Είναι το Mulch κακό για τους σκύλους και οι ασφαλέστερες επιλογές σας για σάπια φύλλα

70

Ένα καλό σάπια φύλλα είναι ο καλύτερος φίλος ενός κηπουρού, αλλά όταν θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ενός άλλου καλύτερου φίλου, δεν αξίζει τον κίνδυνο. Αν τα σκυλιά σας είναι κάτι σαν τα δικά μου, θα βάλουν σχεδόν οτιδήποτε στο στόμα τους, συμπεριλαμβανομένου του σάπια φύλλα.

Ενώ ένα σάπια φύλλα από ακατέργαστο ξύλο δεν είναι πιθανό να προκαλέσει βλάβη ακόμα κι αν το καταπιεί ο σκύλος σας, άλλα μπορεί να προκαλέσουν εμετό και επιληπτικές κρίσεις.

Είναι το Mulch κακό για τους σκύλους;

Ναι, το σάπια φύλλα μπορεί σίγουρα να είναι κακό για τα σκυλιά. Ωστόσο, εξαρτάται από το σάπια φύλλα που θα επιλέξετε. ο Το πιο επικίνδυνο σάπια φύλλα για σκύλους είναι το σάπια φύλλα κακάο. Αυτό το σάπια φύλλα πρέπει να αποφεύγεται γύρω από τα σκυλιά, ειδικά αν ο σκύλος σας αρέσει να μασάει τα πάντα! Το σάπια φύλλα κακάο περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, καμία από τις οποίες ο σκύλος σας δεν μπορεί να μεταβολίσει.

Κατάποση τόσο λίγο όσο 20 mg/kg μπορεί να παρουσιάσει ήπια σημεία (φούσκωμα, έμετος, διάρροια) τοξικότητας από σοκολάτα, με πιο σοβαρά προβλήματα (μυϊκός τρόμος, υπερθερμία, επιληπτικές κρίσεις) 40 mg/kg και άνω. Τα υψηλότερα επίπεδα είναι δυνητικά θανατηφόρα στον σκύλο σου.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Τα ασφαλέστερα σάπια φύλλα για τον σκύλο σας είναι σάπια φύλλα βιολογικής σποράς, φυσικά ροκανίδια κέδρου, τεμαχιστής λαστιχένια επένδυση, ακατέργαστο σάπια φύλλα ξύλουκαι σάπια φύλλα κυπαρισσιού.

Σημειώστε ότι ακόμη και αυτά τα σάπια φύλλα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα του σκύλου σας, ειδικά εάν περιέχουν χημικές ουσίες ή τα σωματίδια είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μπλοκάρουν το πεπτικό του σύστημα.

Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο επικίνδυνο είναι το σάπια φύλλα κακάο για τον σκύλο σας και τα καλύτερα σάπια φύλλα για έναν ασφαλή κήπο για σκύλους!

Πόσο επικίνδυνο είναι το επίστρωμα με κόκκους κακάο για τον σκύλο σας;

λοβούς κακάο κόκκους και κοχύλια
Λοβοί κακάο, κόκκοι κακάο και κοχύλια κακάο.

Το πιο επικίνδυνο είδος σάπια φύλλα είναι ένα από κέλυφος κόκκων κακάο. Μυρίζει υπέροχα ακόμα και στους ανθρώπους και οι σκύλοι το βρίσκουν σχεδόν ακαταμάχητο. Μια ιδιότροπη γάτα μπορεί ακόμη και να δοκιμάσει ένα ή δύο φασόλια, αλλά σπάνια θα καταναλώσει αρκετά ώστε να προκαλέσει πρόβλημα.

Το σάπια φύλλα κακάο είναι συμφέρει για τον κήπο, με τα ευεργετικά του θρεπτικά συστατικά και την ελκυστική του εμφάνιση. Περιέχει άζωτο, φωσφορικό άλας και ποτάσα, τα οποία αυξάνουν την ανάπτυξη, ενισχύουν τις ρίζες και ενισχύουν την πρόσληψη νερού από το φυτό σας.

Δυστυχώς περιέχει και τοξικές ενώσεις γνωστές ως μεθυλξανθίνεςσυγκεκριμένα θεοβρωμίνη και καφεΐνη.

Οι σκύλοι δεν μπορούν να μεταβολίσουν καμία από αυτές τις ενώσεις με τον ίδιο τρόπο που μπορούν οι άνθρωποι, και ακόμη και μια περιορισμένη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει έμετος και μυϊκός τρόμος.

Σύμφωνα με έναν ιδιοκτήτη σκύλου, Το σάπια φύλλα με κόκκους κακάο μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρο. Σχεδόν κάθε χρόνο κυκλοφορεί μια ιστορία για έναν σκύλο με το όνομα Είδος χορού των δυτικών ινδίων που φέρεται να έφαγε αρκετό σάπια φύλλα κακάο που αργότερα κατέρρευσε και πέθανε.

Η Δρ Maureen McMichael, κτηνίατρος στο Κτηνιατρικό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, προειδοποιεί ότι «Το σάπια φύλλα κακάο είναι σημαντικά πιο τοξικό από τη σοκολάτα γάλακτος ή ακόμα και τη σοκολάτα αρτοποιίας, επειδή έχει πολύ περισσότερη θεοβρωμίνη μέσα».

Επιπλέον, «πολλοί από τους σκύλους που παρουσιάζουν ιστορικό κατανάλωσης σάπιας κακάο δεν επιβιώνουν αν… δεν σταματήσουν γρήγορα».

Από την άλλη πλευρά, ο Δρ. Steve Hansen, διευθυντής της Αμερικανικής Εταιρείας για την Πρόληψη της Βαναυσότητας προς τα Ζώα, Το Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων Ζώων, πιστεύει ότι η κατάποση σάπια φύλλα κακάο είναι απίθανο να σκοτώσει ένα σκυλί.

Κάθε χρόνο, ο οργανισμός λαμβάνει πολυάριθμες αναφορές για σκύλους που κάνουν εμετό ή τρέμουν αφού τρώνε σάπια φύλλα με κόκκους κακάο, αλλά καμία για κατοικίδια που παρουσιάζουν θανατηφόρα τοξίκωση ως αποτέλεσμα.

Ο Χάνσεν και οι συνάδελφοί του διεξήγαγαν μια μελέτη για τις επιδράσεις του σάπια φύλλα κακάο σε σκύλους.

Τα ευρήματά τους αποκάλυψαν ότι «Οι σκύλοι που καταναλώνουν σάπια φύλλα από κόκκους κακάο μπορεί να εμφανίσουν σημάδια συμβατά με τοξίκωση από μεθυλξανθίνη…. Αυτά τα σημάδια είναι παρόμοια με αυτά που παρατηρούνται στις δηλητηριάσεις από σοκολάτα».

Παρόλα αυτά, ο Hansen υποστηρίζει ότι λίγα σκυλιά βρίσκουν το σάπιασμα με κόκκους κακάο αρκετά ορεκτικό για να φάνε μια θανατηφόρα ποσότητα.

Ένας σκύλος που καταπίνει 20 mg/kg θεοβρωμίνης και καφεΐνης θα παρουσιάσει ήπια σημάδια τοξικότητας από σοκολάτα, με πιο σοβαρά συμπτώματα που ξεκινούν από 40-50 mg/kg και επιληπτικές κρίσεις εάν φάει πάνω από 60 mg/kg.

Αυτό σημαίνει Οι μικρότερες ράτσες σκύλων και τα κουτάβια κινδυνεύουν περισσότερο από τα μεγαλύτερα ενήλικα σκυλιά, καθώς χρειάζεται μόνο να καταναλώσουν μια μικρή ποσότητα σάπια φύλλα για να βιώσουν τις σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπτώσεις του.

Πώς να αναγνωρίσετε τη δηλητηρίαση από σάπια φύλλα κακάο σε σκύλους

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει σάπια φύλλα κακάο στον κήπο σας, προσέξτε έμετος και διάρροια στον σκύλο σου. Αυτά είναι τα πιο κοινά σημάδια που παρατηρούνται μέσα στις πρώτες έξι έως 12 ώρες από την κατάποση.

Όσο περνάει περισσότερος χρόνος, τόσο τα συμπτώματα αυξάνονται σε σοβαρότητα. Εάν ο σκύλος σας παρουσιάζει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, θα πρέπει να καλέσετε τη Γραμμή Βοήθειας Pet Poison στο 800-213-6680 και να τον πάτε σε έναν κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό:

  • Φούσκωμα
  • Υπερβολική δίψα
  • Ανησυχία και υπερκινητικότητα
  • Μυϊκοί τρόμοι
  • Αυξημένος καρδιακός ρυθμός
  • Ταχεία αναπνοή
  • Επιληπτικές κρίσεις
  • Υπερθερμία

Οι πιθανοί κίνδυνοι των διαφορετικών τύπων σάπια φύλλα σε Σκύλους

σκύλος που κοιμάται σε σάπια φύλλα
Το σάπια φύλλα με κόκκους κακάο είναι μακράν το πιο επικίνδυνο σάπια φύλλα για σκύλους, αλλά δεν είναι ο μόνος τύπος μούλτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Αν και το σάπια φύλλα με κόκκους κακάο είναι μακράν το πιο επικίνδυνο, δεν είναι το μόνο που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του σκύλου σας.

Μερικοί τύποι σάπια φύλλα ξύλου περιέχουν δυνητικά επικίνδυνες ρητίνες και λάδια, αν και δεν είναι είναι δελεαστικά αρωματικά όπως το σάπια φύλλα κακάο. Άλλα περιέχουν φυτοφάρμακα και αυτό μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σύστημα του σκύλου.

Ακόμη και μερικά φιλικά προς τα κατοικίδια σάπια φύλλα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα σκυλιά που τρώνε τα πάντα.

Τα σάπια φύλλα με βάση το βράχο είναι μερικά από τα πιο ασφαλή, αλλά μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστα πεπτικές επιπλοκές εάν καταποθεί. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν πνιγμόςόπως και μερικοί τύποι λαστιχένιας επένδυσης.

Το σάπια φύλλα κοκοφοίνικα ή φλοιού καρύδας θεωρείται ευρέως φιλικό προς τον σκύλο, παρόλο που η ικανότητά του να συγκρατεί νερό σημαίνει ότι θα μπορούσε να επεκταθεί στον πεπτικό σωλήνα του σκύλου σας, προκαλώντας επικίνδυνο απόφραξη στα έντερα.

Ομοίως, οι βελόνες που περιέχονται στο σάπια φύλλα πευκοβελόνας «μπορούν τρυπήσετε ή ερεθίσετε την επένδυση του στομάχου του σκύλου σαςκαι τα έλαια μπορούν να ερεθίσουν τους βλεννογόνους.» (Πηγή.)

Top 5 Best Mulches για σκύλους

#1 Βιολογικό Σπορά Σποράς

Από άχυρο βιολογικής καλλιέργειας, αυτού του τύπου σάπια φύλλα είναι και τα δύο φιλικό για σκύλους και παιδιά.

Δεν περιέχει χρωστικές ή φυτοφάρμακα και είναι αρκετά μικρό για να περάσει από το πεπτικό σύστημα ενός κουταβιού.

Κορυφαία επιλογή

Organic EZ-Straw Seding Mulch with Tack

Αυτό το επεξεργασμένο σανό είναι ιδανικό για κρεβάτια κήπου και βοηθά στην ανάπτυξη του γρασιδιού. Προστατεύει από τα πουλιά που τρώνε τους σπόρους σας – και το άχυρο βιοδιασπάται. Μας αρέσει επίσης ως φράγμα για να κρατάτε τα σκυλιά σας (και τα πόδια τους) μακριά από τη λάσπη!

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 04:19 π.μ. GMT

#2 Φυσικά ροκανίδια κέδρου

Αυτό το σάπια φύλλα έχει ένα ευχάριστο άρωμα, αλλά δεν θα δελεάσει τη γεύση του σκύλου σας όπως κάνει το σάπια φύλλα κακάο.

Δεν είναι μόνο ασφαλές για τον σκύλο σας, αλλά και απωθεί τα έντομα ενώ προσθέτει θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

Η επιλογή μας

Φυσικά ρινίσματα κέδρου (16 Quart)

Τα ροκανίδια κέδρου είναι τέλεια για κηπουρική, χειροτεχνία και πολλές άλλες χειροτεχνίες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως κλινοστρωμνή ζώων λόγω της απορροφητικότητας και της ικανότητας καταπολέμησης των οσμών. 100% φυσικό.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

13/03/2022 05:59 π.μ. GMT

#3 Τριμμένο λαστιχένιο επίστρωμα

Τα ελαστικά σάπια φύλλα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα ελαστικά, επομένως είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθώς και μη τοξικά (ελέγξτε τη συσκευασία για να βεβαιωθείτε ότι είναι μη τοξικά).

Ορισμένα περιέχουν μεγαλύτερα λαστιχένια ψήγματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πνιγμό, οπότε, προσέξτε για α έκδοση τεμαχισμένου καουτσούκ αντι αυτου.

Η επιλογή μας

Rubberific Shredded Rubber Mulch

Αποδεδειγμένα μη τοξικό, εγκεκριμένο από την ADA για χρήση παιδικής χαράς. Καλύπτει 9 τετραγωνικά πόδια σε βάθος 1″ σάπια φύλλα. Μέγεθος συσκευασίας: 16 λίβρες.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

#4 Ακατέργαστο Μάλτσα ξύλου

Αν και αυτός είναι ένας πιθανός κίνδυνος πνιγμού, εάν επιλέξετε α λεπτότερο στρώμα από ρινίσματα ξύλουμπορείτε να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα.

Η επιλογή μας

#5 Κυπαρίσσι Μάλτσα

Το σάπια φύλλα κυπαρισσιού είναι ευρέως διαθέσιμο και χρησιμοποιείται ευρέως. Δεν είναι τοξικό για τα σκυλιά, αλλά μπορεί να προκαλέσει σκόπιμη απόφραξη εάν ο σκύλος σας κάνει ένα γεύμα από αυτό.

Τελικές σκέψεις σχετικά με την ασφάλεια του σάπια φύλλα για σκύλους

Το μούλτι με κόκκους κακάο μυρίζει τόσο νόστιμα που λίγα σκυλιά μπορούν να του αντισταθούν. Αν και είναι απίθανο να τρώνε αρκετά για να έχουν θανατηφόρες συνέπειες, οι χημικές ουσίες που περιέχει μπορεί εύκολα να προκαλέσουν εμετό, διάρροια και μυϊκό τρόμο.

Λίγα είδη σάπια φύλλα είναι τόσο επικίνδυνα για το σκυλί σας όσο το σάπια φύλλα κακάο, αλλά πολλά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του.

Ακόμη και τα φιλικά προς τα σκυλιά επιστρώματα από καουτσούκ ή ροκανίδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με το πεπτικό σύστημα του σκύλου, ενώ άλλα περιέχουν φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες που είναι τοξικές για τα κατοικίδια ζώα.

Όσο πιο φυσικό είναι το προϊόν, τόσο πιο ασφαλής είναι η χρήση του, οπότε πιστεύω ότι θα μείνουμε με το γρασίδι που αφήνουν πίσω τους τα άλογά μας και θα αποφύγουμε εντελώς τα εμπορικά προϊόντα.

Εάν αυτό δεν είναι μια επιλογή για εσάς, επιλέξτε ένα σάπια φύλλα από άχυρο ή ακατέργαστο ξύλο με σωματίδια αρκετά μικρά για να χωνέψει ο σκύλος σας.