Κοντίσιονερ Ξυλοκοπτικής Πλήρους Φυσικής

79
Κοντίσιονερ Ξυλοκοπτικής Πλήρους Φυσικής

Από το Texas Homesteader ~
*περιέχει σύνδεσμο συνεργατών

Έχω μερικές μεγάλες ξύλινες σανίδες κοπής. Και πολλά ξύλινα σκεύη επίσης. Τα έχω στην κατοχή μου και τα χρησιμοποιώ όλα σε μεγάλο βαθμό εδώ και χρόνια.

Αλλά είμαι προσεκτικός στη φροντίδα τους. Πλένονται πάντα στο χέρι και στεγνώνονται πριν τα αφήσουν.

Δεν βάζω τίποτα από ξύλο στο πλυντήριο πιάτων μου. Κάνοντας αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει τα ξύλινα αντικείμενα σας. Ακόμη και τα σκεύη που είναι ατσάλινα αλλά έχουν ξύλινη λαβή πρέπει να πλένονται στο χέρι.

Αλλά ακόμα και με την κατάλληλη φροντίδα, με τα χρόνια τα ξύλινα αντικείμενα σας μπορεί να χρειάζονται λίγη επιπλέον αγάπη. Ίσως αρχίσουν να στεγνώνουν λίγο. Έτσι μπορεί να ωφεληθούν από λίγο κοντίσιονερ.

Φτιάχνω το δικό μου φυσικό μαλακτικό σανίδας κοπής ξύλου χρησιμοποιώντας μόνο φυσικό κερί μέλισσας και βιολογικό λάδι καρύδας. #TexasHomesteader

(Σημείωση: Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση είναι για περισσότερες πληροφορίες από προηγούμενες αναρτήσεις που έχω γράψει. Αλλά οι σύνδεσμοι που προηγούνται του * είναι σύνδεσμοι θυγατρικών. Εάν κάνετε κλικ σε αυτά και αγοράσετε κάτι (σχεδόν οτιδήποτε, όχι μόνο το στοιχείο που σημειώνεται) θα μπορούσα να λάβω μια μικρή προμήθεια. Όμως η τιμή που πληρώνετε ΔΕΝ θα αλλάξει. Είναι ένας εύκολος τρόπος να υποστηρίξετε αυτό το blog χωρίς να βγαίνει τίποτα από την τσέπη σας. Κάνε λοιπόν συχνά κλικ! Ευχαριστώ!)

Φτιάχνω το δικό μου μαλακτικό ξύλου

Φυσικά, μπορείτε να αγοράσετε παντός είδους προϊόντα κλιματισμού ξύλου. Αλλά πάντα ψάχνω να φτιάχνω πράγματα μόνος μου αντί να τα αγοράζω. Επιπλέον, ποιος ξέρει τι χημικά μπορεί να υπάρχουν σε αυτούς τους τύπους προϊόντων;

Έτσι, για να διατηρήσω σωστά τις ξύλινες σανίδες κοπής και τα ξύλινα σκεύη μου, χρησιμοποιώ ένα πολύ απλό, πολύ απαλό και απόλυτα φυσικό μείγμα.

Και περιλαμβάνει μόνο ΔΥΟ συστατικά: Φυσικό κερί μέλισσας και λάδι καρύδας. Δεν γίνεσαι πιο απλό από αυτό!

Το να φτιάξω το μείγμα μου για μαλακτικό σανίδας κοπής είναι επίσης εξαιρετικά απλό.

Για το μαλακτικό μου χρησιμοποιώ 1 μέρος φυσικό κερί μέλισσας από το δικό μας μελισσοκομείο και 3 μέρη βιολογικό λάδι καρύδας.

Εδώ, στην περιοχή μας στο ΒΑ Τέξας, αυτούς τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες το λάδι καρύδας μου είναι υγρό. Αλλά τους πιο δροσερούς μήνες είναι συχνά σταθερό. Μην ανησυχείτε – υγρό ή στερεό, να τι κάνω.

βγάζω το δικό μου *Ψηφιακή κλίμακα που χρησιμοποιώ για τόσα πολλά πράγματα στην κουζίνα μου. Αυτή η κλίμακα έχει αλλάξει το παιχνίδι σε αυτό Συντόμευση παρασκευής ψωμιού, εσυ! Αλλά σήμερα θα το χρησιμοποιήσω για να μετρήσω το κερί μέλισσας και το λάδι καρύδας.

Το πόσο μαλακτικό ξύλου θα αποφασίσετε να φτιάξετε εξαρτάται από εσάς. Δεν θέλω πραγματικά να βγάλω περισσότερα από όσα χρειάζομαι σήμερα. Θέλω μόνο αρκετά για να περιποιηθώ τις δύο μεγάλες ξύλινες σανίδες κοπής και όλα τα ξύλινα σκεύη μου.

Σήμερα λοιπόν φτιάχνω λίγο λιγότερο από μια ουγγιά. Αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε τις παρακάτω μετρήσεις με βάση το πόσο μαλακτικό ξύλου θα χρειαστείτε.

Για να ξεκινήσω, θα βγάλω ένα μικρό βάζο κονσερβοποίησης ¼ πίντας. Μετά το βάζω στη ζυγαριά και μειώνω το βάρος στο μηδέν για να αφαιρέσω το βάρος του ίδιου του βάζου. Στη συνέχεια ρίχνω κερί μέλισσας μέχρι να φτάσει τα 0,20 oz.

Μετά προσθέτω λάδι καρύδας μέχρι να φτάσει τα 0,80 oz. Αυτό θα μου δώσει 0,2 oz κερί μέλισσας και 0,6 oz λάδι καρύδας για συνολικά 0,8 oz.

Φτιάχνω το δικό μου φυσικό μαλακτικό σανίδας κοπής ξύλου χρησιμοποιώντας μόνο φυσικό κερί μέλισσας και βιολογικό λάδι καρύδας. #TexasHomesteader

Τώρα βάζω το βάζο κονσερβοποίησης με το κερί μέλισσας και το λάδι καρύδας σε μια κατσαρόλα με νερό (φροντίστε να μην βυθίσετε το βάζο και να μπει νερό στο μείγμα σας) και ανάβω τη φωτιά για να σιγοβράσει το νερό.

Το νερό ζεσταίνει το βάζο, το βάζο ζεσταίνει το λάδι και το κερί μέλισσας. Σε ελάχιστο χρόνο και το λάδι καρύδας και το κερί μέλισσας λιώνουν.

Το ανακατεύω γρήγορα για να αναμειχθούν όλα μαζί και τώρα είμαι έτοιμος.

Εφαρμογή απλού σπιτικού μαλακτικού ξύλου

Καθώς το μείγμα κρυώνει θα πήξει. Έτσι είναι πιο εύκολο για μένα να βουτήξω ένα καθαρό βαμβακερό πανί στο μείγμα όσο είναι ακόμα ζεστό αλλά όχι καυτό. Με αυτόν τον τρόπο είναι αρκετά μαλακό για να μαζέψω ό,τι χρειάζομαι και να το κολλήσω στα ξύλινα αντικείμενα μου χωρίς να είναι πολύ ζεστό για να με κάψει.

Αλλά αν το μείγμα έχει κρυώσει και στερεοποιηθεί πάρα πολύ για τις προτιμήσεις μου, απλά πιέζω σταθερά τους αντίχειρές μου στο σκληρυμένο μείγμα για να σπάσει. Σπάει εύκολα. Και όταν δεν είναι μια σκληρυμένη επιφάνεια, τότε το μαλακτικό ξύλου μου είναι πολύ πιο εύκολο να βυθίσω μια μικρή ποσότητα από το μαλακτικό ξύλου μου με ένα βαμβακερό πανί.

Μην ανησυχείτε λοιπόν αν κρυώσει και σκληρύνει πολύ. Είναι εύκολο να το ξανακάνεις scoopable.

Θα τρίψω το μείγμα μου με το μαλακτικό ξύλου σε όλη την επιφάνεια της σανίδας κοπής και των ξύλινων σκευών μου μέχρι να επικαλυφθούν πλήρως.

Φτιάχνω το δικό μου φυσικό μαλακτικό σανίδας κοπής ξύλου χρησιμοποιώντας μόνο φυσικό κερί μέλισσας και βιολογικό λάδι καρύδας. #TexasHomesteader

Τότε απλά το αφήνω να καθίσει. Τις περισσότερες φορές θα προχωρήσω και θα το αφήσω να παραμείνει στις ξύλινες επιφάνειες όλη τη νύχτα.

Στη συνέχεια, το πρωί παίρνω ένα άλλο καθαρό βαμβακερό ύφασμα και γυαλίζω τα πάντα. Αυτό αφαιρεί κάθε επιπλέον μαλακτικό που μπορεί να κάνει την επιφάνεια να αισθάνεται κάπως κολλώδης.

Απλός. Σπιτικό. Προστατεύεται.

Όλα είναι πλέον όμορφα επικαλυμμένα και προστατευμένα. Επιπλέον, η προσθήκη κεριού μέλισσας βοηθά να γίνει το ξύλο λίγο πιο αδιάβροχο επίσης.

Φτιάχνω το δικό μου φυσικό μαλακτικό σανίδας κοπής ξύλου χρησιμοποιώντας μόνο φυσικό κερί μέλισσας και βιολογικό λάδι καρύδας. Απλό, αγνό, φυσικό, εύκολο! #TexasHomesteader

Και με τέτοια φυσικά συστατικά, δεν ανησυχώ για το ποιες χημικές ουσίες μπορεί να εισχωρούν στο φαγητό μας μέσω αυτού του μαλακτικού ξύλου κοπής.

Heck – παρασκευάζεται με μόνο δύο βρώσιμα συστατικά – κερί μέλισσας και λάδι καρύδας!

Κοντίσιονερ Ξυλοκοπτικής Πίνακας

Έχω μερικές μεγάλες σανίδες κοπής ξύλου και επίσης αρκετά ξύλινα σκεύη που χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για ένα μαλακτικό βάλσαμο για να τα διατηρήσετε προστατευμένα. #TexasHomesteader

Συγγραφέας www.TexasHomesteader.com

Συστατικά:

 • 1
  μέρος
  Κηρήθρα
 • 3
  εξαρτήματα
  Λάδι καρύδας

Οδηγίες

 1. Μετρήστε 1 μέρος κερί μέλισσας σε 3 μέρη λάδι καρύδας σε δοχείο ασφαλές για τη θερμότητα, όπως ένα βάζο κονσερβοποίησης.

 2. Χρησιμοποιώντας διπλό λέβητα, χαμηλώστε το ασφαλές για τη θερμότητα βάζο στο νερό, προσέχοντας να μην αφήσετε νερό στο βάζο σας. Στη συνέχεια, σε μέτρια φωτιά, αφήστε το νερό να σιγοβράσει και ζεστάνετε το βάζο με λάδι καρύδας και κερί μέλισσας μέχρι να λιώσει.

 3. Βγάζετε προσεκτικά από το διπλό λέβητα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.

 4. Όταν κρυώσει ελαφρώς, καλύψτε ελαφρά την ξύλινη σανίδα κοπής ή την επιφάνεια του σκεύους με μαλακτικό ξύλου και αφήστε το όλο το βράδυ.

 5. Στιλβώστε με ένα πανί την επόμενη μέρα για να αφαιρέσετε τυχόν επιπλέον κοντίσιονερ.

~ TxH ~

Θέλετε να δείτε τις φυσικές μας αναρτήσεις καθαρισμού;

Δείτε όλες τις αναρτήσεις μας για φυσικό καθαρισμό

Έλα και κάτσε ένα ξόρκι! Ελάτε να κάνουμε παρέα στο δικό μας Σελίδα Facebook. Είναι σαν να κάθεσαι σε μια μπροστινή βεράντα με ένα ποτήρι παγωμένο τσάι – πολλοί καλοί άνθρωποι μοιράζονται! Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε Pinterest, Κελάδημα ή Ινσταγκραμ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ένα email κάθε φορά που δημοσιεύεται μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, είναι ΕΥΚΟΛΟ
Εγγραφείτε στο blog μας!

* Σύνδεσμοι συνεργατών – Αυτήν τη στιγμή είμαστε εγγεγραμμένοι ως Συνεργάτης της Amazon (θα μπορούσαν να προστεθούν και άλλοι στο μέλλον) Περιστασιακά θα εισάγω έναν σύνδεσμο συνδεδεμένης εταιρείας σε μια από τις αναρτήσεις μου, εάν πιστεύω ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει. Εάν κάνετε κλικ σε έναν από αυτούς τους συνδέσμους και αγοράσετε κάτι (σχεδόν οτιδήποτε, όχι μόνο αυτό που ήταν συνδεδεμένο) λαμβάνω ένα μικρό ποσοστό παραπομπής από αυτούς – η τιμή που πληρώνετε για αυτά τα στοιχεία είναι ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ.

Όταν αγοράζετε κάτι μέσω του συνδέσμου συνεργατών, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να υποστηρίξετε αυτό το ιστολόγιο χωρίς να βγαίνει τίποτα από την τσέπη σας, γι’ αυτό κάντε κλικ συχνά!