Μπορείτε πραγματικά να θερμάνετε ένα δωμάτιο με μια θερμάστρα από τερακότα;

73

Μπορεί να γνωρίζετε ή να μην γνωρίζετε όλες τις ιδέες για DIY θερμάστρες εκεί έξω, αλλά κυκλοφορούν μερικές που αξίζει να μάθετε πώς να τις εκτελέσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή απλώς για λίγη επιπλέον ζεστασιά σε ένα δωμάτιο με ρεύμα!

Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να είσαι χωρίς ζέστη σε ένα απροσδόκητο καιρικό σενάριο ή πότε θέλεις να ζεστάνεις έναν μικρό χώρο όταν κάνεις κάμπινγκ, ζεις εκτός δικτύου ή ίσως η τοπική σου παροχή ρεύματος δεν είναι αξιόπιστη.

Ένας απλός θερμαντήρας που φτιάχνουν και μοιράζονται οι άνθρωποι στο διαδίκτυο είναι η θερμάστρα από τερακόταένα ενδεικτικό όνομα για μια απλή αλλά αποτελεσματική συσκευή.

Εάν είστε τεμπέληδες ή θέλετε κάτι διακοσμητικό και δεν θέλετε να καταβάλετε προσπάθεια, είναι διαθέσιμα προκατασκευασμένα στο Etsy για ένα μεγάλο άνοδο σε σύγκριση με το κόστος των υλικών.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Οι θερμάστρες από τερακότα είναι εξαιρετικά εύκολο να τις φτιάξετε μόνοι σας, αν και μπορεί να μην φαίνονται τόσο όμορφες. Μπορεί να έχετε ήδη πολλά από τα αντικείμενα που χρειάζεστε γύρω από το σπίτι σας.

Σε αυτό το άρθρο – θα παρουσιάσουμε μερικά από τα καλύτερα και τα περισσότερα όμορφες γλάστρες από τερακότα βρίσκουμε.

Θα σας δείξουμε επίσης πώς να φτιάξετε το δικό σας!

Κατασκευάζοντας μια θερμάστρα από τερακότα από την αρχή!

Εδώ είναι η αγαπημένη μου μέθοδος κατασκευής μιας θερμάστρας από τερακότα. Το σχέδιο είναι ιδιοφυές! Φαίνεται επίσης αρκετά εύκολο στη συναρμολόγηση.

Η κατασκευή μιας θερμάστρας από τερακότα είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε – ακόμα κι αν δεν είστε σίγουροι πώς να ξεκινήσετε.

Διαβάστε περισσότερα – Δείτε πώς να φτιάξετε μια καμπίνα εκτός δικτύου με μικρό προϋπολογισμό!

Προμήθειες

Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή, θα χρειαστεί να συγκεντρώσετε κάποιες προμήθειες. Είναι κρίσιμο να αναφέρουμε ότι δεν δημιουργούνται όλοι οι θερμαντήρες δοχείων από τερακότα ίσα στη χρησιμότητα. Κάποια δεν λειτουργούν!

(Ενώ ορισμένες από τη μη λειτουργική ποικιλία δεν λειτουργούν τόσο καλά. Άλλες προσφέρουν λαμπρότητα σε κάθε διακόσμηση σπιτιού. Αλλά, ας μιλήσουμε για τις θερμάστρες που λειτουργούν.)

Ορισμένες μέθοδοι στο Youtube δείχνουν στον κατασκευαστή να χρησιμοποιεί μόνο ένα δοχείο από τερακότα, το οποίο δεν γίνεται τόσο ζεστό όσο η χρήση γλάστρες πολλαπλών μεγεθών που ταιριάζουν μεταξύ τους, όπως μια ρωσική κούκλα.

Ο θερμαντήρας λειτουργεί συγκεντρώνοντας όλη τη θερμότητα από μια μικροσκοπική φλόγα κεριού σε ένα μόνο σημείο και στη συνέχεια βοηθώντας το να ακτινοβολεί προς τα έξω. Η χρήση δύο ή τριών δοχείων από τερακότα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο θα εκπέμπει περισσότερη θερμότητα.

Η επιλογή μας

Θερμοσίφωνας κεριών από τερακότα

Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξαλείψετε τις εικασίες από την κατασκευή μιας θερμάστρας από τερακότα. Τώρα μπορείτε να υγράνετε, να ζεστάνετε και να αρωματίσετε το σπίτι σας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ιδανικό για ζωή εκτός δικτύου!

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

03/12/2022 12:07 π.μ. GMT

Απαιτούμενα Υλικά:

  • 2-3 γλάστρες από τερακότα διαφόρων μεγεθών. ένα μικρό, ένα μεσαίο, ένα μεγάλο.
  • Ένα μπουλόνι, πάχους 1/4 ίντσας έως 1/2 ίντσας, μήκους 4-5 ιντσών και ένα παξιμάδι που ταιριάζει στο μπουλόνι.
  • Ροδέλα 10.
  • Ένα ή δύο κεριά, ανάλογα με το μέγεθος του κεριού. Το πιο κοντό και το πιο στιβαρό είναι καλύτερα.
  • 3-5 τούβλα ή κάποιο άλλο μη εύφλεκτο αντικείμενο για να στηρίξουν και να στηρίξουν τις γλάστρες (Σε ένα βίντεο, ένας κύριος χρησιμοποιεί μια γερή λεπίδα πριονιού.)

Οδηγίες Συναρμολόγησης

τρεις γλάστρες από τερακότα διαφόρων μεγεθών
Τα περισσότερα από τα σχέδια θερμαντήρα τερακότας που έχω δει απαιτούν πολλά δοχεία από τερακότα που ταιριάζουν το ένα μέσα στο άλλο. Σαν Ρωσική κούκλα που φωλιάζει! Ακολουθεί ένα παράδειγμα τριών δοχείων από τερακότα εναλλασσόμενων μεγεθών, ιδανικών για θερμάστρα.

Τοποθετήστε τη μικρότερη κατσαρόλα μέσα στη μεγαλύτερη. Και μετά πάλι, αν έχεις τρία.

Σπρώξτε κάθε ένα από τα κάτω μέρη και περάστε μέσα το μπουλόνι. Με αυτόν τον τρόπο, το παξιμάδι βρίσκεται στο εσωτερικό της δομής.

Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερες ροδέλες για να δώσετε περισσότερο μέταλλο για θέρμανση.

Ο αριθμός των ροδέλες που μπορείτε να τοποθετήσετε θα ποικίλλει ανάλογα με το πάχος των δοχείων σας και το μήκος του μπουλονιού σας. Σφίξτε το παξιμάδι και το μπουλόνι με το χέρι μέχρι η δομή να είναι σταθερή και στιβαρή.

Τώρα είναι η ώρα να τακτοποιήσετε τα τούβλα ή το μέταλλό σας ή ό,τι άλλο αντιφλόγα έχετε επιλέξει για βάση. Σημειώστε ότι είναι ζωτικής σημασίας να αφήνετε χώρο στον αέρα να ταξιδεύει κάτω από τη βάση της γλάστρας για μερικούς λόγους.

Το ένα είναι για να μπορεί η φωτιά να έχει αρκετό οξυγόνο για να συνεχίσει να καίει και έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να ρέει για να παγιδευτεί και να ζεσταθεί.

Ένας έμπειρος Youtuber ισχυρίζεται ότι πρέπει να έχετε μια ανοιχτή τρύπα προς την κορυφή του θερμαντήρα σας πήλινου δοχείου (εκτός από την οπή του μπουλονιού στη βάση του δοχείου).

αρωματικά κεριά που καίνε σε εσωτερικούς χώρους
Μου αρέσουν περισσότερο τα στιβαρά κεριά για θερμάστρες από τερακότα. Τα παχιά κεριά επιτρέπουν στο κερί να ταιριάζει άνετα κάτω από τα πήλινα δοχεία. Τα κοντά, φαρδιά κεριά καίνε επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον πόντοι!

Η ανοιχτή τρύπα, εξηγεί, βοηθάει τον θερμό αέρα να ρέει ελεύθερα.

(Μας έχει νόημα!)

Ο αέρας ρέει αφού αναρροφηθεί μέσα από τον χώρο που δημιουργήσαμε νωρίτερα στο κάτω μέρος της θερμάστρας πάνω από τα τούβλα σας.

Τούτου λεχθέντος, αξίζει να βρείτε μια γλάστρα με περισσότερες από μία τρύπες στον πάτο. Δεν είναι 100% απαραίτητο, αλλά κάτι που αξίζει να πειραματιστείτε και να εξετάσετε.

Υπάρχουν πολλά σεμινάρια στο διαδίκτυο για δωρεάν περπάτημα βήμα προς βήμα στη διαδικασία διάτρησης σε τερακότα.

Θυμηθείτε να βρέχετε την τερακότα πριν από οποιαδήποτε διάτρηση για να αποφύγετε τις ρωγμές!

Η επιλογή μας

Πήλινο ψήσιμο κατσαρόλας

Κορυφαίο ψήσιμο από πηλό για να συμπληρώσετε τη διακόσμηση από τερακότα σας! Ιδανικό για ψήσιμο κοτόπουλου, παϊδάκια, μπριζόλες, σούπες ή λαχανικά. Περιέχει άργιλο – και χωρίς μόλυβδο ή πληρωτικά.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

03/11/2022 02:34 μ.μ. GMT

Συχνές ερωτήσεις για θερμάστρα τερακότα

Συνειδητοποιούμε ότι η τέχνη και η επιστήμη της δημιουργίας μιας θερμάστρας από τερακότα είναι νέα – και δύσκολη!

Γι’ αυτό απαντάμε σε μερικές συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.

Ελπίζουμε αυτές οι απαντήσεις να σας βοηθήσουν!

Ακολουθεί ένα άλλο εκπαιδευτικό βίντεο που δείχνει πώς να φτιάξετε μια θερμάστρα από τερακότα από την αρχή. Λατρεύω το τεράστιο δοχείο από τερακότα στο εξωτερικό στρώμα!

Ευτυχισμένο το κτίριο! Και – Να θυμάστε πάντα να βάζετε την ασφάλεια πρώτα!

Είθε να κατασκευάσετε τη θερμάστρα από τερακότα που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τις προσωπικές σας ανάγκες, είτε πρόκειται για σετ προετοιμασίας έκτακτης ανάγκης, είτε για κάμπινγκ με είδη πρώτης ανάγκης, είτε για έξυπνη διακόσμηση για έναν βαρετό, βαρετό χώρο στέκι.

Επίσης – εάν έχετε εμπειρία στη θέρμανση του σπιτιού σας με θερμάστρα Terracotta, ενημερώστε μας!

Πήρατε καλά αποτελέσματα; Βοηθά να ζεστάνει το δωμάτιό σας και να σας κρατά άνετους κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

Ευχαριστώ και πάλι – και καλή θέρμανση!

Διαβάστε περισσότερα – Οι 10 καλύτερες επιλογές ψυγείου εκτός δικτύου! Επιπλέον, Πώς να τα τρέξετε!