Απλά σπιτικά καθαριστικά για φυσικό καθαρισμό ~ Texas Homesteader

65
Απλά σπιτικά καθαριστικά για φυσικό καθαρισμό ~ Texas Homesteader

από το Texas Homesteader ~

Ψάχνετε να φτιάξετε εύκολα τα δικά σας απλά σπιτικά προϊόντα καθαρισμού από αντικείμενα που έχετε ήδη στο σπίτι σας; Τα σπιτικά καθαριστικά είναι συνήθως φθηνότερα, πιο φιλικά προς το περιβάλλον και έχουν ως αποτέλεσμα πολύ λιγότερα χημικά στο σπίτι σας.

Μοιράζομαι πώς φτιάχνω τα πάντα, από προϊόντα πλυντηρίου μέχρι προϊόντα σώματος έως μια μη τοξική σκόνη καθαρισμού. Δείτε αυτή τη μακρά λίστα με σπιτικά προϊόντα καθαρισμού!

Φυσικός καθαρισμός σπιτιού - φτιάξτε τα δικά σας προϊόντα καθαρισμού και εξοικονομήστε χρήματα.  Μέλισσα σε μωβ λουλούδι άνθος άγριου τριφυλλιού #TexasHomesteader

Αποποίηση ευθυνών:

Τώρα θυμηθείτε, μοιράζομαι παρακάτω τι χρησιμοποιώ για να καθαρίζω πιο φυσικά και με λιγότερα χημικά είτε το σπίτι μου, τα ρούχα ή το σώμα μου. Η κατάστασή σας μπορεί να είναι διαφορετική! Φροντίστε λοιπόν να μην έχετε αλλεργίες ακόμη και σε φυσικά συστατικά (όπως ξύδι, αιθέρια έλαια κ.λπ.). Και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις επιφάνειες που καθαρίζετε,

Για παράδειγμα, το ξύδι δεν είναι καλό για τον καθαρισμό πέτρινων επιφανειών όπως ο γρανίτης, καθώς έχω διαβάσει ότι είναι πολύ όξινο και μπορεί να το καταστρέψει με την πάροδο του χρόνου. Αλλά το ξύδι κάνει ένα φανταστικό καθαριστικό για πορσελάνινες τουαλέτες, υπολείμματα σαπουνιού σε μπανιέρες και πόρτες ντους και για τον καθαρισμό τζαμιών όπως τα παράθυρα και τους καθρέφτες.

Και παρόλο που το ταπητοκαθαριστήρι μου δουλεύει υπέροχα στο χαλί μας εδώ και χρόνια, το χαλί σας μπορεί να είναι κατασκευασμένο από διαφορετικό υλικό ή να προσφέρει διαφορετική ιδιότητα με γρήγορη απόδοση χρώματος από τα χαλιά μου.

Θυμηθείτε, λοιπόν, μοιράζομαι πώς καθαρίζω το σπίτι μας φυσικά και χωρίς όλες αυτές τις επιβλαβείς χημικές ουσίες. Αισθάνομαι ότι διατηρεί το σπίτι μας πιο υγιές και σίγουρα μας εξοικονομεί επίσης πολλά χρήματα. Αλλά θα θελήσετε να προχωρήσετε αργά για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί εξίσου καλά για τις ιδιαίτερες περιστάσεις σας όσο και για τις δικές μας. Ουμκάι; Στη λίστα μου!

Φυσικός καθαρισμός σπιτιού - φτιάξτε τα δικά σας προϊόντα καθαρισμού και εξοικονομήστε χρήματα.  Σπιτικό σαπούνι, προϊόντα πλυντηρίου, καθαριστικό τζαμιών, καθαρισμός κουζίνας και πολλά άλλα!  #TexasHomesteader

Οι σύνδεσμοι βρίσκονται στους τίτλους εάν θέλετε να βρείτε τις πραγματικές συνταγές ή να διαβάσετε περισσότερα για καθένα από τα καθαριστικά που φτιάχνω. Απολαμβάνω!

Φτιάχνω το απορρυπαντικό μας εδώ και 10 χρόνια. Ήταν πολύ αποτελεσματικό στο να καθαρίζουμε τα ρούχα μας, ακόμη και με δύσκολα προβλήματα στο πλύσιμο των ρούχων, όπως η λάσπη και η κοπριά. Και ακόμη και στα τυπικά πιο χοντρά υφάσματα, όπως τα βαριά τζιν.

Υπάρχουν μερικοί που λένε ότι δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ σπιτικό σαπούνι πλυντηρίου καθώς έχουν ακούσει ότι το σαπούνι είναι διαφορετικό από το απορρυπαντικό και έχουν ακούσει ότι μπορεί να καταστρέψει το πλυντήριό τους.

Δεν ξέρω τι να αποδώσω τις αντιλήψεις ή τις διαφορετικές εμπειρίες των άλλων, εκτός κι αν χρησιμοποιούν πάρα πολύ για κάθε φορτίο. Η χρήση αυτού του σπιτικού σαπουνιού πλυντηρίου έχει εξαλείψει τα υπερβολικά αρωματικά εμπορικά πράγματα και μας έχει δώσει καθαρά ρούχα για πένες ανά φορτίο για πάνω από μια δεκαετία χρησιμοποιώντας το πλυντήριο μας με εξοικονόμηση νερού με μπροστινή φόρτωση με πρόβλημα.

Αλλά θα θέλετε να αποφασίσετε μόνοι σας εάν το σπιτικό σαπούνι πλυντηρίου είναι κατάλληλο για εσάς στις περιστάσεις σας.

Λατρεύω το φρέσκο ​​άρωμα των καθαρών ρούχων μας χρησιμοποιώντας το σπιτικό μας σαπούνι πλυντηρίου. Αλλά υπάρχουν μερικές φορές που θέλω πραγματικά λίγο επιπλέον άρωμα στο πλυντήριο μας. Τέτοιες στιγμές όπως όταν πλένω φορτία που περιλαμβάνουν τις υφασμάτινες χαρτοπετσέτες μας και άλλα τέτοια.

Είναι εκείνες τις στιγμές που θα προσθέσω το ενισχυτικό αρώματος για το σπιτικό μου πλυντήριο. Αποτελείται μόνο από ΔΥΟ συστατικά – αλάτι Epsom και αιθέρια έλαια.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ωραίο διακριτικό άρωμα που παραμένει στις καθαρές μου χαρτοπετσέτες. Όχι το εντυπωσιακό άρωμα που πωλείται συνήθως στα ράφια των καταστημάτων.

Σε αυτόν τον διάδρομο πλυντηρίου θα βρείτε οποιονδήποτε αριθμό καθαριστικών λεκέδων που μπορείτε να αγοράσετε.

Ένας από τους πιο διαδεδομένους λεκέδες μας είναι το αίμα. Δουλεύοντας γύρω από συρματοπλέγματα, είναι βέβαιο ότι θα συμβεί αργά ή γρήγορα! Ανακάλυψα ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου του πόνου κάνει καλή δουλειά στην αφαίρεση λεκέδων αίματος.

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέξετε, όπως το είδος του υφάσματος που επεξεργάζεστε καθώς και το αν ο λεκές έχει «πήξει» ή όχι. Αλλά αυτό ήταν ένα πολύ αποτελεσματικό αλλά φθηνό αφαίρεση λεκέδων για μένα εδώ και αρκετά χρόνια.

Δεν έχουμε αγοράσει εμπορικό σαπούνι μπάνιου εδώ και χρόνια. Το RancherMan & I φτιάχνουμε και χρησιμοποιούμε το δικό μας πολυτελές σπιτικό σαπούνι.

Τα πάντα από Δεντρολίβανο / Λεβάντα σαπούνι στο σπιτικό Μπάρες σαμπουάνένα σαπούνι λούφα για τρίψιμο και πολλά άλλα!

Είναι αλήθεια, το σαπούνι φυτρώνει στα δέντρα! Τα σαπουνόμουρα περιέχουν φυσικές σαπωνίνες που μοιάζουν με σαπούνι. Συγκομίζω και στεγνώνω σαπουνόμουρα, εμποτίζω βρόχινο νερό μαζί τους για να φτιάξω το σπιτικό μου σαμπουάν μηδενικών αποβλήτων.

Αλλά αυτό το σπιτικό φυσικό σαπούνι καθαρισμού μπορεί επίσης να μεταφερθεί σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό οποιουδήποτε αριθμού επιφανειών.

Μπορείτε φυσικά να αγοράσετε ξηρό σαμπουάν στα καταστήματα. Είναι βολικό να το έχετε για στιγμές που ο καθαρισμός με νερό δεν αποτελεί επιλογή, όπως η πεζοπορία ή η κατασκήνωση.

Αλλά φτιάχνω το δικό μου ξηρό σαμπουάν χρησιμοποιώντας μόνο ΤΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – μαγειρική σόδα, άμυλο καλαμποκιού και λίγο κακάο για να συγκαλύψει τις λευκές σκόνες.

Έχω ακόμη και ένα σπιτικό φυσικό σαμπουάν καθαρισμού για τον σκύλο! Χρησιμοποιώ είτε την κανονική φόρμουλα είτε μια φόρμουλα για ξηρό δέρμα εάν υποφέρει από ξηρό δέρμα. Μπορώ να το χτυπήσω σε λίγα λεπτά με λίγα απλά υλικά.

Η κανονική φόρμουλα έχει σαμπουάν για μωρά, λίγο ξύδι και νερό. Η φόρμουλα για ξηρό δέρμα περιλαμβάνει αλεύρι βρώμης, μαγειρική σόδα και νερό.

Βρήκα τον εαυτό μου να χρειάζομαι μωρομάντηλα, αλλά δεν ήθελα να αγοράσω το πλαστικό κουτί με προκατασκευασμένα μωρομάντηλα. Τα έφτιαξα λοιπόν μόνη μου χρησιμοποιώντας αυτές τις μπλε βαριές πετσέτες καταστήματος και το δικό μου απαλό καθαριστικό μείγμα από λιωμένο λάδι καρύδας, baby wash και νερό.

Τα μωρομάντηλα αποθηκεύτηκαν επίσης σε επαναχρησιμοποιήσιμο δοχείο – χωρίς απορρίμματα!

Τι γίνεται με τα αποσμητικά χώρου; Λοιπόν, έχω μια γρήγορη και εύκολη λύση μηδενικών αποβλήτων και για αυτό.

Φτιάχνω τα δικά μου αποσμητικά χώρου χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και αιθέρια έλαια σε ένα επαναχρησιμοποιούμενο γυάλινο δοχείο. Έφτιαξα ακόμη και ένα για το αυτοκίνητό μου για να μυρίζει φρέσκο.

Είχαμε κάποιους λεκέδες από χαλιά για κατοικίδια λόγω μιας ιατρικής πάθησης που υπέστη το μίνι-schnauzer Bailey. Είχαμε ακόμη και ένα επαγγελματικό καθαριστικό χαλιών στο σπίτι μας για να προεπεξεργαστεί και να καθαρίσει αυτόν τον λεκέ με λύσεις και μηχανήματα εμπορικής αντοχής.

Αλλά, όπως και με τις δικές μου προσπάθειες, αυτός ο λεκές απλώς επανεμφανίστηκε με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μέχρι που βρήκα μια φυσική λύση καθαρισμού για τα χαλιά μας που λειτούργησε για να αφαιρέσει τελικά αυτόν τον λεκέ για κατοικίδια για πάντα! Μόνο λίγο λευκό ξύδι, αλάτι και νερό.

Καθαρίζω τα παράθυρα και τους καθρέφτες μου με αφρώδη και χωρίς ραβδώσεις χρησιμοποιώντας απλό ξύδι και νερό. Επιπλέον, ο πατέρας μου μου έδωσε μια συμβουλή πριν από χρόνια για το πώς να αποκτήσω μια απλή λάμψη χωρίς ραβδώσεις. (Ευχαριστώ, μπαμπά!)

Μερικές φορές χρειάζεστε λίγη επιπλέον δύναμη στο τρίψιμο, όπως όταν έχετε ψήσει πάνω σε φαγητό σε μια κατσαρόλα ή λεκέδες καφέ στην κούπα σας.

Παλαιότερα αγόραζα σκόνες καθαρισμού του εμπορίου με χημικά σε πλαστικό κουτί, αλλά όχι περισσότερο. Η απλή μαγειρική σόδα μου προσφέρει αυτή την ικανότητα απολέπισης για φυσικό καθαρισμό, χωρίς χημικά!

Καλλιεργώ τα δικά μου σφουγγάρια καθαρισμού μηδενικών αποβλήτων εδώ και χρόνια. Και το σφουγγάρι μου είναι εντελώς κομποστοποιήσιμο και βιοδιασπώμενο, για να μην αναφέρουμε εύκολο στην ανάπτυξη.

Φτιάξαμε ακόμη και σαπούνι luffa ως μέρος του δικού μας Σπιτικά δώρα Χριστουγέννων! Τώρα καλλιεργώ λούφα κάθε χρόνο.

Όταν βγαίνετε έξω για να παίξετε στο χώμα, χρειάζεστε λίγη επιπλέον δύναμη για το τρίψιμο των χεριών σας, αλλά θέλετε και κάτι απαλό.

Φτιάχνω αυτό το σπιτικό scrub χεριών κηπουρού με λάδι καρύδας, αφρόλουτρο, αιθέρια έλαια και άλατα Epsom. Καθιστά εύκολο να καθαρίσω τα χέρια μου μετά το παιχνίδι στον κήπο. Έκανε επίσης ένα υπέροχο σπιτικό χριστουγεννιάτικο δώρο.

Για φυσικό καθαρισμό χρησιμοποιώ πολύ ξύδι. Αλλά ο RancherMan μισεί απολύτως τη μυρωδιά του ξιδιού.

Έτσι, φτιάχνω εύκολα το δικό μου ξύδι με άρωμα εσπεριδοειδών, εγχύοντας απλό ξύδι με φλούδες εσπεριδοειδών. Βρήκα ότι το άρωμα ξεθωριάζει με την πάροδο του χρόνου, οπότε φτιάχνω μόνο αρκετό για να το προσθέσω στο μικρό μου μπουκάλι ψεκασμού και να το χρησιμοποιήσω πριν φτιάξω κι άλλο.

Θυμηθείτε ότι το ξύδι δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τον καθαρισμό του γρανίτη, αλλά λειτουργεί εξαιρετικά για τον καθαρισμό γυαλιού, καθρεφτών, επιφανειών από πορσελάνη και άλλα.

Έχω θρηνήσει για αρκετό καιρό για το πόσο περίπλοκος έχει γίνει ο καθαρισμός. Δηλαδή, διαφορετικό καθαριστικό του εμπορίου για κάθε επιφάνεια;

Έχω ένα μπουκάλι σπρέι κάτω από τον νεροχύτη μου που περιέχει μόνο σαπούνι πιάτων και νερό που κόβει το λίπος. Ήταν μια τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων! Μπορώ να καθαρίσω πάγκους ή λιπαρές εστίες, νεροχύτες και ακόμη και να απλοποιήσω το πλύσιμο ενός μόνο πιάτου.

Ξέρετε πώς απλώνετε αυτή τη μικροσκοπική σταγόνα σαπουνιού πιάτων για να πλύνετε αυτό το ποτήρι και μετά πρέπει να ξεπλύνετε και να ξεπλύνετε (και ΞΕΒΓΑΛΤΕ) πριν ξεπλύνετε τελικά αυτό το σαπούνι; Το πρόβλημα λύθηκε με αυτό το μπουκάλι ψεκασμού!

Μια φορά που μας τελείωσε ένα προϊόν που καθαρίζει/προστατεύει βινύλιο και λάστιχο. Έτσι πήγα να βρω μια σπιτική λύση.

Ο RancherMan χρειάζεται ένα καθαριστικό που ρυθμίζει πλαστικές και ελαστικές επιφάνειες στο κατάστημά του. Έφτιαξα αυτό το διάλυμα μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας πράγματα που είχα ήδη στο σπίτι – baby oil, μικρή ποσότητα σαπουνιού πιάτων και νερού. Μας δουλεύει τέλεια εδώ και χρόνια.

Λοιπόν, υπάρχει η λίστα μου με τα σπιτικά καθαριστικά. Η χρήση τους έχει προσελκύσει την οικονομοτεχνική πλευρά μου (εξοικονομώντας μας χρήματα) καθώς και την πλευρά της moxie του οικολογικού πολεμιστή (μηδενική σπατάλη κερδίζει).

Ποια προϊόντα φτιάχνετε εύκολα μόνοι σας για να χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό;

~ TxH ~

Θέλετε να δείτε τις φυσικές μας αναρτήσεις καθαρισμού;

Δείτε όλες τις αναρτήσεις μας για φυσικό καθαρισμό

Έλα και κάτσε ένα ξόρκι! Ελάτε να κάνουμε παρέα στο δικό μας Σελίδα Facebook. Είναι σαν να κάθεσαι σε μια μπροστινή βεράντα με ένα ποτήρι παγωμένο τσάι – πολλοί καλοί άνθρωποι μοιράζονται! Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε Pinterest, Κελάδημα ή Ινσταγκραμ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ένα email κάθε φορά που δημοσιεύεται μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, είναι ΕΥΚΟΛΟ
Εγγραφείτε στο blog μας!