η εικόνα δείχνει τα μυρμήγκια ξυλουργών να τρυπώνουν μέσα στο ξύλο, δημιουργώντας σήραγγες προς και από τη φωλιά τους.

Μυρμήγκια ξυλουργών, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μυρμήγκια, λαγούμι στο ξύλο για χρήση ως φωλιές.

Επιπλέον, θα σκάψουν ακριβώς μέσα από το ξύλο για να φτιάξουν τούνελ για να ταξιδέψουν από και προς τη φωλιά.

Όσο περνάει ο καιρός, θα συνεχίσουν να επιτίθενται μέχρι να γίνει τελικά η δομή που έχουν επιλέξει κατεστραμμένο χωρίς επισκευή. Για να αποφύγετε ανεπανόρθωτες ζημιές, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να αναζητήσετε.

Πρώτον, πιθανότατα θα παρατηρήσετε τη φυσική παρουσία των εργαζομένων μυρμηγκιών που περπατούν.

Επίσης, μικρό σωροί από ξύλινα ρινίσματαπαρόμοιο με αυτό που παράγει το τρόχισμα ενός μολυβιού, θα εμφανιστεί κάτω και γύρω από τις ξύλινες κατασκευές στις οποίες επιτίθενται.

ξυλουργός-μυρμήγκι-ζημιά-μέσα-σπίτι
Αυτό είναι ένα παράδειγμα ζημιάς από μυρμήγκια ξυλουργού μέσα σε ένα σπίτι. Θα τρυπώσουν μέσα στο ξύλο, φτιάχνοντας τούνελ από και προς τη φωλιά. Η ζημιά των μυρμηγκιών ξυλουργού μπορεί να είναι εκτεταμένη.

Ίσως ακόμη και να μπορείτε να αναγνωρίσετε την παρουσία τους από τον ήχο του θρόισμα καθώς κινούνται μέσα και γύρω από τη δομή και βλάπτουν τους στόχους τους.

Ενώ τα μυρμήγκια εργάτες ξυλουργοί μπορούν να αναγνωριστούν από την παρουσία τους και το σχετικό θρόισμα, το ενδεικτικό σημάδι μεγάλης προσβολής είναι η εμφάνιση των φτερωτών συντρόφων τους.

Εάν βρείτε αυτά τα φτερωτά μυρμήγκια ξυλουργού και δεν έχετε ακόμη καλέσει έναν επαγγελματία, ήρθε η ώρα να δράσετε αμέσως.

Τερμίτες

Υπόγειοι-Τερμίτες
Οι τερμίτες μπορούν να προκαλέσουν τεράστια ζημιά σε ξύλινες κατασκευές στην ιδιοκτησία σας. Σε αντίθεση με τα μυρμήγκια ξυλουργών, οι τερμίτες τρώνε στην πραγματικότητα το ξύλο, καταστρέφοντάς το εντελώς.

Σε αντίθεση με τα μυρμήγκια ξυλουργών, που χρησιμοποιούν το ξύλο ως φωλιές και σήραγγες, οι τερμίτες στην πραγματικότητα τρώνε και καταναλώνουν την κυτταρίνη του ξύλου ως πηγή τροφής. Οι κοίλες σήραγγες που αφήνονται πίσω καθώς καταναλώνουν ξύλο αφήνουν τη δομή αποδυναμωμένη.

Χαλαρωμένο ξύλο, που μπορεί να φαίνεται ότι είναι ζημιά από το νερό με την πρώτη ματιά, είναι σημάδι προσβολής από τερμίτες. Οι τερμίτες μπορούν και θα καταστρέψουν ακόμη και μια δομή γρηγορότερα από τους ομολόγους τους μυρμήγκι ξυλουργού.

Υπάρχουν δύο τύποι τερμιτών: τερμίτες ξηρού ξύλου και υπόγειοι τερμίτες.

Όπως υποδηλώνουν τα ονόματα, οι τερμίτες ξηρού ξύλου θα κατοικούν σε ξύλινες κατασκευές καθώς συνεχίζουν να τους τρώνε ως πηγή τροφής.

Οι υπόγειοι τερμίτες, ωστόσο, ζουν κάτω από το έδαφος και «μετακινούνται» σε σήραγγες (χτισμένες από τα δικά τους περιττώματα, σάλιο και χώμα) που διακρίνονται από το καφέ τους χρώμα.

Μπορούν να βρεθούν μέσα από ρωγμές στα θεμέλια των σπιτιών, καθώς και γύρω από τη βάση του θεμελίου

Είναι εύκολο να διακρίνει κανείς την παρουσία τερμιτών από την παρουσία μυρμηγκιών ξυλουργών εξετάζοντας το κατεστραμμένο ξύλο.

Τερμίτες
Ένα παράδειγμα της τεράστιας ζημιάς που μπορούν να κάνουν οι τερμίτες στο σπίτι σας. Το προηγούμενο σπίτι μας ήταν ένα παλιό ξύλινο βαγόνι τρένου και μεγάλο μέρος του ξύλου έμοιαζε έτσι. Τα μόνα δοκάρια που έμειναν όρθια ήταν υψηλής ποιότητας σκληρό ξύλο, κυρίως σίδηρος.

Για παράδειγμα, τερμίτες θα αφήσει πίσω του περιττώματα και άλλα συντρίμμια στις κουφωμένες σήραγγες που δημιουργούνται καθώς τρώνε, ενώ μυρμήγκια ξυλουργού θα εξομαλύνει και θα καθαρίσει τις σήραγγες για ευκολότερη διέλευση.

Παρόμοια με τα μυρμήγκια ξυλουργών, ένα ενδεικτικό σημάδι μιας μεγάλης προσβολής είναι η παρουσία φτερωτών σμηνών, η παρουσία των οποίων απαιτεί άμεση δράση.

Άμεση και Αποφασιστική Δράση

Είναι ζωτικής σημασίας να επιθεωρήστε τις ξύλινες κατασκευές σας εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να υπάρχει προσβολή.

Δεδομένου του χρόνου που δεν έχει ελεγχθεί, οποιοδήποτε από αυτά τα έντομα είναι πλήρως πρόθυμο και ικανό όχι μόνο να βλάψει αλλά και να καταστήσει τη δομή της επιχείρησης ή του σπιτιού σας ανεπανόρθωτη.

Μόλις παρατηρήσετε οποιοδήποτε είδος ζημιάς που θα μπορούσε να αποδοθεί σε μυρμήγκια ξυλουργών ή τερμίτες, πρέπει επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία ελέγχου παρασίτων που ειδικεύεται στην άμεση αφαίρεση μυρμηγκιών τερμιτών και ξυλουργών.

Εάν καθυστερήσετε, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί καθώς συνεχίζουν να επεκτείνονται καθ’ όλη τη διάρκεια.

τερμιτο-παγίδες-στο-χώμα-γύρω-σπίτι
Αυτή η εικόνα δείχνει έναν ειδικό ελέγχου παρασίτων να εισάγει παγίδες τερμιτών στο χώμα γύρω από το σπίτι. Ένα καλό παράδειγμα πρόληψης!

Όπως θα σας έλεγε οποιοσδήποτε γιατρός, το καλύτερο φάρμακο είναι η προληπτική ιατρική, καθώς και η έγκαιρη ανίχνευση της ασθένειας. Το ίδιο ισχύει για την προσβολή από τερμίτες και μυρμήγκια ξυλουργών.

Η αποτροπή του προβλήματος από την πρώτη στιγμή θα σας εξοικονομήσει χρόνο, χρήματα και σίγουρες πονοκεφάλους. Για να γίνει αυτό, συνιστούμε επίσης να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία ελέγχου παρασίτων προτού παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Αντί να περιμένετε μέχρι να αναγνωρίσετε μια προσβολή που έχει φτάσει στο απροχώρητο, προγραμματίστε σύντομα ένα ραντεβού. Θα επισκεφθούν το σπίτι ή τον χώρο της επιχείρησής σας για να επιθεωρήσουν την ιδιοκτησία σας, καθώς και να παρέχουν μέτρα πρόληψης και συντήρησης.

Ενώ μπορεί να είστε σε θέση να προσδιορίσετε τη ζημιά αφού προκύψει, προκαλώντας απώλειες στη διαδικασία, ένα επαγγελματίας οξυδερκές μάτι μπορεί να σταματήσει μια μόλυνση από το να φτάσει ποτέ σε αυτό το σημείο.