Η Τελική Συγκομιδή | Σπίτι στο Homestead

97
Η Τελική Συγκομιδή |  Σπίτι στο Homestead

Η περασμένη Δευτέρα ήταν μια τρελή εξόρμηση. Έτρεξα σπίτι από τη δουλειά αφού άκουσα τις προειδοποιήσεις. Πήρα το καλάθι μου και πέταξα μέσα ένα ψαλίδι κλαδέματος. Έριξα ένα επιπλέον φούτερ και ένα φουσκωμένο πουπουλένιο γιλέκο. Έβαλα τα χέρια μου σε χοντρά γάντια. Και βγήκα έξω, με τον Westie στη ρυμούλκηση, για την τελική συγκομιδή.

Καλάθι συγκομιδής

Η παγωνιά ερχόταν.

Είναι πάντα ένα στοίχημα εδώ στα Upper Midwest. Και καθώς χειρίζομαι τις περισσότερες αναπόφευκτες δουλειές στη ζωή, ξεπερνάω τα όρια. Πάντα περιμένοντας μέχρι την τελευταία στιγμή. Υπενθυμίζοντας στον εαυτό μου, καθώς οι νύχτες μεγαλώνουν και οι μέρες γίνονται πιο δροσερές, ότι πρέπει πραγματικά να βγω εκεί έξω και να φέρω εκείνα τα σκουός, τις πιπεριές, τα φασόλια και τα μούρα. Αλλά μετά, σαν να ήταν ο κήπος μου μια εργασία για το κολέγιο ή ένα μάθημα προπόνησης υψηλής έντασης, πείθομαι ότι έχω λίγο περισσότερο χρόνο. Αύριο θα είναι η τέλεια μέρα για τη συγκομιδή. Γράψε το χαρτί. Πηγαίνετε στο γυμναστήριο.

Ουφ.

Η τρομερή μου συνήθεια της αναβλητικότητας έχει οδηγήσει σε αρκετές τρελές παύλες σε όλη μου τη ζωή.

Αλλά η τελική συγκομιδή είναι μια κατάσταση ζωής ή θανάτου. Κυριολεκτικά. Και χρησιμοποιώ τη λέξη Κυριολεκτικά Κυριολεκτικά. Αν δεν βγω εκεί έξω και δεν κόψω, κόψω ή διαλέξω το φαγητό μου, θα πεθάνει. Σκοτώθηκε από τον παγωμένο πρώτο παγετό. Αποτυχημένος.

Αυτή η σκέψη με συγκινεί.

Κρύα δάχτυλα, κόκκινο πιπέρι

Και έτσι κρατάω τα κρύα μου δάχτυλα να κινούνται και μυρίζω λίγο, καθώς οι δαγκωτοί πρώτοι άνεμοι του χειμώνα κάνουν αυτή τη συγκομιδή πολύ λιγότερο διασκεδαστική από την πρώτη της σεζόν.

Ντομάτα

Για άλλη μια φορά, οι ανταμοιβές αντισταθμίζουν τον αγώνα. Οι τελικές, κάπως ξεθωριασμένες ντομάτες.

Λεπτό σκουός

Λεπτό σκουός

Υπέροχα ριγέ delicata κολοκυθάκια που ευδοκιμούν ανάμεσα στα ξεραμένα κλήματα τους.

Κόκκινη κολοκύθα

Κολοκύθες Rouge Vif d’Etampes με ζωηρές αποχρώσεις που μεγάλωσαν σαν τρελοί αυτό το καλοκαίρι, ωθώντας όλους τους γείτονες να ρωτήσουν για το τεράστιο σκουός.

Ρίγανη

Βασιλικός

Βότανα για ξήρανση και μετατροπή σε πέστο.

Πιπεριές

Το τελευταίο σωρό από γλυκές και πικάντικες πιπεριές βγαλμένες από τα φυτά τους.

φασόλια πόλων

φασόλια πόλων

Χούφτες λοβοί φασολιών έτοιμα για ξεφλούδισμα.

Κολοκύθα βουτύρου

Και καθώς ελευθερώνω το τελευταίο μου κολοκυθάκι από το κλουβί στο οποίο έχει μεγαλώσει η ίδια, δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να ήταν αν υπήρχε λίγο περισσότερος χρόνος. Λίγη επιπλέον ηλιοφάνεια.

Άγουρα κολοκυθάκια

Γιατί ξέρω ότι αυτά τα μικρά παιδιά δεν θα τα βγάλουν πέρα ​​από τον παγετό.

Σμέουρα

Μετά, υπάρχει το πολύ αληθινό και γλυκόπικρο αντίο στο καλοκαίρι. Αυτά τα τελικά σμέουρα. Γλυκός. Και τάρτα. Και δροσερό αυτή την εποχή του χρόνου. Γνωρίζων αυτό είναι μέχρι τον επόμενο χρόνο. Γνωρίζοντας ότι οι χειμώνες είναι μακρύς εδώ στη Μινεσότα.

Λάχανο

Ωστόσο, δεν είναι όλο το πένθος και το πένθος εδώ γύρω. Υπάρχει μια σωτήρια χάρη στον κήπο. Και δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι είναι το πιο μοντέρνο λαχανικό στις μέρες μας.

Λάχανο

Είναι το λάχανο.

Λάχανο

Το λάχανο λατρεύει το κρύο. Τα φυτά διπλασιάζονται σε μέγεθος, στέκονται όρθια και τολμούν τον χειμώνα να τα προκαλέσουν.

Λάχανο

Η τρελή παύλα τελείωσε. Η τελική συγκομιδή μεταφέρεται στο σπίτι. Και τουλάχιστον έχω λάχανο ακόμα. Και σωροί από κολοκυθάκια στο υπόγειο.